Online kiadványaink

Tekintsd meg szakmai anyagaink és tansegédleteink választékát!
A megvásárlást követően a kiadványok a Pallas fiókodban érhetőek el.

Sinka Júlia

2024. évi naptár könyvelőknek

(szakmai anyag)

Szerzőnk Sinka Júlia a 2024. év adókötelezettségének teljesítésében szeretne segíteni. Ehhez táblázatba foglalta – dátum szerint – az állami adóhatósághoz teljesítendő legfontosabb kötelezettségeket és azok határidejét, de az egyes hónapokban aktuális, az önkormányzati adóhatóságokhoz benyújtandó bevallások, befizetések határidejére is felhívja a figyelmet. A dátumokon túl, néhány tippet is ad, amely remélhetőleg hasznosan segíti majd munkát, az adókötelezettségek teljesítését. Szerzőnk meglepetésként az adónaptárba csempészet süteményrecepteket is.

Megnézem
Sinka Júlia

A könyvelői felelősség egyes kérdései – 2023

(szakmai anyag)

Kétségtelen, hogy a könyvelő sok mindenért felelős, de csak a maga területén. Mindazt, amiért egy gazdálkodó vezetőjének kell felelősséget vállalnia – akár ért a könyveléshez, akár nem – nem lehet a általánosan a könyvelőre hárítani. Abban, hogy a könyvviteli szolgáltatás kapcsán a szerződő feleket miben terheli felelősség, még most is sok a bizonytalanság a gyakorlatban. Kiadványunk a gyakorlati életből merített példák alapján tárgyalja a felelősségi viszonyokat a különböző adminisztrációs lépéseknél, a gazdasági események dokumentálásakor, útmutatót adva a könyvelőknek a felelősségi viszonyok korrekt tisztázása érdekében.

Megnézem
Sinka Júlia

Adóellenőrzés

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk az adóellenőrzés hatósági szempontjain keresztül mutatja be, hogy az adózónak mire kell készülnie, számítani egy ellenőrzési eljárás során. A jogszabályi előírások betartása nem azt jelenti, hogy mindenki fizessen annyi adót, amennyit csak tud, lemondva akár a költségei elszámolásáról, vagy a kedvezmények érvényesítéséről. Nem kell több adót fizetni, csak amennyit muszáj (annyit azonban igen). Tartsuk be az adótörvények előírásait, de ismerjük meg az adóoptimalizálás törvényes lehetőségeit és éljünk is velük! Fontos, hogy ismerjük jogainkat, ha már az ajtónkban állnak a revizorok. Kiadványunk ezekben a kérdésekben ad segítséget, támpontokat gyakorlati példákon keresztül a könyvelők, magánszemélyek, és vállalkozók számára.

Megnézem
Sinka Júlia

Adótanácsadó szakképesítés kidolgozott szóbeli tételek

(tansegédlet)

Sinka Júlia szerzőnk tansegédlete a 2024. évre hatályosított, 04115006 számú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képesítő vizsga Pénzügyminisztérium által kiadott központi szóbeli tételsorának (projektfeladat) kidolgozott válaszait tartalmazza.

Megnézem
Sinka Júlia

Adóváltozások 2024. - összefoglaló anyag

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk az adózással kapcsolatos jogszabályok 2023. évközi és 2024. évre vonatkozó változásait foglalja össze kivonatos formában, a konkrét változásokra fókuszálva. Kiadványunk elsősorban a mérlegképes kötelező továbbképzés résztvevőinek készült, de hasznos minden, adózással kapcsolatba kerülő szakember számára.

Megnézem
Sinka Júlia

Adóváltozások 2024. - teljes anyag

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk az adózással kapcsolatos jogszabályok 2023. évközi és 2024. évre vonatkozó változásait ismerteti gyakorlati példákon keresztül. Kiadványunk elsősorban a mérlegképes kötelező továbbképzés résztvevőinek készült, de hasznos minden, adózással kapcsolatba kerülő szakember számára.

Megnézem
Nagy Györgyi

IFRS mérlegképes könyvelő szakképesítés kidolgozott szóbeli tételek

(tansegédlet)

Nagy Györgyi szerzőnk tansegédlete a 04115003 IFRS mérlegképes könyvelő megnevezésű szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képesítő vizsga Pénzügyminisztérium által kiadott központi szóbeli tételsorának (projektfeladat) kidolgozott válaszait tartalmazza.

Megnézem
Sinka Júlia

KATA után a világ – éld túl a válságot!

