Kontírozó könyvelő képzések indulnak szeptemberben

2022-08-16
Ha szeretsz számokkal dolgozni, precíz, pontos, rendszerető vagy, lehet, hogy érdemes számvitellel foglalkoznod.

Kinek ajánljuk kontírozó könyvelő képzésünket?

Ha szeretsz számokkal dolgozni, precíz, pontos, rendszerető vagy, lehet, hogy érdemes számvitellel foglalkoznod. A könyveléshez nagy matematikai tudás nem szükséges, a négy alapműveleten kívül sokkal többre nem lesz szükséged. Ugyanakkor a beérkező és kimenő számlák kezeléséhez, rögzítéséhez, kontírozásához, a különböző analitikák vezetéshez nagyfokú precizitás, rendszerezési készség szükséges.


Felmerül a kérdés, hogy kontírozó könyvelő vagy mérlegképes könyvelő képzésre iratkozzunk-e be?

Fiatal pályakezdőként érdemes a kontírozó könyvelő képzést választani. Ebben az esetben sem kell lemondanunk a mérlegképes könyvelő szintről, csak esetleg két lépésben hosszabb idő alatt érjük el.
Vagy dönthetünk úgy is, hogy a kontírozó könyvelő szint a nekünk megfelelő és nem szeretnének komplexebb feladatokat végezni, nagyobb felelősséggel járó munkakört betölteni.
Ha már számviteli területen dolgozol, akkor is jó választás lehet képzésünk, ha rendszerezni, kiegészíteni szeretnéd tudásodat.
A mérlegképes könyvelő képzést azoknak ajánljuk, akiknek tanulmányaik (például közgazdasági középiskolába jártak) vagy munkájuk révén már vannak bizonyos számviteli ismereteik, munka tapasztalatuk. Akiknek van valamilyen számviteli végzettségük, mondjuk pénzügyi-számviteli ügyintéző bizonyítványuk. Felsőfokú végzettségük van, vagy középfokú végzettségük, de elszántak, hogy sok tanulással és munkával elsajátítsanak egy jól fizető, versenyképes szakmát.

Mit fogsz tanulni a kontírozó könyvelő képzés során?

A képzés hangsúlya a számvitel, könyvvezetés és adózás témakörökön van. Megismered egy számítógépes könyvelő program működését sok gyakorlati feladaton keresztül. A feladatok ellátásához szükséges mennyiségű tudást kapsz gazdasági szervezetek működése, gazdasági jog, pénzügy, ügyvitel témakörökben.
Csupa gyakorlati tudás, ami szükséges, ahhoz, hogy el tudj kezdeni dolgozni.

Kontírozó könyvelő képzésünkről bővebb információt itt találsz >>>

Mérlegképes könyvelő képzésünkről pedig itt >>>