Májusban is indulnak a fotográfus képzéseink!

2021-04-28
Ne maradj le, tanulj meg profin fotózni!

A képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti és médiafotográfus) tantermi képzés egy államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzésünk. Röviden tehát a profi fotográfus képzésről beszélünk, ami a covid miatt  online indul, később a gyakorlati órák műteremben és  külső helyszíneken lesznek.

Ha a fotózást nem csak hobbiként, hanem bármilyen vállalkozási formában is szeretnéd végezni, akkor erre a képzésre és erre a végzettségre van szükséged! Május 18-án és 19-én indul két különböző időbeosztást igénylő képzésünk. A 18-án induló hétköznap délelőttönként, a 19-i indulás pedig hétköznap délutánonként, esténként igényli a jelenlétedet.

Mi mindent tanulhatsz? Kiktől sajátíthatod el a szakmát? Mutatjuk!


Milyen feltételei vannak a képzésnek?

A fotográfus képzés nem igényel különös előképzettséget, mindössze egy érvényes érettségi bizonyítványra van szükséged hozzá. Ha még csak most fogsz érettségizni, akkor érdemes követni minket a Facebookon, vagy az Instagram-on  hiszen várható, hogy később is indulnak új kurzusok, így elsők között értesülhetsz a május után megnyíló tanfolyamokról.



Hogyan vágj bele egy új szakmába?

Ezen kívül szükséged lesz a nyitottságodra és érdeklődésedre a téma iránt, hiszen a 9 hónapos képzés során mélyen elmerülhetsz a szakma hátterében, illetve gyakorlatában is, ami rendszeres figyelmet és gyakorlást igényel. Érdemes ezt az időszakot kihasználni arra is, hogy a csoport többi tagjával, vagy a tutorral közösen minél több tudást összeszedj. Ez a meglévő tapasztalataidhoz is hozzátehet, ha pedig nulláról indulsz, mindenképp gyors fejlődést jelenthet.



Mi mindent tanulhatsz?

Képzésünk nem "csak" egy fotós képzés. Mint minden szakmában, itt is érvényes az az elv, hogy a jó szakemberek nem csak a legszorosabb értelemben vett központi elemét ismerik területüknek. Ugyanígy igaz ez a fotózásra is. Egy profi fotós átfogó és komplex ismeretanyaggal rendelkezik. Fontos, hogy a fotósnak a szakmájával rokon területekre is rálátása legyen, mert csak így lehet igazán piacképes és minőségi szolgáltatást nyújtani.

Ez a kreatív szakmai képzés ebben a formában tehát túlmegy a az általános fotós tanfolyamokon, amelyek célzottan csak és kizárólag fotózást oktatnak, képzésünk átfogó tudást ad.



Milyen célod van a képzéssel?

Mielőtt belevágsz egy új szakma elsajátításába, jó, ha átgondolod, milyen hasznod származik majd belőle. Az érdeklődési köröd bővítése, a tanulás élvezete is jó ok lehet, de ennél talán kicsit többre van szükség, ha végig is akarod csinálni. Például jó támpont lehet, ha a következő kérdések valamelyikére határozott igennel és mosolyogva tudsz válaszolni.

Élvezed, ha fotózol és mindent szeretsz profin beállítani, szerkeszteni?

Maximalista vagy a saját fotóiddal, közösségi média megjelenéseddel is?

Szeretnél pénzt keresni és napi szinten dolgozni a fotózással?

Konkrét fotós területen tudod elképzelni magad? (Ipari fotózás, divatfotók, természetfotók stb.)

Szeretsz rajzolni, festeni is, de mégis a fotókban látod a legkreatívabb megoldásokat?

Van egy vállalkozásod, amihez mindenképp szeretnél saját fotókat? (pl. gasztronómia, művészetek, ruhák, blogok, szociológia stb.).



Ha bármelyik felmerül és úgy látod, hasznos lenne számodra széleskörű tudás a témában, akkor ne maradj le, és jelentkezz induló képzéseinkre!