Rizmayer Erzsébet közgazdász

Alapvégzettségem: közgazdász.

Vállalkozási szférában, magyar tulajdonú középvállalatnál dolgozom gazdasági vezetőként.
1995 óta foglalkozom számvitellel, 2010 tanítok felnőtt oktatásban.
1995.óta a legutóbbi néhány év kivételével folyamatosan hallgatóként is részt vettem a felnőtt oktatásban ? Így szereztem a diploma és a mérlegképes végzettség mellé, adótanácsadó és adószakértői valamint IFRS mérlegképes végzettséget. Így arról is van tapasztalatom, milyen kihívásokkal jár munka-család mellett komoly tanulmányokat végezni, de arról is, hogy mindez megvalósítható.
Mivel főállásom középvállalathoz köt, ezen és ennek kapcsolatrendszerén illetve a saját vállalkozásomon keresztül azt is megtapasztaltam, hogy bizony ezeknél a vállalkozásoknál, még kevésbé érvényesül a „szakmai specializáció”, nincs nagy személyzeti állomány a közgazdasági vonal működtetésére, létező elvárás, hogy számvitel –adózás –pénzügy -Hr szempontjából ismerjük a részeket, de átlássuk az „egészet”.
Ezért remélem, hogy a jelenlegi hallgatók is kicsit „oktatóvá” válnak a későbbiekben, hogy a kisebb vállalkozások tulajdonosait is (újra) megtanítsák arra, hogy a számvitel –adózás -pénzügy fontos döntéstámogató rendszer lehet a vállalkozás fejlődésének biztosítására. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a számvitel, nem tegnap, pont emiatt alakult ki ?

Mindezek miatt mottóm, egy kicsit elferdített ősi kínai mondás:
„Szeressük az embereket, de ne halat adjunk nekik, hanem hálót és tanítsuk meg őket horgászni.”