Bérügyintéző tanfolyam

Bérügyintéző tanfolyam (OKJ 51 344 01, E-000493/2014/A005) részletei:
Helyszín

heti 2x4 tanítási óra:
hétköznap 17:00-tól 20:15-ig
hétvége
8:00-14:45 (1x8 tanítási óra hetente)
A tanfolyam helyszíne:
XIII. Váci út 152-156.
Az irodaház a 3-as (kék) metró Forgách utcai metrómegállójánál, az OMV benzinkúttal/Mc Donald's-szal szemben található.
Aktuális tanfolyamindítások
Kezdés:
2018. április 26.
(kedd, csütörtök)
Kezdés:
2018. április 7.
(szombat)
Legutóbbi tanfolyamindítások
2018. február
(hétfőn, szerdán)
Elindult, csatlakozás nem lehetséges.
2018. február
(szombat)
Elindult, csatlakozás nem lehetséges.

Csomagok, árak - a képzés két csomagban választható  standard
csomag
profi
csomag
128 tanítási óra
Elektronikus tananyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák (4 óra)
12 óra számítógépes bérszámfejtés
Éves Szakmai Támogatás Csomag (9 féle szolgáltatás)
22.000 Ft értékben
Hozzáférés a Szakmai Videótárhoz -
Vizsgakonzultációk: 2 alkalom ingyen - 8.000 Ft értékben
Tudatos karrier építés tippek (4 óra) -
Kupon, mely más képzéseinken beváltható 3.000 Ft értékben 8.000 Ft értékben
Kismamák és munkanélküliek kedvezménye: Hogyan térjünk vissza a munka világába? (4 óra)
Csomag ára:   54.000 Ft 65.000 Ft
    helyett helyett
Kedvezményes csomagárak (tandíj):  

 49 000 Ft 

 59 000 Ft 

Tandíj fizetési konstrukciók

Regisztrációs díj: Nincs

Standard csomag esetében:

„A” lehetőség: 49e Ft. 25e Ft szerződéskötéskor, majd 4 hónapon keresztül 6-6e Ft.

„B” lehetőség: 60e Ft. 5 hónapon keresztül 12e Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő.

Profi csomag esetében:

„A” lehetőség: 59e Ft. 31e Ft szerződéskötéskor, majd 4 hónapon keresztül 7-7e Ft.

„B” lehetőség: 70e Ft. 5 hónapon keresztül 14e Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő.

Tankönyv és vizsgadíjak

Tankönyv: kb. 10e Ft (opcionális)
Elektronikus tananyagokhoz ingyenes hozzáférést biztosítunk (kidolgozott szóbeli tételek, gyakorló feladatok, vizsgasorok).

Vizsgadíj: Modulzáró vizsga (2 db): 10e Ft/modul, Komplex szakmai vizsga: 59e Ft
A vizsgadíjak a tanfolyam idejére szétosztva jelentkeznek.

Bérügyintéző képzés SZVK szerinti bővebb ismertetése »

Betölthető munkakörök:

4122 Bérelszámoló: Bérelőkészítő, Bérszámfejtő és kalkulátor, Bérügyi adminisztrátor, Bérügyi asszisztens, Bérügyi előadó, Bérügyintéző

3614 Könyvelő (analitikus): Analitikus könyvelő

Munkaterület leírása:

3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A bérügyintéző ellátja a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerőgazdálkodáshoz kapcsolódó ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
ellátni a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, járulék-nyilvántartás, stb.) feladatokat, közreműködni a munkavállalók munkaviszonyának létesítésével, megszüntetésével kapcsolatosan, értelmezni és kitölteni a bérügyi nyomtatványokat, összegyűjteni az adatokat további feldolgozás céljából, munkaköréhez kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumokat rendszerezni, iratkezelést végezni.

A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja

54 344 02 Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés

 

Bérügyintéző (a képzésről általában)

Bérharc, bérkövetelés, bértárgyalás, minimálbér, teljesítménybér, mozgóbér – a bérrel kapcsolatos fogalmak felsorolását úgyszólván a végtelenségig lehetne folytatni. Nem véletlenül, hiszen az ilyen-olyan jelzővel ellátott bér a modern gazdaságok helyzetének egyik legfőbb mutatója, a társadalmi béke egyik legfőbb pillére.

