Pályaváltáson gondolkozol? Légy te is titkár!

2022-02-25
A legtöbben azzal a tudattal szerezték meg diplomájukat, hogy egész életükben azon a területen dolgoznának szívesen. Ám előfordul, hogy a ledolgozott évek alatt meggondoljuk magunkat. Ez az oka annak, hogy ma már egyre többen váltanak karriert.

A legtöbben azzal a tudattal szerezték meg diplomájukat, hogy egész életükben azon a területen dolgoznának szívesen. Ám előfordul, hogy a ledolgozott évek alatt meggondoljuk magunkat. Ez az oka annak, hogy ma már egyre többen váltanak karriert. Hiszen minden lehetőségünk meg van rá, így a terveinknek csak az elszántságunk szabhat határt.


A pályaváltás soha nem könnyű

Felnőttkorban már annyi teendője van az embernek, hogy a felsőoktatásban való átképzésre nem mindenkinek van elég ideje és energiája. Még akkor sem, ha levelezői szakot választ magának. Szerencsére egyes munkákhoz nem is kell egy újabb diplomának nekifognunk ahhoz, hogy alkalmazzanak minket.

Ilyen például a titkári munkakör is. Ehhez ad segéd mankót a Pallas70 „Asszisztens - titkár – recepciós” államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó képzése is. Ez a képzés tökéletes számodra, ha a lefedett munkakörökben szeretnél dolgozni, de nem tudod, hogy hol kezdd el a tanulmányaidat.Mi egy titkár feladata?

Alapvetően cégenként változó, hogy milyen munkakört bíznak a titkárokra. De általánosságokban beszélve a titkár több dologért is felel az irodában. Összességében az a feladata, hogy a rengeteg teendő között megőrizze a rendet. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, több részfeladatot is el kell végeznie.

Először is tisztában kell lennie a kommunikáció írott és íratlan szabályaival. Ha például egy ügyfél bejön az irodába, akkor a titkár dolga az, hogy udvariasan eligazítsa az illetőt. Ezt úgy tudja megtenni, hogy kulcsfontosságú szerepet vállal az adminisztratív munkákban, így tudja, hogy az illetőnek hova kell mennie az irodában.

Ám nemcsak személyesen tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel, hanem írásban is. Ezáltal a titkároknak el kell sajátítaniuk a levelek megírásának a formai és tartalmi követelményeit is.

Továbbá a titkárok ütemezik a találkozókat, és írják össze a konferenciatermek rendjét is. Amennyiben ülésre kerül sor, akkor ők szervezik meg annak a helyét, biztosítják a megbeszéléshez szükséges eszközöket, és ők értesítik az elvárt személyeket.Fókuszban az iratok rendszerezése

A titkárok biztosítják a rendet az irodában. Ez nemcsak az időpontokra vonatkozik, hanem az iratokra is. Egy titkár tudja, hogy egyes dokumentumok hol találhatóak, ahogy azt is, hogy ezeket az iratokat hogyan kell rendszerezni. Emellett azt is biztosítania kell, hogy mindig legyen megfelelő mennyiségű írószer, amivel alá lehet írni a dokumentumokat.A Pallas70 „Asszisztens - titkár – recepciós” képzése felkészíthet ezekre a feladatokra

Az e-képzés részletesen átveszi azt a tudásanyagot, aminek a segítségével felelősségteljes titkár válhat belőled. A következőket tanulhatod meg a képzésen:


  • átfogó ismeret az irodai munka jellegéről

  • átfogó ismeretek az iratok, és azoknak megírásáról

  • gazdálkodás az irodai készletekkel

  • az ügyfélfogadás írott és íratlan szabályai

  • megfelelő ügyvitel elvégzése

  • irodai eszközök megismerése

  • eredményes időgazdálkodás


Fontos tudás lehet a 10 ujjas gépírás elsajátítása is, mely nagyban gyorsítja a levelek és más írásos anyagok megszületését, Ezért ajánljuk Gépírás (tízujjas vakírás) E-képzésünket is.

Felkeltette az érdeklődésedet az titkári szakma? Ez esetben jelentkezz e-képzésünkre. Amennyiben más területek is érdekelnének téged, a Pallas70 oldalán több olyan kurzust találsz, amik online platformon folynak. Válogathatsz az időpontokhoz kötött online képzéseink, és az ilyen szempontból kötetlen e-képzéseink között is.

Az online képzés keretein belül valós időben folyik az oktatás, így élőben is felteheted a kérdéseidet a tanároknak. Az e-képzés pedig több szabadságot nyújt, hiszen a saját tempódban haladhatsz az anyaggal. Nézz körül képzéseink között, és válts karriert a Pallas70 segítségével!