Online képzés / Tantermi képzés

Junior Java backend fejlesztő képzés

Junior Java backend fejlesztő képzés

államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzés (06134005)

Miért érdemes Java programozást és backend fejlesztést tanulni?


A Java fejlesztők nagyon keresettek és jól fizetettek a munkaerőpiacon. A Java nélkülözhetetlen olyan vállalati szintű alkalmazásokhoz, mint pl. banki és pénzügyi rendszerek vagy okoseszközök. A Java rendkívül elterjedt, így Java fejlesztőkre hatalmas igény van mind Magyarországon, mind külföldön.

Kinek ajánljuk Java backend fejlesztő képzésünket?


Tanulj Java programozást, ha

 • Logikusan gondolkodónak tartod magad;
 • Eddig is érdekeltek a szoftverek;
 • Jól fizetett, stabil állást szeretnél, ahol különösen megbecsülik tudásod.

Mit fogsz tudni a Java backend fejlesztő képzés elvégzése után?


A képzés során elsajátíthatod a fejlesztői gondolkodás és a Java programozás alapjait. Ezzel a tudással már képes leszel olyan cégeknél elhelyezkedni, ahol - megfelelő iránymutatás mellett - önálló kódolási feladatokat is végezhetsz és az itt megszerzett alapokra építve igazi profivá válhatsz.

Aktuális tanfolyamindítások

2024. október 12. - Online

Szombat: 8 tanóra

Hétvégenként 08:00 - 14:30
2024. október 10. - Online

Kedd: 6 tanóra, Csütörtök: 6 tanóra

Hétköznap délelőttönként 09:00 - 14:00
2024. október 9. - Online

Hétfő: 4 tanóra, Szerda: 4 tanóra

Hétköznap délutánonként 17:00 - 20:15
2024. április 25. - Online
2024. április 24. - Online
2024. április 20. - Online

Online, otthonról végezhető képzések.

A tanórákat és a tananyagegység záró vizsgákat előre meghatározott órarend szerint online, virtuális tanteremben tartjuk.

A tanórákon - ugyanúgy, mint a tantermi órákon - a tanártól lehet kérdezni.

A tanórák hiányzás esetén későbbi időpontban is megtekinthetőek, illetve akárhányszor újranézhetőek.

A képzés két csomagban választható

Standard
csomag
Profi
csomag
A képzés időtartama 320 tanítási óra
Elektronikus oktatási segédanyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák
Tudatos karrierépítés tippek
Vállalkozás alapítás és menedzselés -

Ezen képzésünkre képzési hitel igényelhető →

Tandíj és részletfizetési lehetőség

Egyösszegű fizetés
Teljes összeg:
460.000 Ft

Részletfizetés
Teljes összeg:
510.000 Ft

 

Részletek száma:
10

 

Havi részlet:
51.000 Ft


Egyösszegű fizetés: a teljes összeg szerződéskötéskor fizetendő.

Részletfizetés: az első részlet szerződéskötéskor, a további részletek havonta fizetendőek.

Regisztrációs díj nincs. A tananyagegységeket záró vizsgáknak nincs díja.

Szakmai képesítő vizsga díját a képzés elvégzése után a független vizsgaközpont felé kell fizetni.

Profi csomag:

+25.000 Ft egyszeri díj a Standard csomag árán felül (szerződéskötéskor fizetendő).
Ezért a plusz díjért "Vállalkozás alapítás és menedzselés" extra online tananyagot adunk. Ha szeretnél vállalkozást indítani vagy meglévő vállalkozásodban több profitot termelni, akkor ez az ismeretanyag átfogó segítséget ad a témában. A tananyagban jogi, könyvelési és marketing ismereteket találsz.

Oktatóink


A Junior Java backend fejlesztő képzés egy államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett képzés.

A képzés sikeres elvégzése után intézményünk tanúsítványt állít ki. Ezen tanúsítvány birtokában lehet képesítő vizsgára jelentkezni a képző intézményektől független vizsgaközpontokban.
Sikeres vizsgát követően a vizsgázó államilag elismert "Junior Java backend fejlesztő" végzettséggel fog rendelkezni.

