Szendi-Bereczki Beáta
közgazdász

Számvitel főszakirányon, HR mellékszakirányon végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen, mely mellett Gazdálkodási szakos közgazdász tanári végzettséget is szereztem a képzés 5 éve alatt. Középiskolai tanulmányaim során osztályfőnököm – aki szintén közgazdász tanár is volt – példamutatása alapán nagyon megtetszett a tanítás – főleg a gazdálkodási szakmai tárgyak tanítása. Később az egyetemen pedig a számvitel volt az, amelyet egy másik tanár nagyon megszerettetett velem.

Szakmai életutam során folytattam a kettős szakmai pályafutást, melyet a Corvinus egyetemen elkezdtem. Tanítani a Pallas 70-nél tanítottam először PSZÜ képzésen majd a mérlegképes könyvelői képzésen tanítottam a jogon kívül minden tantárgyat. Számviteli területen először egy outsourcing szolgáltatást nyújtó könyvelő cégnél kezdtem. Itt kezdőként 1,5 évig az alapvető számviteli feldatok elvégzésében szereztem tapasztalatot. Ezt követően 3 hónapig tárgyi eszközgazdaként dolgoztam. Ezt követően egy dohányipari vállalatnál dolgoztam 9 évet – először senior könyvelőként majd főkönyvelőként.

Nekem a tanítás a „hobbim” így mellette főállásban dolgozom és nevelgetem a két tündéri kisfiamat.

A csapatmunkát, a számviteli összefüggéseket és ezek megjelenését a cég életében szeretem legjobban a munkámban.

Legbüszkébb arra vagyok, hogy mindkét szakmai területen a kemény befektetett munkának és tanulásnak látom az eredményét. Megérte a sok küzdelem és energia amelyet a tanulásba és a szakmai pályafutásba fektettem. Sok megbecsülést és elismerést kaptam mind az iskolában a diákoktól és az iskola vezetőségétől mind pedig a főállásomban. Természetesen ezért folyamatosan tovább kell dolgozni.

A tanításban picit több sikerélményt könyvelhetek el, mivel ott gyorsabb a reakcióidő. Amikor egy diáktól megbecsülést kapok valamint a képzés után is emlékeznek rám és kikérik a véleményem bizonyos kérdésekben az mindig örömmel tölt el.

A Pallasban már 2008 óta tanítok. Nagyon szeretem a csapatot, mindig segítőkészek és mindig bizalommal fordulhatok hozzájuk. Jó érzés tudni, hogy bármilyen probléma megoldásra talál. Ez nagy és ritka kincs az életben. Emelett a rugalmasság ami még nagyon szimptikuk a számomra.

A könyvelő szakma nem könnyű, ám anyagilag stabilitást tud biztosítani. Természetesen csak akkor, ha pontosan és megbízhatóan megtanulja az ember a szakmát és mindig megpróbál lépést tartani a változásokkal és hajlandó tanulni és alkalmazkodni a cégek igényeihez. A könyvelő szakmát nem nevezném művészetnek és ennek megfelelően nem annyira nevezhető szépnek mint például az oktatás vagy bármilyen más alkotói tevékenység hiszen igencsak szabályozott. Szépsége az, ha az ember a számviteli törvény elvárásait tudja teljesíteni a cég beszámolókészítése során. Nehézsége mindig az, hogy rendelkezésre kell állni, és mindig van valamilyen határidő amelyet be kell tartani.

A tananyag elsajátítása során a legnehezebb mindig a számvitel tantárgy. A legnagyobb hiba, amely a bonyodalmat okozza az, hogy az alapokat nem veszik komolyan a diákok. Akinek van tapasztalata, az legyint egyet hogy ó én ezt már tudom – (csak elfelejti, hogy nem pontosan tudja) aki pedig először tanulja nem fordít elég időt az alapok pontos, 100%-os elsajátítására. Mert itt nem elég a 60%. És utána összedől az egész ráépítmény. A vállalkozásgazdaságtan véleményem szerint tetszik a hallgatóknak.

Aki magas mércét állít maga elé, mindig pontosan megfigyeli a részleteket és elgondolkodik a gazdsági eseményeken, nem „csak” bekönyveli a kért tételeket. És aki folyamatosan tanulási célt is tűz maga elé.

Pontosság, megbízhatóság, rugalmasság, tárgyalóképesség és jó állóképesség szükségesek a szakmához. (annak ellenére hogy nagyrész ülő munka  )

A hobbim a tanítás és kedvelem a sorozatokat. A szabdidőmet a családommal töltöm legszívesebben akikkel sokat kirándulunk és midenféle közös programon veszünk részt.

Mostanában a Vészhelyzet című sorozatot nézem ha jut rá kis időm, zenében a komolyzenét kedvelem. Ezt ajánlom mindenkinek mert megnyugtatja az embert.

Mottóm:

„A jó, amit ma teszel, holnap már feledésbe megy, mégis tedd a jót! Amit évek alatt felépítesz, lerombolhatják egy nap alatt, mégis építs! Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts!” (Teréz anya)

Örülünk, hogy érdeklődsz képzésünk részletei iránt!
Ha valami nem világos vagy további kérdéseid lennének, keress minket bátran!