Tantermi képzés

Lakberendező képzés

Lakberendező képzés

államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzés (02124001)

Kiknek ajánljuk?

Ha lakberendezési területen
  • szeretnél dolgozni
  • dolgozol és teljessé szeretnéd tenni tudásodat.

Lakberendezés képzésünk tananyaga lefedi mindazt a tudást, ami szükséges, hogy lakberendezési feladatokat tudjál vállalni a tervezéstől a megvalósítás segítéséig.


Csoportjaink maximum 12 fővel indulnak.

Képzésünk

  • tananyaga lefedi a lakberendezés összes területét: Anyag- és termékismeret, műszaki és kooperációs ismeretek, építészet- enteriőr- és bútortörténet, tervezés és tanácsadás, divatok és stílusok a kortárs, nemzetközi és hazai lakberendezésben
  • Gyakorlati tudást ad, konkrét projektek kidolgozásával, tervezői gondolkodásmód kialakítása céljából.
  • Képzésünkön az ARCHLine.XP® 2020 építészeti és belsőépítészeti tervezőprogramot használjuk, melyhez a képzés ideje alatt a hallgatóknak ingyenes hozzáférést biztosítunk. A szoftver magyar nyelvű. A képzés végén online vizsga keretében „ARCHLine.XP 2020 alapfokú felhasználó” vagy „ARCHLine.XP 2020 középfokú felhasználó” oklevél is szerezhető

Aktuális tanfolyamindítások

2022. szeptember 17. - Tantermi
2022. szeptember 15. - Tantermi
2022. szeptember 14. - Tantermi

A képzés két csomagban választható

  standard
csomag
profi
csomag
Képzési idő: 12 hónap
Nyomtatott és elektronikus tananyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák
Tudatos karrierépítés tippek
Hogyan térjünk vissza a munka világába?
Vállalkozás alapítás és menedzselés -

Ezen képzésünkre képzési hitel igényelhető →

Tandíj és részletfizetési lehetőségek

Standard csomag:

„A” lehetőség: 333.000 Ft.
171.000 Ft szerződéskötéskor, majd 9 hónapon keresztül 18.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 350.000 Ft.
10 hónapon keresztül 35.000 Ft/hó (Első részlet szerződéskötéskor fizetendő.)

Profi csomag:

+25.000 Ft egyszeri díj a Standard csomag árán felül (szerződéskötéskor fizetendő).
Ezért a plusz díjért "Vállalkozás alapítás és menedzselés" online ismeretanyagot adunk: gazdasági jog (cégalapítás, szerződések joga, munkajog, felelősségviselés), human relations, könyvelés, számvitel, adózás, bank, ingatlan, marketing.

Regisztrációs díj nincs. A tananyagegységeket záró vizsgáknak nincs díja.

A tantermi oktatás helyszíne

Budapest XIII. Váci út 152-156.
Az irodaház a 3-as (kék) metró Forgách utcai metrómegállójánál, az OMV benzinkúttal/Mc Donald's-szal szemben található.

Oktató:
Kovács Kinga

lakberendező
Drömhem Design Kft.

Lakberendezői munkám során a megrendelőt komplexen nézem. Figyelembe veszem a személyiségét, az őt körülvevő környezetet, munkáját, az ebből adódó életritmusát, hobbiját. Amennyiben családról van szó, akkor ugyanezeket a szempontokat a család többi tagjára is kivetítem. Munkámmal befolyással vagyok más emberek környezetének hosszú távra történő kialakítására, s egyben befolyásolom szemléletüket is anyaghasználattal, optimális térkihasználással. Mivel felelősséget érzek bolygónk jövőjét illetően, ezért igyekszem a fenntarthatóság elvét követve annyi és olyan anyagok használatával kialakítani a teret, hogy azok minél kevesebb energia felhasználásával járjanak. Mottóm: A kevesebb több.

Kovács Kinga

Kattints az alábbi képek egyikére és nézd meg Instagram oldalunkat:


A lakberendező képzésről

Először lássuk, hogy pontosan mi a lakberendező feladata. A szakképesítés hivatalos leírása az alábbi (a teljesség igénye nélkül):

A Lakberendező feladata lakóépületek, családi házak, lakások, irodák, üzletek, kisebb szolgáltató egységek belső tereinek tervezése, funkcionális, műszaki és design szempontok figyelembe vételével. Megrendelői igény szerint lakberendezési tanácsot ad. Egyedi beépített bútort is tervez a megrendelő igényei szerint.