A képzés folyamata

A Junior Java backend fejlesztő képzésről részletesebben

Miért érdemes Java programozást és backend fejlesztést tanulni?

A Java programozás nagyon elterjedt. Nagymennyiségű adattal dolgozó, stabil működést igénylő vállalati környezetben a Java különösen népszerű.

Különösen banki, pénzügyi területeken, de webes alkalmazások háttérrendszereként is sok cég futtat Java alapú alkalmazásokat. Ipari, egészségügyi vagy gyógyszeripari területeken is nagyon gyakori. A Java okkal népszerű: Megbízható, professzionális rendszereket lehet fejleszteni benne. Az említett területeken a cégeknek mindig szüksége van Java fejlesztőkre, mert ezen rendszerek állandó fejlesztése és karbantartása csak Java fejlesztők által lehetséges.

Ebből a helyzetből automatikusan következik, hogy aki rendelkezik ezzel a tudással, az kiemelkedően jövedelmező és stabil állásra számíthat.

A Java programozó feladata sokrétű. A fejlesztő munkája nem csak unalmas kódírásból áll: Az adott cég / vállalkozás mindennapi problémáit kell megoldani és segíteni, amelyhez a szoftverfejlesztés "csak" egy eszköz. Ezért egy profi Java fejlesztő valós problémákat old meg, amelyhez meg kell értenie az adott helyzetet, és ahhoz a legjobb megoldást kell megtalálnia.

Természetesen egy junior Java backend fejlesztő még nem rendelkezhet akkora tapasztalattal, amellyel egy nagyvállalkozás vagy pénzügyi szervezet teljes Java fejlesztését irányíthatja. Képzésünkön megadjuk az alapokat, amellyel már részfeladatokat vagy kisebb önálló feladatokat is el tudsz végezni. Amint elhelyezkedtél a képzettségnek megfelelő munkakörben, onnantól már az adott munkakörnek megfelelően különböző területeken fejlesztheted tudásod.

Egy biztos: Junior Java backend fejlesztő képzésünkön megtanulhatod az alapokat, amely jó ugródeszka egy kiemelkedően jó munkakör felé.

Gyakori kérdések és tévhitek a Junior Java backend fejlesztő képzésről

Sokan azért nem kezdenek programozónak tanulni, mert a programozásról sokszor homályos, téves vagy akár kissé "misztikus" kép él azok fejében, akik nem tudnak programozni.

Lássunk néhányat:

 • Nagyon jónak kell lenni matekban? - Nem igaz.
  Egy programozónak jó logikával kell rendelkeznie, de az érettségi által megszerzett matematikai alaptudás bőven elég ahhoz, hogy jó programozó legyen valaki.
 • Miért tanuljak meg programozni, amikor a programozás már egy automatizált folyamat és egyre kevesebb programozó kell hozzá? - Nem igaz.
  A tévhit forrása, hogy vannak olyan alkalmazások, amelyekkel programozói és programkód írási tudás nélkül is lehet pl. egyszerűbb app-okat létrehozni, de természetesen ezeket a szoftvereket is valakinek létre kell hoznia. Az, hogy a szélesebb közönség számára is egyre több ilyen alkalmazás elérhető, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezek a szoftverek "csak úgy" megszületnek. Emögött minden esetben fejlesztők, programozók állnak. Ráadásul ezen alkalmazások futtatásakor is muszáj tisztában lenni a programozás alapelveivel, mert anélkül nem lehet őket megfelelően használni. Arról már nem is beszélve, hogy egyedi megoldásokat - amelyekre a legnagyobb az igény - csak programozók tudnak létrehozni.
 • A programozás unalmas - Nem igaz.
  A programozás és kód írás egyáltalán nem abból áll, hogy a mások által kitalált utasításokat gépies módon kell "lefordítani" a kód formába. A fejlesztés mindig egy valós problémára ad praktikus megoldást. Ugyanazt a problémát többféle irányból is megközelíthetjük, ami egyben azt is jelenti, hogy az adott helyzetre többféle megoldást is kitalálhat a programozó. Mindig egy konkrét problémát kell megérteni, elemezni. Ez pedig egy kreatív feladat, amelynek gondolkodásmódja egy logikai puzzle játékhoz hasonlít.
 • A programozók mind "furcsán" gondolkodnak és speciális képességekkel rendelkeznek - Nem igaz.
  A programozók is emberek. Tényleg. Nem kétséges, hogy a hollywoodi produkciók sokat tettek azért, hogy a programozókat furcsa, világtól elvonuló, sokszor autisztikus személyiségjegyekkel rendelkező egyéneknek képzeljük, akiknek keze alatt szinte füstölnek a billentyűk és kizárólag energiaital az egyetlen táplálékuk.
  Ez természetesen nem így van. Tény, hogy minden szakmában vannak kivételes képességű egyének, akik annyira bele tudnak temetkezni a munkába, hogy ez másoknak már furcsának tűnik. De a legtöbb programozó - a legjobbak is - ugyanolyan ember, mint bármelyikünk.

