IFRS könyvelő képzés indul márciusban!

2021-03-18
Pénteki napokon 6 tanítási órában.


Államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján szervezett, tanúsítványt adó képzés

Ez az írásunk az IFRS könyvelői képzésünkkel foglalkozik. Ez egyrészt érdekes lehet azoknak, akik már rendelkeznek mérlegképes könyvelői képesítéssel, hiszen ez előfeltétele az IFRS képzésnek. De azoknak is, és talán nekik méginkább, érdekes lehet, akik még most indulnak el a könyvelői szakma útján és a későbbi lehetséges elhelyezkedési, illetve továbbképzési lehetőségeket mérlegelik.

Ahogyan a mérlegképes könyvelői képzés az egyik legnépszerűbb szakunk, úgy ehhez kapcsolódóan az IFRS könyvelői képzés az egyik legnívósabb és legizgalmasabb továbbfejlesztési lehetőségünk a Pallas70-nél. Mit jelent az IFRS? Egyszerűen lefordítva: nemzetközi számvitel. Jól hangzik? Szerintünk is! Nézzük is meg, mire számíthatsz?



Mit is csinál egy IFRS könyvelő?

Először is nézzük a szószerinti fordítást. International Financial Reporting Standards, vagyis magyarul Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standard. Az IFRS az IASB, vagyis az International Accounting Standards Board, magyarul Nemzetközi Számviteli Szabvány Testület által megfogalmazott számviteli szabályok alapján működik.

A mérlegképes könyvelők felé már Magyarországon is egyre erőteljesebben megfogalmazott elvárás ennek a területnek az ismerete is.



Kihajózhatsz a nemzetközi vizekre!

A nemzetközi számvitel, nemzetközi pénzügyi beszámolási módszerek és ezek összefüggései teljes rálátást adnak a gazdasági, pénzügyi folyamatok komolyabb mélységeire is. Emellett nem utolsó szempont, hogy az alapok megszerzése után egy ilyen továbbképzéssel képessé válsz a megszerzett tudásodat rengeteg külföldi ország, vagy külföldi cég folyamataiba is átültetni.

Vezetői állásokhoz, előléptetésekhez, komplex szakértői hozzáállásra adhat jó okot egy ilyen komoly képzés. Persze a gyakorlatban megszerzett néhány éves tapasztalatot nem érdemes megspórolni magadnak, de könnyen lehet, hogy így már eleve egy izgalmasabb, előremutatóbb pozícióban kezdheted a gyakorlást. Tudásod sok munkatársad és felettesed tetszését elnyerheti.



Hogyan épül fel a képzésünk?

A mérlegképes könyvelői képzésünkhöz hasonlóan ez a tantermi képzésünk is online távoktatás formájában indul el márciusban! A későbbiekben tantermi képzéseket is indítunk, nyilvánvalóan a járványügyi intézkedések változásának függvényében. Ez azt jelenti, hogy a tanórákat előre meghatározott órarend szerint online, virtuális tanteremben tartjuk. A tanórákon - ugyanúgy, mint a tantermi órákon - a tanártól lehet kérdezni. Egyik nagy előnye azonban például, hogy a tanórák hiányzás esetén későbbi időpontban is megtekinthetőek, illetve akárhányszor újranézhetőek.



Mik a feltételei a képzésnek?

Arra felhívjuk a figyelmet, ahogyan az elején is, hogy ehhez a képzéshez már nem elég az érettségi indulásképpen. Itt mindenképpen az alábbi három valamelyikének kell teljesülnie: mérlegképes könyvelő végzettség, vagy mérlegképes könyvelő regisztráció, vagy okleveles könyvvizsgáló végzettség szükséges.

Kérdésed van? kihagytunk valami? Ne habozz kérdezni a képzés alatti fülecskén!