Őszi kreatív képzés indulások a honlapon!

2021-05-17

Az aktuális tanfolyamindításokról a weboldalunkon, a Facebook oldalunkon is rendszeresen értesítünk Titeket! Most azonban egy rövid összefoglalóval a képzési forma szerint is különválogatjuk a képzéseket. Az e-képzéseink helytől és időtől függetlenül bármikor elkezdhetők.

Az online képzéseink többórás online jelenlétet igénylő képzések. Ezeknél az utazás költségeit és kényelmetlenségeit spórolhatod meg magadnak, azonban időbeosztásban bizonyos szintű alkalmazkodást igényelnek. A tantermi képzések pedig személyes jelenlétet igényelnek. Most ezekről a tantermi képzésekről, név szerint: szeptemberben induló fotográfus és lakberendező képzésekről lesz szó.


Lakberendező képzés dióhéjban

A lakberendezés nagy általánosságban egy szerelemmunka, mellékállás, vagy épp kisebb vállalkozásként működik a legtöbbeknél. Kevesen tudják, hogy ez a tudásanyag egyébként rengeteg főállás alapja is lehet. Emellett pedig a végzett lakberendezők egy része teljes állásban, vagy sikeres vállalkozásként űzi ezt a szakmát. Te hogyan képzeled el magad lakberendezőként? Melyik része érdekel a legjobban?



Lakberendező képzés szakmai részletei

Kovács Kinga, a Drömhem Design Kft lakberendezője lesz az oktatód, aki számos szakmai tapasztalatot tud majd megosztani veled. A képzés során szó lesz a megrendelőkről és igényeikről, szakmai kommunikációról, együttműködési formákról. Ez önmagában is hasznos lehet, hiszen ez már a jövőbeli elhelyezkedésedre is felkészít. A lakberendezés manapság már nem papírral és ceruzával történik, bár ebbe az irányba is kitekintést tesztek majd.

A lakberendezők által használt szoftverek, jelen esetben a magyar nyelvű ARCHLine.XP® 2020 építészeti és belsőépítészeti tervezőprogramot használjátok majd. Minden oldalról körbejárjátok majd a lakóterek és épületek funkcióit, a belső terek sajátosságait, a tervezés és kivitelezés lépéseit.



Fotográfus képzés dióhéjban

Maximalista vagy a saját fotóiddal, közösségi média megjelenéseddel is? Szeretnél pénzt keresni és napi szinten dolgozni a fotózással? Konkrét fotós területen tudod elképzelni magad? (termék fotózás, divatfotók, természetfotók stb.) Szeretsz rajzolni, festeni is, de mégis a fotókban látod a legkreatívabb megoldásokat? Van egy vállalkozásod, amihez mindenképp szeretnél saját fotókat? (pl. gasztronómia, művészetek, ruhák, blogok, szociológia stb.).



A fotós képzés szakmai részletei

A fotográfus képzés nem igényel különösebb előképzettséget, mindössze egy érettségi bizonyítványra van szükséged hozzá. Ha még csak most fogsz érettségizni, akkor érdemes követni minket a Facebookon, az elérhetőségeink valamelyikén, hiszen várható, hogy később is indulnak új kurzusok, így elsők között értesülhetsz a megnyíló tanfolyamokról.

Képzésünk nem "csak" egy fotós képzés. Mint minden szakmában, itt is érvényes az az elv, hogy a jó szakemberek nem csak a legszorosabb értelemben vett központi elemét ismerik területüknek. Ugyanígy igaz ez a fotózásra is. Egy profi fotós átfogó és komplex ismeretanyaggal rendelkezik. Fontos, hogy a fotósnak a szakmájával rokon területekre is rálátása legyen, mert csak így lehet igazán piacképes és minőségi szolgáltatást nyújtani.



Ha kreatív szakmára vágysz, jelentkezz bátran!

Ez a kreatív szakmai képzés ebben a formában tehát túlmegy az általános fotós tanfolyamokon, amelyek célzottan csak és kizárólag fotózást oktatnak. Az általunk ajánlott "Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti és médiafotográfus)" képzés viszont ennél sokkal átfogóbb tudást ad.


Ha a két kreatív szakma közül bármelyik érdekel, akkor ne habozz leadni a jelentkezésed még az indulás előtt, vagy pedig kövess minket, hogy a legközelebbi új tanfolyam indulásokról időben értesülhess!