2021-04-08

Stylist, divat és stílus E-képzés

Egy olyan képzési lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmedet, ami a divat világába enged mélyebb betekintést függetlenül attól, hogy jelenleg milyen szintű ismeretekkel rendelkezel a témában. Ha szeretnéd megismerni, vagy átalakítani a saját megjelenésedet, vagy egyszerűen megismerni a divat világ dinamikáját, múltját és újdonságait, akkor ezt a képzést neked találták ki!

Ki az a stylist? Mivel foglalkozik pontosan és milyen területeken nyújthat útmutatást az embereknek? Mi a különbség a stílus és a divat között? Ha elgondolkodtál ezeken a fogalmakon, ha rendszeresen, vagy időszakosan felkelti az érdeklődésedet a téma, akkor érdemes most velünk tartanod, mert ebben az írásunkban a legalapvetőbb információkat és a képzéshez kapcsolódó fontosabb tudnivalókat vázoljuk fel.


Mivel foglalkozik egy stylist?

Ha ismersz stylistként dolgozó embereket, netán te is szeretnél ebben a szakmában dolgozni, akkor valószínűleg utánajártál már pár dolognak. Ha a saját életminőséged, külső megjelenésed, vagyis tulajdonképpen önmagad stylist képességeinek felfedezése a cél, akkor is jó ötlet lehet egy-két hivatásbeli munkájának követése, vagy egy tanácsadáson való részvétel.

Ehhez lehet jó alternatíva a stylist képzés is, ahol profi kezekben leszel és ahol kikísérletezheted azt is, hogy neked személy szerint mi jelenthet megoldást a félig teli-félig üres „gardrób szindrómára”.Mit jelent az, hogy stílus?

A stílus egy személyre szabott, egyedi dolog, ami az életünk során ugyan változhat, azonban kizárólag belső nyomásra tud igazán autentikussá, kényelmessé és adott esetben hatásossá válni. A stílus nem csak ruhadarabokat, szabásmintákat, sokkal inkább egy személyiséget, önkifejezési módszert jelent.


Mi az a divat?

A divat folyamatosan, napjainkban egyre hektikusabb módon, változik. A stílushoz képest a legnagyobb különbség, hogy a divat külső befolyásoló tényező, előre kreált, marketing-és divatszakemberek által bevezetett időszakos trend, irányvonal. Valószínűleg te is érzed, hogy a stílusunk és az aktuális divat között lehet összefüggés. Egy erőteljes stílusérzék mellett azonban lehetetlen, hogy a divat iránymutatásai elnyomják, vagy befolyásolják a belső késztetéseinket.Ki lesz a tutorod a stylist képzésen?

A képzésünk során Zámbó Vörös Viktória lesz a tutorod, aki divatstílus szakértőként dolgozik. Ő például a Modell Divatiskola Iparművészeti és Ruhaipari szakközépiskola elvégzése után a Budapesti Műszaki Egyetem szakoktatói szakán szerzett ruhaipari diplomát. Modellkedéssel, fotózással, divatbemutatók és divatfotózások szervezésével és lebonyolításával foglalkozott.

Volt személyi stylist, divattanácsadó, és egy online női portál stílusszakértőjeként heti rendszerességgel jelentek meg cikkeim, stílusról, divattörténetről, és nagy múltú divatházakról.Mi mindent tanulhatnál Viktóriától?

15 éve tanítja a divatszakma iránt érdeklődőket. Fontosnak tartja, hogy az általa összeállított tananyag egy erős kiinduló pont legyen a diákok számára. Az elmúlt évek alatt több diákja ért el sikereket tervezőként, stylistként, vagy egy márka megálmodójaként. Felkészítése után el tudtak helyezkedni, televíziónál, divatmagazinnál, online női portálnál, vagy külföldön kamatoztatták tovább tudásukat. Hisz abban, hogy egy igazán jó szakember gyakorlati és elméleti tudása alapján tud igazán hitelessé, és sikeressé válni.


Mit gondolsz, neked is tudna új tudást adni? Ha úgy gondolod, igen, akkor jelentkezz a képzésre és élvezd a kötetlen e-képzés előnyeit. Ha másféle képzésre vágysz, nézz körül az aktuális ajánlataink között!