A magyar nyelv tökéletesen kifejezi a lényeget: a munkavállaló munkaerejét bérbe adja a munkáltatónak, aki ezért ellenszolgáltatást nyújt – voltaképpen bérleti díjat fizet.

Amikor a bérügyintéző számfejti a béreket, természetesen a munkaszerződésben foglalt alapbéren kívül figyelembe kell vennie a különböző hozzájárulásokat, ösztönzőket, amilyen például a mozgóbér vagy a prémium. Mindebből ki kell számítania a fizetendő adót, a társadalombiztosítási és nyugdíjjárulékokat, ami pedig nem egyszerű, hiszen a vonatkozó szabályozás nemcsak évről évre, hanem gyakran még év közben is változik.

A közalkalmazottakat és köztisztviselőket foglalkoztató költségvetési intézményben is alaposan fel van adva a lecke a bérügyintézőnek: itt például a különböző, meglehetősen bonyolult szorzókra kell nagyon odafigyelnie.

A munkáért járó ellenszolgáltatást a dolgozók ráadásul egyre többször nemcsak pénzben kapják meg – itt elég csak az egyre tágabb körben elterjedő úgynevezett cafeteria-rendszerre gondolni. A fejlett országokban már régebb óta működő, nálunk az utóbbi években tömegesen elterjedt megoldás lényege, hogy a munkáltató úgy ösztönzi dolgozóit a különféle juttatásokkal – étkezési, kultúra-, szabadidő- és egyéb utalványok egyénileg választható összetételben –, hogy közben nem nőnek meg elviselhetetlenül a cég által fizetendő adó- és járulékterhek.

Mindezek mellett ott vannak a „hagyományos” elszámolni valók, azaz az adójóváírások és – visszatérítések, szociálpolitikai támogatások és még sok-sok egyéb.

Ma már a bérügyintéző munkáját fejlett számítógépes programok segítik, amelyek azonban nem mentesítenek a pontos adminisztráció, a precíz nyilvántartási-kötelezettség és az összpontosított figyelem alól. Egy bizonyos: a bérügyintéző feladata továbbra sem egyszerű.

A fokozott elvárások, a mind bonyolultabbá váló számítási metódusok miatt a bérügyintézőnek egyre komolyabb felkészültségre, folyamatos önképzésre van szüksége ahhoz, hogy lépést tarthasson a változó viszonyokkal.

A vonatkozó adózási és társadalombiztosítási törvények és egyéb jogszabályok ismerete alapvető követelmény. Mint ahogyan a rendkívül pontos, fegyelmezett munkavégzés is, amely a bérügyintézői munkakörben talán még nagyobb súllyal esik latba, mint másutt.

Nehézsége mellett a bérügyintézői szakma számos sikerélményt nyújt művelőjének. Amennyiben a bérügyintéző lelkiismeretesen, felkészülten, pontosan végzi a munkáját, bizton számíthat felettesei és a többi dolgozó elismerésére. Mint megbecsült, speciális tudással rendelkező munkatársat pedig a létszámleépítések sem veszélyeztetik annyira, mint más, kevésbé nélkülözhetetlen dolgozót.

A bérügyintézőként nemcsak nagyobb vállalatoknál lehet elhelyezkedni, hanem az egyre szaporodó, különféle pénzügyi, könyvelési szolgáltatásokat végző vállalatnál is: mind több cég szervezi ki a bérszámfejtést külső, erre a tevékenységre szakosodott vállalkozásokhoz, hiszen ezzel jelentős megtakarítást érhet el.

A lényeg: bérügyintézőként nem nehéz elhelyezkedni. Ez pedig nagy érték manapság.

A bérügyintézői szaktudás mindemellett akkor is kiválóan hasznosítható, amikor valakinek úgy hozza sorsa, hogy saját vállalkozást indít el.

Bármi is legyen a motiváció, a Pallas 70 Oktatási és Vizsgaközpont akkreditált, OKJ-s bérügyintézői szakképzésén bárki, aki rendelkezik érettségivel, megismerkedhet a szakma alapjaival. Valóban csak elhatározás kérdése a részvétel, hiszen a140 órás tanfolyam tananyagát úgy állította össze a tapasztalt tanári gárda, hogy azt a mindenféle előképzettség nélküliek is minden további nélkül elsajátíthatják.

 

Tudnivalók a képzésről

Oktatók

Megnézem az oktatókat

Továbbiak...

Partnerek