Amit minden munkavállalónak tudnia kell

2020-10-20
Bemutatjuk E-képzésünket.

Amit minden munkavállalónak tudni kell!


Gyakorlati tudás és használati útmutató az állásinterjúk, motivációs levelek, önéletrajz írás és az elhelyezkedés útvesztőihez


Most az egyik legfontosabb E-képzésünket mutatjuk be, melynek fontosságát durván 20 év szakmai tapasztalat alapján is égetőnek és mindig aktuálisnak tartjuk! Rengeteg időt, energiát, pénzt spórolna meg nekünk, ha már az általános iskolai vagy legkésőbb a gimnáziumi tanulmányaink során gyakorlati példákat, tiszta és érthet ő irányvonalakat kapnánk a szakmai jövőnkről, a tanulmányaink fontosságáról. Hiszen épp a fiatalok azok, akik még bátrabban teszik fel a kérdést: Miért?


Amit minden munkavállalónak tudni kell képzésünk éppen azért jött létre, mert meglátásunk szerint ez nagyon is hiányzik, nagyon is szükséges a pályakezdők, vagy épp a szakmai krízist megélők számára. A továbbképzési lehetőség, a munkakörök átalakítása, új kihívásai, a kiválasztási rendszer fortélyai, vagy a taktikus munkahely váltás egyre gyakoribb nehézségek, vagy ha úgy vesszük: kihívások a mindennapi életünkben. Összefoglaljuk, hogy miben segíthet neked egy ilyen komplex és színes tudásanyag.


Önéletrajz? Ne bízd a véletlenre!


A jelentkezés egyik nulladik pontja az ütős önéletrajz elkészítése, ami nem a hosszúságával, nem is a túldíszítettségével, és többnyire nem is a sztárfotóval nyeri meg a felvételiztetőket. Hatalmas tévhitek és elmaradott nézetek tarkítják ezen területet a netezők, a laikusok fejében. Sokan úgy vannak ezzel, hogy gyorsan felsorolnak pár dolgot, kedvező esetben még pdf formátumban is elmentik és mehet is a jelentkezés.


Sajnos ez azért nem ennyire egyszerű! És sajnos ki kell ábrándítanunk, ha azt gondolod, hogy ez nem is olyan fontos, hiszen úgyis az egyetemi végzettségedet, vagy épp a szuper fotódat nézik majd a bírák, az ügyvezető igazgatók, a HR specialisták. Persze sokminden függ a pozíciótól, a szakterülettől, amit célba veszel, de ne bízd el magad, és ne gondold, hogy a jól megírt, helyesen szerkesztett önéletrajzot megspórolhatod magadnak, ha kedvező esélyekkel szeretnél indulni.


Ráadásul ez legtöbbször az első akciód, az első lövésed, ha úgy tetszik, amit a közvetítőnek, vagy a munkaadónak bemutatsz! Sokszor hosszú távon is előny, ha ezt profin készítetted el!


Telefonos és személyes interjúk


Legalább ennyire fontos persze a leadott motivációs leveled is, ami egyébként sokak fejében teljes értetlenséget okoz. Mi alapján, milyen stílusban fogalmazz meg egy ilyen levelet, ha még sosem csináltad, és a kreatív írás sem a kedvenced lévén, hogy a munkaköreidben sem írói feladatokat fogsz ellátni? Ebben is igyekszünk támpontokat adni, ráadásul kérdezhetsz is a mentoroktól, ha elakadnál valahol.


Személyes és telefonos megnyilvánulásaid szintén kiemelt szerepet játszanak a kiválasztási folyamatokban, ezeket sem érdemes felelőtlenül a véletlenre, a szerencsére bízni. A szerencse legyen az a faktor, ami az elvégzett profi munkád után egy csipetnyi előnyt, vagy épp hátrányt jelent számodra, és ne az egyetlen mentsváradként tekints rá! Ennél sokkal többre vagy képes, hidd el!


Apró részletek, óriási előnyök


Egy határozott, magabiztos és felkészült hozzáállás nem csak a személyes interjúk, de a homály födte bértárgyalási technikák, a munkavállalói jogok és igények felsorakoztatása, illetve a megfelelő kérdések feltevésében is óriási előnyhöz juttatnak! Nem beszélve arról, hogy ezek az első benyomások a sikeres felvételt követően is meghatározhatják a szerepedet, a rólad kialakult véleményt a munkahelyen, a csapatban.


Gondolj csak bele! Olyan ez, mintha az Olimpián 100 méteres síkfutásban te mindig 50 méter előnnyel indulnál a rajtkőtől. Elég bizarr példa, ugye? Pedig nagyjából ennyit jelent a pontos és körültekintő felkészülés, ha a jövődről, a sikereidről, a boldogulásodról van szó! Legrosszabb esetben pedig, miután minden tőled telhetőt megtettél, foghatod a balszerencsére az elutasítást, és bátran próbálkozhatsz tovább, hiszen a legtöbben ma már közel sem elsőre találják meg a számításukat!


Sikeres felkészülést kívánunk!






Hamarosan induló tanfolyamok:

Kreditpontok 2024.

Tudásháló

Karrier
Tanulás, karrier, munkajog


Továbbiak...


Összes blogbejegyzés...