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk a KATA szabályozás megváltozásának kérdéskörét elemzi kiadványunkban. A jogszabályi változások alapján sorra veszi a KATA szerint adózók választási lehetőségeit a megváltozott adózási környezetben, mindezt gyakorlati példákkal szemléltetve.

Megnézem
Sinka Júlia

Leltározás

(szakmai anyag)

Bár a számviteli törvény nem ad explicit definíciót és részletes szabályozást a leltárra, előírja annak elkészítését minden releváns gazdálkodó szervezet számára. A törvény alapján a gazdálkodónak az üzleti év végén részletes és ellenőrizhető leltárt kell készítenie eszközeiről és forrásairól, mennyiségben és értékben egyaránt. Kiadványunk 2024. évre aktualizálva, gyakorlati útmutatást és fontos információkat nyújt a leltározás szervezéséhez és lebonyolításához.

Megnézem
Lecskó Tünde

Logisztika tansegédlet

(tansegédlet)

Lecskó Tünde szerzőnk Logisztika tansegédlete a 10415006 számú Logisztikus megnevezésű szakképesítés programkövetelményének szakmai tartalma alapján készült. A kiadvány segíti a szakmai képzésben résztvevők tanulmányi munkáját, valamint felkészülését a szakmai képesítő vizsgára. A szakmai elméleti részek mellett a kiadvány logisztikai számítási példákat is tartalmaz.

Megnézem
Dr. Radics Zsuzsanna

Pénzbeli ellátások 2024, - összefoglaló anyag

(szakmai anyag)

Egészségbiztosítás 2024. Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai és a baleseti táppénz összefoglaló anyag című kiadványunkban Dr. Radics Zsuzsanna a vonatkozó 2024. évi változásokat foglalja össze pontokba szedve.

Megnézem
Dr. Radics Zsuzsanna

Pénzbeli ellátások 2024. - teljes anyag

(szakmai anyag)

Dr. Radics Zsuzsanna kiadványában részletesen bemutatásra kerül, hogy milyen esetben járnak a pénzbeli ellátások, mindez számos gyakorlati példával alátámasztva a 2024. évi aktuális szabályok szerint. Főbb témakörök: táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, méltányossági ellátások, baleseti táppénz, visszafizetési kötelezettség.

Megnézem
Sinka Júlia

Számviteli változások 2024. - összefoglaló anyag

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk a számviteli törvény 2024. évi változásait foglalja össze kivonatos formában, a konkrét változásokra fókuszálva. Kiadványunk minden, számvitellel kapcsolatba kerülő szakember számára hasznos lehet.

Megnézem
Sinka Júlia

Számviteli változások 2024. - teljes anyag

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk a számviteli törvény 2024. évi változásait ismerteti. Kiadványunk elsősorban a mérlegképes kötelező továbbképzés résztvevőinek készült, de hasznos minden, számvitellel kapcsolatba kerülő szakember számára.

Megnézem
Dr. Radics Zsuzsanna

Társadalombiztosítás 2024. - összefoglaló anyag

(szakmai anyag)

'Társadalombiztosítás 2024. - összefoglaló anyag' című kiadványunkban Dr. Radics Zsuzsanna a társadalombiztosítási járulékra, a szociális hozzájárulási adóra és a biztosítási jogviszonyokra vonatkozó 2024. évi változásokat foglalja össze pontokba szedve.

Megnézem
Dr. Radics Zsuzsanna

Társadalombiztosítás 2024. - teljes anyag

(szakmai anyag)

Ebben a kiadványban Dr. Radics Zsuzsanna a magyarországi kötelező társadalombiztosítási rendszer alapvető fogalmait és működését mutatja be a 2024. évi aktuális szabályokkal. Végigveszi a foglalkoztatók és a foglalkoztatottak TB közterheit, kitérve olyan gyakorlatias esetekre is, mint a gyermekgondozási díj melletti keresőtevékenység, a kisadózók tételes adófizetése többes jogviszonyban, illetve a szociális hozzájárulási adókedvezmények típusai és azok igénybevételének igazolásai.

Megnézem
Sinka Júlia

Végelszámolás

(szakmai anyag)

Sinka Júlia szerzőnk a végelszámolással kapcsolatos fontos tudnivalókat összegzi, és gyakorlati példákon keresztül mutatja be a jogszabályi megfelelőség biztosításának fontosságát a végelszámolás lebonyolításakor. A társaság jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a gazdálkodó nem fizetésképtelen, és a gazdálkodóra vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz - végelszámolásnak van helye. A rendelkezések betartásával elkerülhető a hitelezői érdek megsértése, és a felszámolási eljárásba fordulás, ezek minden negatív jogkövetkezményével.

Megnézem