Az online oktatás 6+1 előnye

2021-09-20

Cikkünkben bemutatjuk azokat az előnyöket, melyeket az online oktatáson való részvétel biztosít. Mivel iskolánk online képzéseket is kínál, érdemes tovább olvasnod, hiszen, ha eddig szkeptikus voltál a virtuális tantermekkel kapcsolatban, felsorakoztatunk pár érvet mellette és a véleményed talán megváltozik.


A saját tempódban tanulhatsz

Az online tanulás segítségével saját ütemed szerint időzítheted a tanulást, melynek köszönhetően nagyobb eséllyel ragadnak meg a hasznos információk az agyadban. Az online órákat bármikor visszanézheted.

Olyan időpontban is előveheted a tananyagot, ami a hagyományos oktatás keretein belül nehéz lenne. Hétvégén, éjfél előtt vagy után – ahogy a kedved vagy épp az időbeosztásod engedi. Vagy amikor úgy érzed, hogy a leginkább a tanulásra tudsz összpontosítani. Ez a legtöbb ember esetében változó, de online máris könnyebb lesz beütemezni a tanulást.


Bármikor megállhatsz

Az online oktatás lehetővé teszi, hogy újra nézd és bármikor megállítsd az anyagot, akár többször is. Tökéletesen a saját tempódra szabhatod az információk befogadását és feldolgozását, ha valamit nem értesz elsőre, akárhányszor visszatérhetsz rá.


Kényelmesen tanulhatsz, bárhonnan

A tanulás sokkal könnyebb, ha számodra tökéletesen megfelelő és kényelmes környezetben lehetsz. Ha otthon tanulsz, akkor egyfelől megspórolhatod az iskolába járás idejét és a közlekedés bosszúságát.

Emellett otthon vagy akár az irodádban, saját, egyedi, tanulásra ösztönző és azt segítő kényelmes környezetet alakíthatsz ki, mely kedvez a tanulási igényeidnek. Küszöböld ki a zavaró tényezőket, rendezz be kényelmes tanulási területet.


Új technikai készségeket szerezhetsz

Az online tanulás nem csak egy – vagy akár több – új szakma kényelmes, mégis szakszerű megszerzésében segít, hanem új készségekre is szert tehetsz, melyek nagy hasznodra válhatnak az életben. Például olyan új digitális eszközökkel ismerkedsz meg, amiknek talán a létezéséről sem tudtál és új használatukkal új skillekkel bővülhet a repertoárod.

Amennyiben az online oktatást választod, akkor számos új tanulási eszközt kell megismerned, lehet ez tartalomkezelő rendszer, vagy akár kommunikációs eszköz.


Átfogó kritikai gondolkodásra tehetsz szert

A kritikus gondolkodás és az akadályok leküzdésének képessége minden ember számára értékes tulajdonság. Az online tanulás pedig szükségessé teszi, hogy kritikus gondolkodási készségeid alkalmazd a mindennapokban is.

Ez a készség az osztályteremben is fejlődik, de az önálló tanulási környezetben sokkal nagyobb feladatot ró rád. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az online tanulás egy önálló és jóval ön-motiváltabb környezet, mikor is több döntéssel és kihívással kell szembe nézned, teljesen egyedül.

A saját felelősséged az, hogyan alakítod úgy az idődet, hogy maradjon még elegendő kapacitásod a tanulásra is. Ez képes igazán nagy kihívások elé állítani, de teher alatt nő a pálma, nem igaz?


Időt takarítasz meg


Mivel nem kell képzés helyszínére utaznod.


Még spórolni is tudsz, ha online tanulsz


Ha otthonról tanulsz, akkor még pénzt is megtakaríthatsz. Az első ok, hogy nem kell ingáznod és bejárnod az órára, így a tömegközlekedési díjat vagy az üzemanyag költséget és parkolási díjat takarítasz meg.

Iskolánkban az online oktatás összes előnyét élvezheted, melyek megváltoztatják a tanulásról alkotott véleményed. Nézelődj weboldalunkon és építs karriert velünk!