Munkahely felszámolás alatti munkavégzés

Kérdés

Tisztelts Cím! 1997 óta dolgozom/dolgoztam a jelenlegi munkahelyemen. 2010-óta itthon vagyok - jelenleg GYED-en - mostmár a 2. gyermekemmel. Ebben az évben szerettem volna visszamenni dolgozni GYED vagy GYES mellett, de a cég ahol dolgoztam felszámolás alá került. Amíg nem számolják fel a céget addig milyen lehetőségeim vannak a munkavégzésre GYED vagy GYES alatt? Természetesen nem szeretnék felmondani a jelenlegi munkahelyemen, mert akkor elesnék a végkielégítéstől. Üdvözlettel: Dóra

Válasz

Tisztelt Dóra!

A gyermekgondozási díj illetve a gyermekgondozási segély folyósítását nem befolyásolja, ha a gyermek egyéves kora után munkát vállal. A jelenlegi munkáltatónál fennálló fizetés nélküli szabadság alatt más munkáltatónál is elhelyezkedhet. A munkavégzésre nincs időkorlát megszabva. A munkáltató a gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély folyósítása alatt vagy folyósításának megszűnését követően igénybe veheti a szociális hozzájárulási adókedvezményt. A kedvezmény az anyasági ellátás megszűnését követő hónaptól 45 hónapig alkalmazható úgy, hogy legfeljebb 100.000. forint munkabérig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a foglalkoztatás első két évében, míg ezen bér 14,5 %-a vehető igénybe a foglalkoztatás harmadik évében.

Kiemelt kedvezmény jár akkor, ha három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülő szülőt foglalkoztat a munkáltató. Ha a munkavállaló legalább három gyermekre tekintettel családi pótlékra szülőként jogosult és gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesül vagy részesült, akkor az őt alkalmazó munkáltató a foglalkoztatás első három évében maximum 100.000. forint jövedelemhatárig mentesül a szociális hozzájárulási adó megfizetése alól, míg a foglalkoztatás negyedik és ötödik évében ugyanezen jövedelem után 14,5%-os kedvezményt kap. Ez a kedvezmény az anyasági ellátás megszűnését követő hónaptól 69 hónap végéig, maximum 5 évig alkalmazható. Azaz a nagycsaládosok esetében a kedvezmény két évvel hosszabb ideig jár.

A kedvezményt a foglalkoztató az ellátásokról szóló igazolás birtokában érvényesítheti. Az igazolásokat az ellátásban részesülő személy kérelmére állítják ki. A GYED, GYES folyósítását illetve annak megszűnését az egészségbiztosítási szerv, a társadalombiztosítási kifizetőhely illetve a kincstár igazolja. Nagycsaládosok esetében szükséges továbbá annak igazolása is, hogy minimum három gyermek után a szülőnek jár a családi pótlék, amelyet a kincstár igazol.

Vállalkozási tevékenység folytatása

Ha gyermekgondozási díj illetve a gyermekgondozási segély folyósítása mellett a szülő egyéni-, vagy társas vállalkozóként is dolgozhat a gyermek egyéves kora után.

A GYED mellett folytatott vállalkozás esetén csak a tényleges jövedelem után kell a járulékokat és szociális hozzájárulási adót megfizetni.

Ezzel szemben, ha a GYES alatt folytat vállalkozói tevékenységet, akkor ez esetben a 10 % nyugdíjjárulékot havonta legalább a minimálbér, 8,5% egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulékot havonta legalább a minimálbér másfélszerese után, míg a vállalkozásnak a 27 % szociális hozzájárulási adót a minimálbér 112,5 százaléka után meg kell fizetni.  (Minimálbér: havi 101.500. forint, legalább középfokú végzettséget igénylő tevékenység esetén pedig a garantált bérminimum, azaz havi 118.000. forint).

üdvözlettel,