Háztartásvezetés és gazdálkodás (E-képzés)

2021-02-09
Kezdő és hivatásos háztartásvezetőknek

Szeretnéd kicsit leporolni az évek óta tartó fárasztó házimunka és háztartás berögződéseit? Úgy gondolod, lenne min változtatni, és sokkal hatékonyabb is lehetnél a ház körüli teendőkben, vagy például a családi kassza kapcsán, mégsincs sosem időd arra, hogy leülj és átgondold a teendőket.

Mi segítünk! Egy sokkal tudatosabb és rendezettebb életvitel kialakítása nem csak a környezetedet, de a mentális és lelki egyensúlyodat is helyrehozhatja. A tudatos rendezés, pakolás, takarítás, a tervszerinti spórolás, a megtakarítások okos elhelyezése rengeteg előnnyel jár. Azonban az is fontos, hogy egy fenntartható rendszert, helyes prioritásokat és jó időbeosztást is találj, hiszen ettől válik majd az új módszer egy élvezetes rutinná!

Kiknek ajánljuk?

Ha főállású anya vagy, akkor valószínűleg sok hasznos tippet tudsz adni azoknak, akik csak este a munka után esnek haza és a boltok polcairól is a legelső ajánlkozó terméket hajítják a kosarukba anélkül, hogy az összetételt, az ár-érték arányt közelebbről is megvizsgálnák.

De jut elegendő időd a gyerekek mellett arra is, hogy a legújabb energiatakarékos megoldásokat, a megújuló energiaforrásokat, a környezetbarát újításokat áttanulmányozd és még be is építsd a hétköznapokba? A karrierjüket építők pedig vajon hallottak-e már arról, hogy manapság a környezetbarát mosószert már házhoz is szállítják neked?

Mit tanulhattál a koronavírus időszakában?

Neked is feltűnt, hogy az otthon töltött idő alatt sokkal zavaróbb, olykor pedig sokkal felemelőbb lett az otthoni közeg? Átfutott az agyadon, hogy ha egy ilyen járvány gyakrabban is előfordul a jövőben, akkor érdemes lenne erre a lakás és az életvezetés átalakításával is felkészülni? Sokan járnak hasonló cipőben.

Vannak, akik megtanultak kenyeret sütni, vannak, akik először takarítottak, hiszen eddig bejárónőjük volt, és olyan is akad, aki végre berendezett egy külön tanuló-vagy dolgozósarkot a szobában! Összeszámoltad, mennyi pénzt spóroltál az autózás elhagyásával? Vagy épp az tűnt fel, hogy milyen sokat fogyaszt a légkondi most, hogy nem az irodában dolgozol? Csupa elgondolkodtató kérdés, melyek tisztázása segíthet neked józanabbul, megfontoltabban, ravaszabban dönteni a jövő kihívásaikor.

Ki vezeti a képzést? Mit tanulhatsz tőle?

Ilyen és ehhez hasonló praktikái mindenkinek vannak, de az már kevésbé jellemző, hogy egy biztos terv, egy jó stratégiai is rendelkezésre állna ahhoz, hogy mindezt a szürke hétköznapokban is alkalmazzák. Többek között ezt a cél szolgálja ez a kurzus.

A mentorod Pap Zsuzsa, okleveles vegyészmérnök lesz, aki nem csak a vegyszerekben van otthon, hanem kétgyermekes, tapasztalt családanya, aki saját háztartást vezet. Főzéssel, receptekkel és konyhai eszközökkel foglalkozó vállalkozást is vezet, így hát nem kérdés, hogy az anyagi tervezés, és a család melletti karrier tapasztalt képviselője is.

Ha szívesen megismernéd Zsuzsát, úgy érzed, lenne mit kérdezned tőle, érdekes lehetne mit gondol például a háztartás költségvetéséről, a sok kicsi sokra megy alapon való spórolásról, illetve az egészséges, kiegyensúlyozott életvezetésről, akkor jelentkezz az újonnan induló képzésünkre, és élvezd a tudásszerzést!