Amikor szünetel a tanulószerződés

Jár tb-ellátás a tanulónak, és kell szociális hozzájárulási adót (szochót) fizetni a foglalkoztatónak? Mi vonatkozik a szakképzési hozzájárulási kötelezettségre? Ezekre a kérdésekre ad választ a NAV tájékoztatója.

A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (Tbj.) szerint a tanulószerződés alapján szakképző iskolai tanulmányokat folytató tanuló biztosítottnak minősül.
Ha a szakképző iskolai tanuló tanulószerződése szünetel (például engedélyezték tanulmányai megszakítást, vagy fegyelmi határozattal a tanév folytatásától eltiltották, külföldi tanulmányai alatt hazai jogviszonya szünetel), a kifizető a tanulószerződésben meghatározott díjat nem fizet a tanuló részére, így adóalapot képező jövedelem hiányában szociális hozzájárulási adót sem kell fizetni.

Ilyen esetben a tanulószerződésből eredő jogok és kötelezettségek nem illetik meg, és nem terhelik a feleket, így nem értelmezhető a szakképzési hozzájárulási kötelezettség gyakorlati képzéssel való teljesítése. Ekkor a munkáltató nem tarthat igényt a szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítésével összefüggő normatív csökkentő tételre, illetve e csökkentő tétel, vagy annak egy részének visszaigénylésére sem.

Ha az együttműködési megállapodás és a tanulószerződés alapján folytatott gyakorlati képzéssel összefüggésben megállapított csökkentő tételek együttes összege a bruttó kötelezettség mértékét meghaladja, és az együttműködési megállapodásra elszámolható csökkentő tétel összege nagyobb, vagy egyenlő mint a bruttó kötelezettség mértéke, akkor kizárólag a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel vehető figyelembe a visszaigénylésnél – hívja fel a figyelmet tájékoztatójában a NAV.