Kontírozó könyvelő munkatárs

2021-05-10
Ismerd meg online képzésünket.

Egy könyveléshez kapcsolódó államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó képzést mutatunk be, ami ráadásul online is végezhető! Ha a területen tevékenykedsz, vagy még most szeretnél elindulni ezirányba, érdemes előre felmérni a képzési, továbbképzési lehetőségeket. Na de mit is csinál pontosan egy kontírozó könyvelő? Miben különbözik a főkönyvi, vagy analitikus könyvelőtől? Miért lehet fontos a mérlegképes könyvelői végzettség  megszerzése előtt, vagy helyett  ennek a végzettségnek a megszerzése?

Erről, és a gyakorlatias tananyagról is ejtünk pár szót írásunkban, amit minden érdeklődő figyelmébe ajánlunk. Májusban tudsz jelentkezni a képzésre, ami teljesen online végezhető! Ez nem utolsó szempont, ha egyéb teendőid mellett szeretnél egy előremutató, hasznos tananyaggal gazdagodni, ami akár a jelenlegi, akár a jövőbeni lehetőségeidet bővítheti a munkaerő piacon.


Mikor érdemes elvégezni?

Felmerül a kérdés, hogy ha már könyvelés, miért nem a pénzügy-számviteli ügyintézőt, vagy a mérlegképes könyvelőt válaszd?  Az első kérdésre a válasz egyszerű: azzal hogy 2021. január 1-től már nem lehet OKJ-s csoportokat indítani, az új rendszerben pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséget csak iskolarendszerben 2 év alatt lehet szerezni. Ezt a képzést hivatott kiváltani felnőttképzésben a kontírozó könyvelő képzésünk. A második kérdés már bonyolultabb. Akkor válaszd a kontírozó könyvelő képzésünket, ha nincs szakmai előképzettséged (érettségid természetesen igen) és vagy nem akarsz mérlegképes könyvelő lenni, vagy még nem tudod hogy akarsz e lenni vagy két lépesben szeretnéd elérni a mérlegképes könyvelő szintet.


Miért éri meg online elvégezni?

Az egyik elvitathatatlan előnye ezeknek a képzéseknek, hogy online a világjárvány, vagy esetlegesen a következő járványidőszakok alatt is zavartalanul folytathatod a tanulmányaidat. Otthonod kényelméből, a jól kidolgozott oktatói anyagok és gyakorta megalakuló Facebook csoportok, vagy tanulókörök segítségével a társaságra való igényedet is kielégítheted. Közben egy praktikus, gyakorlatias szakmát szerzel, amit a mai munkaadók jobban díjaznak, mint valaha.



Mi mindent tanulhatsz kontírozó könyvelő képzésünkön?

Természetesen szó lesz a számvitelről, de emellett ott van az adózás és ügyfélkapu, ABEV használat, gazdasági jog, ügyvitel, pénzügy, számítógépes könyvelési rendszerek, és a gazdasági szervezetek működése. Szóval unalmas órákra nem igazán kell készülni, hiszen ezek mindegyike szükséges, értékes tudás a nagyvilágban, amit mind a multinacionális, mind a kisebb vállalkozások nagy számban keresnek az állásportálokon!



Miben segíthetünk?

Ha bárhol elakadnál, vagy a beiratkozással kapcsolatban további kérdéseid merülnek fel, keress minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!