Már az új szabályok szerint kell számfejteni

Augusztus elsején több, a bérszámfejtést érintő változás lépett hatályba, amelyeket először a napokban kifizetendő bérek esetében kell alkalmazni. Miben más a mostani fizetés, mint a korábbiak?

Már nem lesz kevesebb a fizetés, ha szabadságra megyünk
Máriás Attila, a BDO tanácsadója szerint az egyik szembetűnő eltérést a távolléti díj számításának megváltozott szabályai okozzák. Munkavállalói oldalról lényeges változás, hogy az új szabályok alapján mostantól nem fordulhat az elő, hogy például szabadság esetén a munkabér nem éri el a munkaszerződésben megállapított alapbért.
A bérszámfejtőknek számos dologra kell tekintettel lenniük: például arra, hogy immár rendkívüli munkaidőben történő vasárnapi munkavégzés esetén jár ugyan a vasárnapi pótlék, de azt a távolléti díj számítása során nem kell figyelembe venni (ugyanez érvényes az éjszakai és műszakpótlékra is). A másik, várhatóan gyakran előforduló problémát várhatóan az fogja okozni, hogy távolléti díj havibérre vonatkozó osztószámára bizonyos esetekben más-más értéket lehet kalkulálni a munkaidő-, illetve a TB-naptárak alapján.
Egyenlőtlen munkaidő: oda kell figyelni, ha nem nyolcóráznak
Nem csupán a távolléti díj számításának változására kell azonban figyelemmel lenniük a bérszámfejtőknek, hanem az egyenlőtlen munkaidő-beosztáshoz kapcsolódó elszámolás szabályainak változásaira is, történjék az akár munkaidőkeret, akár elszámolási időszak alapján.
(Egyenlőtlen a munkaidő-beosztás, ha az egyes munkanapokon különböző tartamú a munkavégzés - például ha egy  munkavállaló az egyik napon 4, a másik napon 12 órát dolgozik.)
Ráadásul ezekben az esetekben – szemben a távolléti díj számításával – a szabályok érvényesülését már most is vizsgálhatják a munkaügyi felügyelők.
Ha az órabéres munkavállalót munkaidőkeretben foglalkoztatják, a munkabért – eltérő megállapodás hiányában - az adott hónapban irányadó általános munkarend szerinti munkanapok számának, valamint a napi munkaidőnek az alapulvételével kell kiszámítani. (A munkaidőkeret lényege, hogy a munkavállalók a munkaidőt a munkaidőkeret átlagában teljesítik.)
Amennyiben a munkavállaló havi alapbéres, egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén is a havi bérére lesz jogosult, akár többet, akár kevesebbet dolgozott az általános munkarend szerinti munkaidőhöz képest. A különbözetet a munkaidőkeret vagy az elszámolási időszak végén kell csak rendezni.