Varga Gabriella Közgazdász tanár

Közgazdász tanárként dolgozom a kezdetektől fogva, közgazdasági szakgimnáziumban tanítok, óraadással és egyéni felkészítéssel fűszerezve. Eredetileg is tanárnak készültem, csak nyelvtanárnak. Kicsit távolinak tűnhet a szakmai váltás - de úgy érzem megérte.
A tanítás mellett dolgoztam könyvelőirodában is, de a tanítással voltam igazán boldog.
Szeretek új ismereteket átadni, jó érzés visszahallani az általam elmondottakat, és a vizsgadolgozatok javítása is örömet okoz. Ugyanakkor szívesen tanulok más kollégától, vagy az élet más területén dolgozóktól is.
Főleg pénzügyi ismereteket, vállalkozás finanszírozást, adózást és számvitelt is tanítok.
Egyre jobban szeretem a felnőttek közösségét, azokét akik tanulni, boldogulni akarnak és ezért mindent megtesznek.
Büszke vagyok sikeres tanítványaimra, akik az élet bármelyik területén megállják helyüket. Az oktatási munkám során sikereket értünk el az OSZTV, illetve egyéb versenyeken.
Itt a Pallas-nál szívélyesen fogadtak, kellemes, segítőkész környezetben dolgozhatok. Úgy érzem minőségi oktatásban van részük az ide jelentkezett hallgatóknak.
A tudásunkat mindig meg kell újítani ebben a szakmában, soha nem lehet leállni. Aki leáll, az kimarad. Kimarad a sodrásból, a változásból, a jogszabályi környezet napi szintű ismerete elengedhetetlen feltétele ennek a szakmának. Mindemellett a pontosság, precizitás az, ami még elvárás az ilyen képzésekben részt vevőkkel, és az életben dolgozókkal szemben is.
Szabadidőmben szívesen vagyok a családommal, unokámmal. Szeretek természeti témájú könyveket olvasni, utazni, kerékpározni, és néha-néha előkerül még az ecset – üveget, tükröt festek.

Minden nap új dolog vár ránk, új kihívások elé kell néznünk. Egy iskolában mindig történik valami. Sikerek, kudarcok, örömök, bánatok. Ezek adják meg minden napnak a másságát, szépségét.
Rá kellett jönnöm:
„Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.”
/Széchenyi István/