Online tanfolyam - Online-távoktatás

Kontírozó könyvelő munkatárs

Kontírozó könyvelő munkatárs

államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó képzés

Online-távoktatás - a képzés otthonról végezhető.

A tanórákat és a tananyagegység záró vizsgákat előre meghatározott órarend szerint online, virtuális tanteremben tartjuk.

A tanórákon - ugyanúgy, mint a tantermi órákon - a tanártól lehet kérdezni.

A tanórák hiányzás esetén későbbi időpontban is megtekinthetőek, illetve akárhányszor újranézhetőek.

Aktuális tanfolyamindítások

2021. december 4.

Szombat: 8 tanóra

Hétvégenként 08:00 - 14:30
2021. szeptember 3.
2021. március 13.

Kontírozó könyvelő munkatárs képzésünk tananyaga lefedi mindazt a tudást, ami szükséges egy cég számviteli, pénzügyi feladatainak ellátásához a beszámoló készítésig, azaz a mérlegképes könyvelő szintig.

Képzésünk

  • hangsúlya a számvitel, könyvvezetés, adózás témakörökön van
  • megismertet a számítógépen könyveléssel, az ABEV és az ügyfélkapu használatával
  • a feladatok ellátásához szükséges mennyiségű ismeretet adja gazdasági szervezetek működése, gazdasági jog, pénzügy, ügyvitel témakörökben.

Kiknek ajánljuk?

Ha számviteli, pénzügyi területen

  • szeretnél dolgozni
  • dolgozol és teljessé szeretnéd tenni a tudásodat
  • dolgozol és később mérlegképes könyvelő szeretnél lenni.

A képzés két csomagban választható

  standard
csomag
profi
csomag
236 online tanítási óra
Nyomtatott és elektronikus tananyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák (4 óra)
Tudatos karrierépítés tippek
Visszatérés a munka világába
Gépírás E-képzés -

Árak és részletfizetési lehetőségek

Standard csomag:

„A” lehetőség: 195.000 Ft.
100.000 Ft szerződéskötéskor, majd 5 hónapon keresztül 19.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 210.000 Ft.
6 hónapon keresztül 35.000 Ft/hó (Első részlet szerződéskötéskor fizetendő.)

Profi csomag:

+16.000 Ft egyszeri díj a Standard csomag árán felül (szerződéskötéskor fizetendő).
Ezért a plusz díjért Gépírás E-képzést adunk. (10 ujjas vakírás módszere, ergonómiája. A tananyag feldolgozását videók segítik.)

Regisztrációs díj nincs. A tananyagegységeket záró vizsgáknak nincs díja.
Könyvelő képzés 2021-ben

Mit kell tudni az OKJ után 2021-től a könyvelő képzéssel kapcsolatban?

A mérlegképes könyvelői képzés és azon belül a részvétel feltételei is megváltoztak 2021. január 1-től. A mérlegképes könyvelői szakképesítés már érettségivel is megszerezhető, nincs szükség a korábbi OKJ által megszabott végzettségekre.

"Kontírozó könyvelő munkatárs" képzésünk az új, hatályos jogszabályok alapján került kialakításra. Online-távoktatásos képzésünk államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó képzés. Fontos tudni, hogy ezen képzésünk megadja azt a tudást, amely szükséges egy cég számviteli, pénzügyi feladatainak áttekintéséhez és ellátásához. A megszerezhető tudásszint alkalmassá tesz a cégeknél jelentkező leggyakoribb számviteli feladatok ellátására. Az államilag elismert és szabályozott mérlegképes könyvelő szakképesítés tudásszintje természetesen ennél magasabb, mert a számviteli törvény alapján előírt beszámoló készítés csak mérlegképes könyvelői szakképesítéssel és gyakorlati idő után történő hatósági regisztráció után lehetséges.

A kontírozó könyvelő munkatárs képzésünket azok részére kínáljuk, akik nem rendelkeznek megalapozott számviteli ismeretekkel, de szeretnének számviteli területen dolgozni, vagy már ezen a területen dolgoznak és egyelőre nem kívánnak mérlegképes könyvelők lenni. Valamint azoknak is kínáljuk, akik szeretnének mérlegképes könyvelői szakképzettséget szerezni és úgy gondolják, hogy két képzési lépésben szeretnének eljutni a mérlegképes könyvelői tudásszintre.

Fontos tudni, hogy nálunk mindkét képzés már online tanulási formában is könnyen elérhető.


Kontírozó könyvelő munkatárs szerepe a vállalkozásoknál

A mérlegképes könyvelő által kialakított analitikus nyilvántartásokat folyamatosan vezeti, továbbá egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez.

Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jogszabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít. Elvégzi a gazdálkodó szervezet adófizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat. Értelmezi, kezeli és feldolgozza a vállalkozásoknál keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket.

Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és ezek lebonyolításához segítséget nyújt.

Felelős és precíz munkája során a mérlegképes könyvelő instrukciói és utasításai alapján jár el, mindvégig ügyelve az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és az üzleti titok megőrzésére.


A megszerezhető tudás

Képzésünk során nagy hangsúlyt fektetünk a számviteli, könyvvezetési, adózási területekre. A képzésben résztvevők részletes ismereteket szerezhetnek a számítógépen történő könyvelésről, az ABEV és az ügyfélkapu használatáról. Képzésünk foglalkozik a gazdasági jog, pénzügy és ügyvitel számvitelt érintő kérdéseivel.

Összegezve:

  • Ha szeretnél önállóan olyan számviteli feladatokat ellátni, melyekhez nem szükséges hatósági engedély (beszámoló készítés)
  • Nincs szükséged mérlegképes könyvelői szakképesítésre
  • Szeretnél otthonosan mozogni a könyvelésben, de az ezzel járó felelősséget egyelőre a regisztrált mérlegképes könyvelőre hagynád
  • Későbbi terveid között szerepel, hogy mérlegképes könyvelő végzettséget szerezz...

...akkor a Kontírozó könyvelő munkatárs képzésünket Neked találták ki.

Ha pedig máris szeretnél belevágni a mérlegképes könyvelő képzésbe, amely államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzés (vagyis vizsgázhatsz és később hivatalosan is mérlegképes könyvelő lehetsz), akkor - akár érettségivel is - kezdd el mérlegképes könyvelő képzésünket.