Kinek és miért érdemes programozást tanulni?

A legfontosabb: Nem kellenek különleges képességek ahhoz, hogy Java backend fejlesztő légy. A programozás ugyanúgy megtanulható, mint bármely más szakma. Egyetlen dolog szükséges hozzá: Érdekeljen a téma.

Ha úgy érzed, hogy

 • szeretsz problémákat megoldani,
 • szereted a praktikus megoldásokat,
 • logikusan tudsz gondolkodni,
 • szereted a dolgokat "kielemezni",
 • nem idegenkedsz a számítógép használatától,

akkor minden bizonnyal programozni is meg tudsz tanulni.

Mi NEM szükséges ahhoz, hogy Java programozó légy?

 • Nem kellenek különleges képességek
 • Nem kell kiemelkedő matematikai tudásod legyen
 • Nem kell tudnod számítógépet szerelni
 • Nem kell "számítógép-mániásnak" lenned

Összegezve: Átlagos előképzettséggel is remek programozóvá válhatsz. Ismerünk olyanokat, akik középiskolai tanulmányaikban egyáltalán nem voltak kiemelkedők, de később programozóként nagyon magas szintre jutottak.

Miért érdemes programozást tanulni általában?

Az online technológiák fejlődése és elterjedése miatt egyre több területen van szükség programozókra.

Legyen szó akár egy kisvállalkozás honlapjáról, egy fitneszterem mobil appjáról, egy új, "intelligens" háztartási eszköz programozásáról, okosóra-alkalmazásról vagy bármilyen, nagymennyiségű adatot kezelő szoftverről, online fizetési rendszerről, üzleti alkalmazásokról, az élet minden területén szükség van programozókra.

Természetesen minden területnek más és más típusú programozási tudásra van szüksége. Így joggal merülhet fel a kérdés: Melyik a legjobb programozási nyelv?

Valójában nincs egyértelmű válasz. Egyrészt ez egy teljesen szubjektív terület, amely a programozótól függ. Másrészről az adott terület is meghatározza, hogy mely programnyelvet használja az adott vállalkozás.

Egy biztos: A programozás alapjai és logikája mindenki számára megtanulhatóak, függetlenül az adott programnyelvtől.

SaaS

SaaS

A SaaS régóta elterjedt és ismert fogalom a számítástechnikában. Érdekessége, hogy miközben gyakorlatilag szinte mindenki használ SaaS alapú megoldásokat, nem is tudják, hogy ez a neve. Lássuk, hogy miről is van szó!

A felhő "evolúciója"

A felhő "evolúciója"

Szinte mindannyian használunk valamilyen felhőalapú szolgáltatást, akár munkában, akár otthon. Legyen szó fotók tárolásáról, dokumentumok megosztásáról vagy online filmnézésről, a felhő mindent megkönnyít és elérhetőbbé tesz. De hogyan jutottunk el ide?

Content Delivery Network

Content Delivery Network

Azt hihetnénk, hogy egy, a világ másik felén lévő nagy cég weboldala azért jelenik meg a böngészőnkben villámgyorsan, mert az adatok elvégre a fény sebességével terjednek ugyebár... De ez nem attól van így. Bár az adatok elvileg gyorsan száguldanak, de sok számítógépen keresztül jutnak el hozzánk, ami lassú folyamat. Ennek megoldására találták ki a CDN-t.