Az év 2. felében hatályba lépett változások a szociális hozzájárulási adóban és szakképzési hozzájárulásban

Dr. Radics Zsuzsanna

Szerző: Dr. Radics Zsuzsanna

A végzettségem közgazdasági szakokleveles jogász és egészségügyi menedzser. Dolgoztam mind magán-, mind közszférában. CO-NEXUS Gazdálkodási és Pénzügyi Tanácsadó Részvénytársaságnál kezdtem a munkámat, mint jogi előadó. Később a Pénzügyminisztériumban Nonprofit Osztály osztályvezetője voltam, majd a járulék szabályozás területén szakmai tanácsadóként dolgoztam. Rövid ideig voltam a PricewaterhouseCoopers Kft. munkatársa, majd az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Jogi Főosztályát vezettem. 2011. óta megbízásokban, illetve vállalkozóként dolgozom. 2014. januárjától tanítok a Pallas-ban.

25 ÉV FELETTI ÉS 55 ÉV ALATTI MEZŐGAZDASÁGI MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KEDVEZMÉNYE

2015. július 1-jétől bővült a szociális hozzájárulási adókedvezmények köre a mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott munkavállalók után érvényesíthető kedvezménnyel. 

Az adókedvezmény a 25 év feletti és 55 év alatti munkavállalók esetén alkalmazható, ha foglalkoztatásukra a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszeréről szóló, 2012. január 1-jén hatályos KSH közlemény (FEOR-08) 6. főcsoport 61. csoportjába tartozó, a 7. főcsoport 7333 számú foglalkozásából a mezőgazdasági gép (motor) karbantartója, javítója munkakörben és a 8. főcsoport 8421 számú foglalkozás szerinti munkakörben kerül sor. 

A kedvezmény mértéke: a munkavállaló bruttó munkabérének, de legfeljebb 100 000 forint 14,5 százaléka. Részmunkaidős foglalkoztatás esetén a kedvezmény mértékét is arányosítani kell. 

Nem érvényesíthető a kedvezmény, ha 

  • a kifizető a munkavállalót az adómegállapítási időszak egy részében nem vagy nem kizárólag mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatta, 
  • azon hónapra vonatkozóan, amelyben a munkavállaló a 25. vagy 55. évét betölti,
  • továbbá ezt a kedvezményt költségvetési szerv kifizető érvényesítené.

A kedvezmény jogos igénybevétele igazolható többek között a FEOR-t tartalmazó munkaszerződéssel, valamint munkaköri leírással. Igazolni kell továbbá, hogy a munkavállaló 25 év feletti és 55 év alatti. Az életkor igazolására szolgálhat például a munkavállaló hozzájárulásával a személyi igazolványáról vagy útleveléről vagy jogosítványáról készített fénymásolat. 

2015 SZEPTEMBERÉBEN HATÁLYBA LÉPETT VÁLTOZÁSOK A SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁSBAN

A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény 2015. szeptember elsejétől kiterjed a duális képzésre is, azaz a szakképzési hozzájárulás céljai közé tartozik a duális képzés keretében szervezett gyakorlati képzés támogatása is. 

Erre tekintettel a szakképzési hozzájárulás teljesíthető az államilag támogatott létszám tekintetében 

  • gyakorlatigényes alapképzési szak vagy 
  • duális képzés keretében szervezett 

szakmai gyakorlattal, ha a szakmai gyakorlatra külső képzőhelyen, a hallgatóval kötött munkaszerződés alapján kerül sor.

MIT IS JELENT A DUÁLIS KÉPZÉS?

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 108. §-a határozza meg ezt a képzést. A definíció alapján a duális képzés a következő:  

„a műszaki, informatika, agrár, természettudomány vagy gazdaságtudományok képzési területen indított gyakorlatigényes alapképzési szakon, illetve e képzési területhez tartozó mesterképzési szakon folytatott képzés azon formája, amelyben a szak - képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően meghatározott, teljes idejű, a képzési időszakra, a képzés módszereire, a tanórára, a megszerzett tudás értékelésére egyedi rendelkezéseket tartalmazó - tanterve szerint a gyakorlati képzés a Duális Képzési Tanács által meghatározott keretek között, minősített szervezetnél folyik.” 

A fentiek alapján azok a szervezetek, akik ezen duális képzésben - hallgatóval kötött munkaszerződés alapján - részt vesznek, jogosultak arra, hogy a szakképzési hozzájárulást 2015. szeptember 1-jétől szakmai gyakorlat keretében teljesítsék.

A szervezetekkel szemben támasztott gyakorlati követelmények a kormány internetes oldalán olvashatóak, amelyek a következők:

A gyakorlati képzésben részt vevő szervezetnek 

  • meg kell felelnie a 230/2012. (VIII.28.) kormányrendeletben a gyakorlóhelyekkel kapcsolatos általános feltételeknek;
  • meg kell fogalmaznia a duális felsőfokú képzésben való részvételével elérendő célkitűzéseit;
  • rendelkeznie kell a gyakorlati képzésre vonatkozó képzési tervvel;
  • ki kell dolgoznia a hallgató értékelésére vonatkozó értékelési kritériumokat; 
  • rendelkeznie kell (illetve gondoskodik) a gyakorlati munka oktatásához szükséges technológiai feltételekkel;
  • önértékelés keretében adatokat kell szolgáltatnia a Duális Képzési Tanács felé a képzéssel és a képzésben részt vevő szakemberekkel kapcsolatban.