Fotográfus képzés

2021-05-03
Ha a fotózást nem csak hobbiként, hanem vállalkozási formában is szeretnéd végezni!

Ha a fotózást nem csak hobbiként, hanem vállalkozási formában is szeretnéd végezni, akkor erre a képzésre és erre a végzettségre van szükséged! Változnak az idők, az OKJ  megszűnt, de most is van olyan képzés, amelynek elvégzésével kiválthatod a vállalkozási igazolványod! De ha hobbyból fotózol semmiképp sem kizáró ok, hogy mindezt még nagyobb örömmel és még nagyobb profizmussal tedd.

Azonban, ha ennél még komolyabban, munkaként, hivatásként választod, netán vállalkozást alapítasz erre a területre, akkor tulajdonképpen rá is vagy kényszerítve, hogy papírt szerezz a fotózási ismeretedről. Talán sajnálatos, talán azonban remek lehetőség, hiszen ebben a képzési formában és ezzel a kötelezettséggel is rengeteget tanulhatsz, ami később hasznodra válhat, bevételt, népszerűséget, inspirációt jelenthet számodra!



Miért érdemes fotográfusnak tanulni?

Az egyik lehetséges megoldás, hogy mellékállásból indulsz a főállás felé, vagy maradsz egy kellemes mellékállásban, B tervként tekintesz a fotózásra. Ez olyasmi, amire óriási igény van és lesz is a digitális média virágkorában. A social média platformoktól kezdve, a rendezvényeken át, az eszméletlen gyorsasággal fejlődő vizuális marketing szegmensekben keresik és keresni is fogják a jó esztétákat, tervezőket, grafikusokat és persze fotográfusokat!

Természetesen az elektronikus felületekről, képszerkesztésről is bőven lesz szó, ezek ugyanis alapelvárásai a mai kornak és a felsorolt szakmák mindegyikének. A másik lehetőség, hogy a saját meglévő vállalkozásodon belül egy komolyabb brand építés, arculatváltás előtt állva te magad veszed kezedbe az irányítást és a vizuális tartalmakat is el tudod készíteni önállóan. És még egy másik lehetőség, ha tényleg csak magad, a szeretteid, a családod szórakoztatására alkotsz, és dekorációt, fali képeket, montázsokat, videókat készítesz, és eszméletlenül szórakoztató, pihentető perceket szerzel magadnak!


Milyen tananyagra számíthatsz?

Például lehet, hogy nem is gondoltál erre, de betekintést nyerhetsz a művészettörténetbe, korszakokba, stiláris jellegzetességekbe. Tanulhatsz az eszközhasználatról, tervezésről, egyszóval a dolgok praktikus részéről. Hasonló módon izgalmas lehet a képi, plasztikai gondolkodás, kreatív színhasználat és ábrázolási készség. Fejlett arány-és stílusérzékre tehetsz szert, ami elengedhetetlen, ha személyeket szeretnél fotózni, esetleg a divat világa felé kacsintgatsz! A prezentációról, előadásmódról is szó lesz, ami jól jöhet, ha különböző kiállításokat, portfóliókat szeretnél majd összeállítani.



Rengeteg gyakorlatias tudás vár!

A gyakorlatias dolgok közül csak hogy néhányat kiemeljünk: például megismerheted az aktuális szakmai eseményeket, technikai fejlődést, trendeket, elvárásokat. Azt is megtudhatod, milyen kérdések foglalkoztatják a szakmát, vagy akár a társadalmat, és hogyan tudsz ezekre vizuálisan reagálni.

A képalkotás és a fotótechnika segítségével észreveheted azokat a pillanatokat, melyek megörökítésre érdemesek, vagy adott esetben beleillenek egy szuper kompozícióba. sok műtermi és külső helyszínes gyakorlat lesz. Gondolj csak bele, milyen fontos ez, ha szeretnél erre vállalkozást építeni!

Természetesen pár mondatban lehetetlen a nívós szakmai anyagot összefoglalni, ezért arra biztatunk, hogyha valamilyen okból rajongsz a fotózásért, akkor ne habozz, jelentkezz még az indulás előtt és biztosítsd a helyed az órákon!