Lakberendező tantermi képzés

2021-05-03
a Covid miatt online kezdünk!

A lakberendező képzésünk a mostani szabályoknak megfelelően új köntösben jelentkezik! Már februárban indult csoport és most májusban is fogunk indítani. Érdekel a lakberendezés? Hobbyból, vagy szakmádként szeretnél mélyebbre ásni ebben a kreativitást igénylő szakmában.

Ahogyan maga a témakör, úgy a tananyag is rendkívül sokrétű, sokféle képességet és tehetséget megmozgathat! Azoknak is ajánljuk, akik már lakberendezőként dolgoznak, és szeretnének mindig friss, ropogós újdonságokról hallani, más szakemberektől, esetleg a nézőpontjukból kieső területekből is inspirálódni.


A képzés módja

Képzésünk tantermi képzés, de a Covid miatt online kezdünk, az online órák virtuális tanteremben a megadott időszakoknak kerülnek megtartásra, az online órákon ugyanúgy mint a tantermi órákon lehet kérdezni, az online órákat vissza lehet nézni, vagy hiányzás esetén később is meg lehet tekinteni. Ez a képzésünk is két csomagban választható. A profi csomagban itt a vállalkozás és menedzselés témakör érhető el felárért cserébe. A profi csomag kifejezetten hasznos lehet pályakezdőknek, vagy akik alkalmazotti létből vállalkozásra készülnek váltani, szeretnék megérteni a legalapvetőbb előnyöket hátrányokat, kihívásokat még mielőtt élesben is belevágnak.


Műszaki ismeretek és kreativitás

Elkerülhetetlen, hogy a lakberendezés a talán izgalmasabbnak tűnő színek és formák mellett az alapokra, az építészetet, mérnöki tervezést érintve a műszaki ismereteket is bemutassa. Szó lesz tehát építészetről, enteriőrről, bútortörténetről. Szó lesz továbbá a műszaki és kooperációs ismeretekről, anyag-és termékismeretről, tervezésről, tanácsadásról. Elkerülhetetlen, hogy a szakma számítógépekkel vezérelt oldalát is mélyen és gyakorlatias módon megismerhesd. Hiszen a 3D tervezés mellett ma már az AR, VR és rengeteg egyéb high tech képalkotási rendszer, vizuális technológia válik egyre népszerűbbé, kívánatosabbá. Tanóráink kb 50 %-a géptermi óra, ahol az  ARCHLine.XP® 2020 építészeti és belsőépítészeti tervezőprogramot használjuk, melyhez a képzés ideje alatt a hallgatóknak ingyenes hozzáférést biztosítunk. A szoftver magyar nyelvű. A képzés végén online vizsga keretében „ARCHLine.XP 2020 alapfokú felhasználó” vagy „ARCHLine.XP 2020 középfokú felhasználó” oklevél is szerezhető.

Talán, ami a kifejezetten kreatív és alkotó elmének még inkább izgalmas lehet az a divatok és stílusok, a kortárs nemzetközi és hazai lakberendezés legjelentősebb momentumai. Itt aztán elmélyülhetsz a színekben, fazonokban, dekorációban, kontrasztokban és hangulatokban.


Melyik lenne a kedvenc tantárgyad?

Hétvégente szombaton 8-14:30-ig  fejlesztheted, művelheted magad egy remek szakmában. Ez különösen élvezetes lehet, ha valóban érdekel a dolog, de erről könnyedén meggyőződhetsz, ha átolvasod ezt a leírást, vagy utánanézel az interneten is fellelhető lakberendezők által készített munkáknak. Ilyen órai témák lehetnek például a következők: térszemlélet kialakítása, lakberendezési stílusok megismerése, szakmai rajz, műszaki rajz és konszignáció készítése, értelmezése, árajánlat és lakberendezői szerződés, manuális és elektronikus prezentáció, tervezőszoftverek, anyagok kreatív használata.


Milyen készségeidre lesz szükséged?

A képzéshez mindössze érettségi bizonyítványra van szükséged a bejelentkezéshez, más előképzettséget nem igényel. Azonban egy-két készség megléte fontos lehet abban, hogyha nulláról is ugyan, de gördülékenyen és örömmel tudd elvégezni a kurzust. Ilyen a fejlődőképesség és önfejlesztés, az információk megértése, kezelése, rendszerezése, lényegfelismerés, önállóság. 


Ne hagyd elterelni a figyelmedet!


A hosszútávú, részletes tudás megszerzéséhez kell a rendszeresség és a rászánt minőségi idő. Másképp sajnos nagyon nehéz hasznos és gyakorlatias tudást szerezni. Tehát annak ellenére, hogy kéthetente csak egyszer „találkozol” az oktatókkal, fontos, hogy ha tényleg érdekel a dolog, akkor ne péntek este kezd el átnézni az előző szombati óra anyagát, hanem a héten több alkalommal szánj néhány órát tanulásra, ismétlésre, kutatásra, olvasásra stb. Ha ilyen elszánt vagy, akkor gondod nem lehet!

Várunk szeretettel a képzésre!


Amennyiben nem szeretnél ennyire mélyen elmerülni a témában csak el szeretnéd kezdeni valahol válaszd E-képzésünket!