Bérügyintéző tanfolyam
2021. január 1. után indítandó Bérügyintéző csoportok programkövetelménye megjelent. Ennek alapján képzési programunk kidolgozása folyamatban van.
 Csoportindítási időpontjainkat február 1-én hirdetjük meg. 

Ha ezt a képzést online-távoktatásos formában szeretnéd elvégezni, kattints ide »

Aktuális tanfolyamindítások

Helyszín

Budapest XIII. Váci út 152-156.
Az irodaház a 3-as (kék) metró Forgách utcai metrómegállójánál, az OMV benzinkúttal/Mc Donald's-szal szemben található.

Csomagok, árak - a képzés két csomagban választható

  standard
csomag
profi
csomag
128 tanítási óra
Elektronikus tananyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák (4 óra)
Vizsga előtti felkészítők (ingyen)
Éves Szakmai Támogatás Csomag (9 féle szolgáltatás)
22.000 Ft értékben
Hozzáférés a Szakmai Videótárhoz -
Tudatos karrierépítés tippek (4 óra) -
Kupon, mely más képzéseinken beváltható 3.000 Ft értékben 8.000 Ft értékben
Kismamák és munkanélküliek kedvezménye: Hogyan térjünk vissza a munka világába? (4 óra)
Csomag ára:   91.000 Ft 105.000 Ft
    helyett helyett
Kedvezményes csomagárak (tandíj):  

 85 000 Ft 

 99 000 Ft 

Regisztrációs díj: Nincs

Profi csomag esetében:

„A” lehetőség: 99.000 Ft. 55.000 Ft szerződéskötéskor, majd 2 hónapon keresztül 22.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 105.000 Ft. 3 hónapon keresztül 35.000 Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő

Standard csomag esetében:

„A” lehetőség: 85.000 Ft. 49.000 Ft szerződéskötéskor, majd 2 hónapon keresztül 18.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 96.000 Ft. 3 hónapon keresztül 32.000 Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő

Tankönyv és vizsgadíjak

Tankönyv: kb. 10e Ft (opcionális)
Elektronikus tananyagokhoz ingyenes hozzáférést biztosítunk (kidolgozott szóbeli tételek, gyakorló feladatok, vizsgasorok).

Vizsgadíj: Modulzáró vizsga (2 db): 11e Ft/modul, Komplex szakmai vizsga: 63e Ft
A vizsgadíjak a tanfolyam idejére szétosztva jelentkeznek.


Bérügyintéző képzés SZVK szerinti bővebb ismertetése »

Betölthető munkakörök:

4122 Bérelszámoló: Bérelőkészítő, Bérszámfejtő és kalkulátor, Bérügyi adminisztrátor, Bérügyi asszisztens, Bérügyi előadó, Bérügyintéző

3614 Könyvelő (analitikus): Analitikus könyvelő

Munkaterület leírása:

3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A bérügyintéző ellátja a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerőgazdálkodáshoz kapcsolódó ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
ellátni a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, járulék-nyilvántartás, stb.) feladatokat, közreműködni a munkavállalók munkaviszonyának létesítésével, megszüntetésével kapcsolatosan, értelmezni és kitölteni a bérügyi nyomtatványokat, összegyűjteni az adatokat további feldolgozás céljából, munkaköréhez kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumokat rendszerezni, iratkezelést végezni.

A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja

54 344 02 Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés

 

Bérügyintéző (a képzésről általában)

Bérharc, bérkövetelés, bértárgyalás, minimálbér, teljesítménybér, mozgóbér – a bérrel kapcsolatos fogalmak felsorolását úgyszólván a végtelenségig lehetne folytatni. Nem véletlenül, hiszen az ilyen-olyan jelzővel ellátott bér a modern gazdaságok helyzetének egyik legfőbb mutatója, a társadalmi béke egyik legfőbb pillére.

A magyar nyelv tökéletesen kifejezi a lényeget: a munkavállaló munkaerejét bérbe adja a munkáltatónak, aki ezért ellenszolgáltatást nyújt – voltaképpen bérleti díjat fizet.

Amikor a bérügyintéző számfejti a béreket, természetesen a munkaszerződésben foglalt alapbéren kívül figyelembe kell vennie a különböző hozzájárulásokat, ösztönzőket, amilyen például a mozgóbér vagy a prémium. Mindebből ki kell számítania a fizetendő adót, a társadalombiztosítási és nyugdíjjárulékokat, ami pedig nem egyszerű, hiszen a vonatkozó szabályozás nemcsak évről évre, hanem gyakran még év közben is változik.

A közalkalmazottakat és köztisztviselőket foglalkoztató költségvetési intézményben is alaposan fel van adva a lecke a bérügyintézőnek: itt például a különböző, meglehetősen bonyolult szorzókra kell nagyon odafigyelnie.

A munkáért járó ellenszolgáltatást a dolgozók ráadásul egyre többször nemcsak pénzben kapják meg – itt elég csak az egyre tágabb körben elterjedő úgynevezett cafeteria-rendszerre gondolni. A fejlett országokban már régebb óta működő, nálunk az utóbbi években tömegesen elterjedt megoldás lényege, hogy a munkáltató úgy ösztönzi dolgozóit a különféle juttatásokkal – étkezési, kultúra-, szabadidő- és egyéb utalványok egyénileg választható összetételben –, hogy közben nem nőnek meg elviselhetetlenül a cég által fizetendő adó- és járulékterhek.

Mindezek mellett ott vannak a „hagyományos” elszámolni valók, azaz az adójóváírások és – visszatérítések, szociálpolitikai támogatások és még sok-sok egyéb.

Ma már a bérügyintéző munkáját fejlett számítógépes programok segítik, amelyek azonban nem mentesítenek a pontos adminisztráció, a precíz nyilvántartási-kötelezettség és az összpontosított figyelem alól. Egy bizonyos: a bérügyintéző feladata továbbra sem egyszerű.

A fokozott elvárások, a mind bonyolultabbá váló számítási metódusok miatt a bérügyintézőnek egyre komolyabb felkészültségre, folyamatos önképzésre van szüksége ahhoz, hogy lépést tarthasson a változó viszonyokkal.

A vonatkozó adózási és társadalombiztosítási törvények és egyéb jogszabályok ismerete alapvető követelmény. Mint ahogyan a rendkívül pontos, fegyelmezett munkavégzés is, amely a bérügyintézői munkakörben talán még nagyobb súllyal esik latba, mint másutt.

Nehézsége mellett a bérügyintézői szakma számos sikerélményt nyújt művelőjének. Amennyiben a bérügyintéző lelkiismeretesen, felkészülten, pontosan végzi a munkáját, bizton számíthat felettesei és a többi dolgozó elismerésére. Mint megbecsült, speciális tudással rendelkező munkatársat pedig a létszámleépítések sem veszélyeztetik annyira, mint más, kevésbé nélkülözhetetlen dolgozót.

A bérügyintézőként nemcsak nagyobb vállalatoknál lehet elhelyezkedni, hanem az egyre szaporodó, különféle pénzügyi, könyvelési szolgáltatásokat végző vállalatnál is: mind több cég szervezi ki a bérszámfejtést külső, erre a tevékenységre szakosodott vállalkozásokhoz, hiszen ezzel jelentős megtakarítást érhet el.

A lényeg: bérügyintézőként nem nehéz elhelyezkedni. Ez pedig nagy érték manapság.

A bérügyintézői szaktudás mindemellett akkor is kiválóan hasznosítható, amikor valakinek úgy hozza sorsa, hogy saját vállalkozást indít el.

Bármi is legyen a motiváció, a Pallas 70 Oktatási és Vizsgaközpont akkreditált, OKJ-s bérügyintézői szakképzésén bárki, aki rendelkezik érettségivel, megismerkedhet a szakma alapjaival. Valóban csak elhatározás kérdése a részvétel, hiszen a140 órás tanfolyam tananyagát úgy állította össze a tapasztalt tanári gárda, hogy azt a mindenféle előképzettség nélküliek is minden további nélkül elsajátíthatják.

Tudnivalók a képzésről


Oktatók

Összes oktatónk

Partnerek