Logisztikai és szállítmányozási munkatárs képzés

2021-09-20

Amennyiben érdekel a logisztika területe, vagy esetleg már benne dolgozol és fejleszteni szeretnéd tudásod, akkor a legjobb helyen jársz. Napjainkban a logisztika kiemelt helyen szerepel a keresett állásajánlatok között, amire a jelenlegi járványhelyzet rátett még egy lapáttal, így igen nagy a kereslet a jó munkaerőre.


Mit jelent a logisztika?

A logisztika kifejezést az élet több területén is használjuk, mindenhol más vonatkozásban. Az üzleti életben, gazdaságtudományban és a közbeszédben is gyakran megjelenik. A kifejezés pontos fogalma azonban már nem ennyire egyértelmű mindenki számára, számtalanszor használják helytelen szövegkörnyezetben.

Ez egyébként nem véletlen, hiszen a szakirodalom is több definíciót szerepeltet a logisztika kifejezésére. A legegyértelműbb meghatározás viszont így szól: a logisztika anyagok, információk és személyek mozgatásával, áramlásával foglalkozik.


A gazdasági logisztika

A logisztikai folyamatok célja, hogy a mozgatott anyag vagy késztermék az előírt időpontban, mennyiségben és minőségben érjen oda a megszabott helyre úgy, hogy a szállítás költsége ne haladja meg a tervezett költséghatárt. A logisztika emellett magába foglalja a beszerzés, termelés és értékesítés közötti kapcsolatrendszer fenntartását és a folyamatok gördülékeny lebonyolítását.

A logisztika célja az, hogy a rendelkezésre álló erő- és pénzügyi források igénybevételével a lehető leghatékonyabb és leggyorsabb módon bonyolítsák le a transzfert. Ez messze több annál, minthogy A pontból B pontba időre odaérjen az áru. Éppen ezért szükséges a logisztikai területen dolgozó szakemberek magas színvonalú képzése, hiszen minden láncszem fontos szerepet képvisel a folyamatban.


A logisztika főbb területei

A logisztika a gazdaság számos területén megjelenik, többek között kapcsolódik az igények előrejelzéséhez és megtervezéséhez, az anyaggazdálkodáshoz, a beszerzési folyamatok versenyeztetéséhez, a termelés tervezéséhez, a készlet és anyaggazdálkodáshoz, valamint a és raktározáshoz.

Szorosan összefügg a csomagolástechnikával és csomagolással, a szállítmányozással, az anyagok kezelésével és az értékesítéssel is. Képzésünk anyaga mindazt a tudást tartalmazza és elérhetővé, érthetővé teszi számodra, melyekre szükséged lehet a logisztika területén. A tananyagot számos példával demonstráljuk, mely nagyban segíti a megértést.

Olyan gyakorlatias tudást adunk a kezedbe, mely magabiztossá tesz a leendő munkahelyeden. Képzésünk emellett a munkahelyi egészség és biztonság modult is magába foglalja, mely anyag ismerete az élet számos más területén hasznodra válik.


A világ bármely pontjáról végezhető

Amennyiben külföldön dolgozol, a képzés még inkább hasznodra válhat, hiszen a környező országokban is nagy az igény a hozzáértő munkaerőre, a logisztikai területen pedig remek lehetőségeid vannak. A logisztikai munkakörök a 17. legjobb állástípusként vannak számon tartva a money.usnews.com oldalán, itt megtekintheted a teljes felmérést a témában.

Képzésünk egyik nagy előnye még, hogy otthonról, online végezhető, így valóban a világ bármely pontjáról szert tehetsz az államilag nyilvántartott tanúsítványra. A tanórákat előre meghatározott időben tartjuk online, egy vizuális tanteremben. Ha esetleg nem tudsz részt venni az órán, akkor azt később is újra nézheted, emellett a vizsgafelkészülésnél is nagy segítségedre lehet, ha vissza tudod nézni az órán elhangzott anyagokat.

Ha rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal és érdekel a logisztikai munkakör, jelentkezz a képzésre itt. Ha további információra lenne szükséged, hívd telefonon ügyfélszolgálatunkat vagy írj e-mailt, szívesen válaszolunk. Amennyiben szeretnéd, részletfizetésre is van lehetőséged, hiszen célunk az, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk azoknak, akik valóban tanulni és fejlődni szeretnének.