Tantermi képzés

Társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs

Társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs képzés

államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó képzés

Ezt a képzést otthonról, online-távoktatással is elvégezheted. Nézd meg az online képzést itt

Aktuális tanfolyamindítások

2021. szeptember 4.
2021. szeptember 2.
2021. szeptember 1.
Ha rendelkezel közgazdasági szakmacsoportba tartozó OKJ-s vagy felsőfokú végzettséggel + gyakorlattal, válaszd a Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzést »

A képzés két csomagban választható

Standard
csomag
Profi
csomag
A képzés időtartama 248 tanítási óra
Elektronikus oktatási segédanyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák
Tudatos karrierépítés tippek
Visszatérés a munka világába
Éves Szakmai Támogatás Csomag (9 féle szolgáltatás)
38.000 Ft értékben
-

Árak és részletfizetési lehetőségek

Standard csomag:

„A” lehetőség: 132.000 Ft.
68.000 Ft szerződéskötéskor, majd 4 hónapon keresztül 16.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 140.000 Ft.
5 hónapon keresztül 28.000 Ft/hó (Első részlet szerződéskötéskor fizetendő.)

Profi csomag:

+12.000 Ft egyszeri díj a Standard csomag árán felül (szerződéskötéskor fizetendő).
Ezért a plusz díjért Éves Szakmai Támogatás Csomagot (9 féle szolgáltatás) adunk 38.000 Ft értékben

Regisztrációs díj nincs. A tananyagegységeket záró vizsgáknak nincs díja.

Helyszín

Budapest XIII. Váci út 152-156.
Az irodaház a 3-as (kék) metró Forgách utcai metrómegállójánál, az OMV benzinkúttal/Mc Donald's-szal szemben található.

TB ügyintéző és Bérügyintéző képzésekről

Az éveken át oktatott és sokak által keresett, kedvelt TB ügyintéző és Bérügyintéző OKJ-s képzéssel kapcsolatban a mai napig sok kérdést kapunk.

A 2021. január 1-jén életbe lépett, felnőttképzést érintő változtatásokkal ezen OKJ-s képzések már nem indíthatók, így ezeket már nem érdemes keresni. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy a téma iránt érdeklődök milyen képzést választhatnak a régi OKJ-s TB ügyintéző és Bérügyintéző képzések helyett.

A Társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs képzés tananyagának tartalma lényegében azonos a korábbi OKJ-s Társadalombiztosítási ügyintéző, illetve Bérügyintéző képzés során átadott ismeretanyaggal.

A tanfolyam során - ugyanúgy, mint korábban a Társadalombiztosítási ügyintéző, illetve Bérügyintéző képzés OKJ-s tanfolyamok esetében - HR ismeretek, Bérszámfejtési ismeretek és Társadalombiztosítási ismereteket sajátíthatsz el. A képzés óraszáma is hozzávetőlegesen ugyanaz, mint a régi OKJ-s képzés esetén volt.

Adódik a kérdés persze, hogy ez az új képzés is olyan végzettséget ad-e, mint amit annak idején a TB- és Bérügyintéző OKJ-s bizonyítványok adtak. Nos, ezen a ponton van természetesen eltérés. A képzés ugyanis nem hagyományos értelemben vett bizonyítványt ad, hanem tanúsítványt, így a kimenetet tekintve tehát érezhető a változás.

Ennek ellenére fontos leszögezni, hogy a megszerzett tudás mennyiségét és minőségét tekintve azonos helyen áll egy régi OKJ-s TB és Bérügyintéző, illetve egy "Társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs" képzést végzett ember. Ezáltal nagyon sokan vannak azok, akik ezen képzésből profitálhatnak.

A társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs képzésünk tudásanyagára napjainkban ugyanúgy szükség van kisebb és nagyobb cégeknél egyaránt, mint az OKJ-s időszakban. Azon munkahelyek, ahol a papír kevésbé, de a tudás nagyon is számít (és van államilag elismert képesítő bizonyítvánnyal rendelkező személy is az adott cégnél), ott a Társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs képzésünket elvégzetteket örömmel fogják fogadni.

A képzés államilag nyilvántartott képzés. Megkezdéséhez ugyanúgy csak érettségi szükséges, mint korábban az OKJ-s TB ügyintéző vagy Bérügyintéző képzés estében volt.

A bérszámfejtési és bérügyintézési feladatok ellátásához nincs jogszabály által előírt végzettségi feltétel, a tevékenység végzésének feltétele a megfelelő szakismeret. A TB ügyintézői ismereteknél a jogszabály csak a TB kifizetőhely létesítési kötelezettséghez (100 fő feletti foglalkoztató) ír elő OKJ-s társadalombiztosítási vagy új képzési rendszerű munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítést.

Összefoglalva:

Aki TB ügyintéző és/vagy Bérügyintéző képzést keres, mert az ott megszerezhető tudásanyagra van szüksége, azoknak Társadalombiztosítási és bérügyintéző munkatárs (államilag nyilvántartott) képzésünk tökéletesen megfelelő.

A régi TB és Bérügyintéző OKJ-s képzés másik alternatívája a Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés, mely államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzés, mely tanúsítvánnyal független vizsgaközpontnál államilag elismert szakképesítő bizonyítványt lehet szerezni. Besorolása más tehát, mint fent említett képzésnek. A részvétel feltétele lényegesen szigorúbb, bizonyos végzettségekhez és gyakorlathoz is kötött. Részletek »