Ezzel talán rögtön sikerült eloszlatni egy általános félreértést: Egy lakberendező feladata nem csak a “design” és látvány megtervezése. Sokan gondolják azt, hogy a lakberendező nem tesz mást, mint színeket és dekorációt képzel el a belső térben - azt is leginkább lakásokban -, szép berendezési tárgyakat választ ki vagy javasol, és legfeljebb a falfelületek dekorációjának megtervezését vagy a tapéta kiválasztását végzi, és ebben nagyjából ki is merül a munkája. Ez azonban egyáltalán nem így van: a lakberendező munkája jóval több, mint a dekoráció és design megtervezése.

A lakberendező szakmai tudása

A lakberendező egyik kiemelt feladata a belső terek funkcionalitásának kialakítása. Ebbe természetesen beletartozik az alapvető és dekoratív berendezési tárgyak, anyagok kiválasztása, megtervezése, de a világítás megtervezése, a belső terek újraosztása is a feladatok között lehet, amely már technikai tudást is kíván. A lakberendező professzionális CAD, látványtervező és képszerkesztő szoftvereket is használ. Ezen kívül tisztában kell lennie az építési szabályzatokkal, az ellenőrzési előírásokkal és egyéb szempontokkal is. Mivel szakmai partnerként együtt dolgozik más tervezőkkel (pl. építész, statikus, épületgépész -, villamosmérnök), ill. kivitelezési szakemberekkel, ezért fontos, hogy ne csak “designer”-ként, hanem technikai tudással is felvértezett szakemberként végezze a munkáját.

A lakberendező munkájának látványos eleme a 3D-s szoftverek használata.

Kreativitás a lakberendezésben

A lakberendező szakma egyik kiemelkedő eleme a kreativitás. Azonban fontos, hogy ez a kreativitás soha nem lehet öncélú. A belső terek funkcionalitásának kialakítása mindig elsődleges szempont. Viszont egy belső tér hiába szép és esztétikus, hiába használunk dekoratív tárgyakat, hiába szépek a felhasznált anyagok és a világítás, ha a megrendelő igényeivel nem találkozik az eredmény.

Talán nincs még egy olyan szakma, amely egyszerre igényel nagyfokú kreativitást és ugyanekkor ily nagymértékben kell igazodnia a megrendelő / megrendelők igényeihez. Ezt akár korlátként is felfoghatjuk, de sokkal szerencsésebb, ha a megrendelővel történő együttműködést az empátia oldaláról közelítjük meg.

Lehetséges, hogy a lakberendező teljesen más koncepciót alakítana ki egy belső térben, ha csak rajta múlna a dolog. Éppen ezért egy jó lakberendezőnek a kreativitás mellett kiemelkedően is kell kommunikálni tudnia.

Együttműködés a megrendelővel

A lakberendező szakma fontos eleme azon képesség, amellyel meglátjuk / meghallgatjuk a megrendelő igényeit. A koncepció kialakítására irányuló beszélgetések, egyeztetések során a lakberendező megismeri a megrendelő életének részleteit is. Emiatt nem túlzás kijelenteni, hogy a lakberendező egy bizalmi szakma is.

A lakberendező tanfolyamon használt szoftver

Képzésünk során az ARCHLine.XP® 2020 építészeti és belsőépítészeti tervezőprogramot használjuk.

Természetesen nem tilos szabadkézi rajzok, vázlatok készítése, de a szoftver használata nagymértékben gyorsítja a tervezés folyamatát. A háromdimenziós vizualizációk nem csak abban segítenek, hogy a lakberendező könnyebben tervezze meg elképzeléseit. Egy jó látványterv abban is segít, hogy a potenciális megrendelőt meg tudjuk arról győzni, hogy minket válasszon elképzeléseinek megvalósításához.


Lakberendező képzésünk tantermi képzés. A Covid miatt a képzést online oktatási formában kezdjük el. A képzés államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzés.