Ne bajlódjon a 2018-as számviteli, adózási és Tb jogszabályok nyomon követésével. Ha előfizet szakmai csomagunkra, mi naprakészen szállítjuk a könyvelő szakmát érintő összes változást. Szakmai csomagjaink tartalmazzák a 2018-as kreditpontok megszerzését is.

Számvitel

Szakcikk
Beruházások: régi és új kedvezmények a társasági adózásban

Év vége közeledtével érdemes sorra vennünk, „gazdagodott-e” cégünk az idén új, adócsökkentő lehetőséggel. Mondjuk azért, mert beruházásba kezdett… Persze a kedvezményekhez némi „papírmunka” is társul.


Szakcikk
Nagyító alatt a cég A mérleg nem hazudik – legfeljebb hallgat erről, arról…

A vállalkozókat még az Áfa-tv., de még adóhatóság is arra bíztatja, rendszeresen ellenőrizzék üzleti partnereiket a „megfelelő üzleti ellenőrzési eljárás” alkalmazásával. Adott esetben mérlegbeszámoló vizsgálata is ideértendő. Persze önmagában, csak a puszta számok becsapósak lehetnek…    


Kérdezz-felelek
Folyamatos teljesítésű szolgáltatás

Tisztelt Szakértő! Folyamatos teljesítésű szolgáltatás számlázással kapcsolatban legyen szíves segíteni. Ha a számla kiállításának kelte pl. május 05. esedékessége május 9 - az elszámolási időszak máju 01-31 közötti, akkor a teljesítési időpont helyesen május 05. - vagyis megegyezik a számla keltével? Ha utólagosan, ... (folyt.)


Kérdezz-felelek
Új ügyvezető, régi tagi kölcsön

A kérdés: Kft esetében az ügyvezető tag tagi kölcsönt bocsájtott a cég rendelkezésére. Ezt követően a társaságot eladta, ő kilépett, új ügyvezető tag lépett a helyébe. A cég most egyszemélyes Kft. Az új felállásban lehetőség van a tagi kölcsön megszüntetésére pénztáron keresztül? Milyen lépésekben lehetséges elvégezni? Bizonyára a kölcsön nyújtója részére kell visszafizetni akkor is, ha már nem tagja és nem ügyvezetője a cégnek? 


Kérdezz-felelek
Nyílt végű lízing elszámolása

A kérdés: A nyílt végű lizing előírása: T.161-K448 , T.368-K448. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan szűnik meg a 368 számlán a követelés? 


További cikkek...

Adó

Szakcikk
A hatóság (most már) tényleg minden számlát lát ...

Most már biztos: 2018. július 1-től indul a számlák valós (vagy közel valós) idejű bejelentése a NAV felé. Csak adóalanyok felé kiállított és csak százezer forint feletti áfát tartalmazó számlák esetében él a kötelezettség.


Szakcikk
Áfa buktatók – költség-átterhelések (1.)

Ki, mit, kitől és kinek rendelt, osztozik-e valakivel a költségeken: az áfa szempontjából mind-mind fontos kérdések. Ráadásul adókockázatot jelentő tényezők is. Ez utóbbiakról és csökkentésük lehetőségeiről lesz szó az alábbiakban.


Szakcikk
A szállító címe: postafiók 98? Cím a számlán - az áfalevonási jogot érintő, újabb EB döntés született

Vajon melyik vállalkozás fogadná be azt a számlát, amelyen a szállító címeként csak egy postafiókszám olvasható?


Szakcikk
Adózás 2018.: egy adócsomag, sok változás (4.)

Ha van az adózásnak minden év végén terítékre kerülő, örökzöld témája, az már jó néhány éve, a társasági adózás alternatívái közötti választás. Ehhez, a 2018. évben is aktuális döntéshez most a kisvállalati adóval „kacérkodó” cégeknek adunk támpontokat.


Szakcikk
Adózás 2018.: egy adócsomag, sok változás (3.)

“KATA vagy EVA esetleg TAO?” Ehhez, a 2018. évben is aktuális döntéshez most az áfás cégeknek adunk támpontokat.


További cikkek...

TB, munkaügy

Szakcikk
EHO 2018. Kinek és milyen mértékben kell megfizetni az egészségügyi hozzájárulást?

A társadalombiztosításhoz szervesen kapcsolódik az egészségügyi hozzájárulás, amely egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése céljából került bevezetésre. Az alábbiakban rövid áttekintést adok arról, hogy kinek és milyen esetekben kell megfizetnie az egészségügyi hozzájárulást.


Szakcikk
Miben változott és miben nem változott az egyszerűsített foglalkoztatás 2018-ban?

Alkalmi munkavállalókat, mezőgazdasági- és turisztikai idény-munkavállalókat érintő jogszabályi változások 2018-ban.


Szakcikk
Foglalkoztató teendői munkabaleset esetén

Miként határozza meg a balesetet a törvény, továbbá milyen teendői vannak a foglalkoztatónak egy már bekövetkezett munkabaleset esetén.


Szakcikk
Melyek azok a minimális tartalmi elemek, amelyeket a munkaszerződésnek mindenképpen tartalmaznia kell?

A munkaszerződésnek vannnak bizonyos kötelező tartalmi elemei, amelyektől a munkaadók és a munkavállalók nem térhetnek el ...


Szakcikk
Változások a társadalombiztosítási közterhekben és ellátásokban 2018. január 1-jétől

A napokban döntött a Parlament a szociális hozzájárulási adó-, az egészségügyi hozzájárulás, és a főállású kisadózó ellátási alapjának 2018. január 1-jétől hatályos változtatásáról.


További cikkek...

2018-as számviteli, adózási és Tb jogszabályok naprakészen, 2018-as kreditpontok.

A mérleg másik oldalán »

Legfrissebb...

Szakértőink

Jelmagyarázat

Bárki számára szabadon hozzáférhető
A cikk olvasásához Pallas fiók nyitása szükséges
Szakmai csomag előfizetéssel olvasható