A cégem pénze az én pénzem, vagy mégsem?

2021-01-26
Vezetői számvitel (E-képzés)

Egy végtelenül gyakorlatias tudásanyag várakozik a számviteli e-képzéseink polcain, méghozzá a vezetői számvitel. Ahogyan a nevében is benne van, a számvitel alapjaira épülve, a vezetői számvitel a vállalkozást vezetők, ügyvezetők, managerek aspektusából tekint erre a gazdasági területre.

 

Nem jelenti mindez persze azt, hogy egy leendő manager, egy leendő pénzügyi vezető, könyvelő, kintlévőségkezelő, kockázatelemző számára ne lenne érdekes a tudásanyag, sőt! Egy ilyen témakör mélyebb megértésével igazán praktikus tudást, és új nézőpontokat meríthet, melyek a karrierjében is előrelépést hozhatnak.

 

Ahhoz, hogy komolyan vegyenek, tanulj minél többet!

 

Sokan vállalkoznak, sokan vezetnek kisebb-nagyobb cégeket úgy, hogy teljes mértékben rábízzák magukat egy-két emberre a pénzügyek szempontjából, és egyáltalán nem konyítanak a szakterülethez. Nem kell mindenhez érteni, sőt, azt sem kell hinni, hogy egy profi szakember 10-20 éves tapasztalatát behozzuk egy képzéssel, de érdemes segítséget kérni és a velünk dolgozókat is arra biztatni, hogy engedjenek betekintést a döntésekbe, az ő szempontrendszerükbe, hogy döntéshozóként ne legyünk teljesen fogalmatlanok mi sem.

 

Nehéz átverni azt, aki tudja, mire kell figyelni

 

Valószínűleg a régi munkatársaink, a kedvenc könyvelőnk, a pénzügyi tanácsadónk, vagy a szakmában dolgozó élettársunk leggyakrabban nem azon fáradozik, hogy átverjen minket. Persze ez sem kizárt, de sokkal inkább jellemző, hogy a vetélytársak, a konkurenciánk megpróbál túljárni az eszünkön. Az is előfordulhat, hogy egy tapasztalatlan munkatárs akár önhibáján kívül rossz döntéseket hoz, figyelmetlen, késik, feladatokat halmoz fel a számviteli munkakörben. Nagyon fontos, hogy ilyenkor is képben legyünk, és időben tudjuk megóvni a céget a veszteségektől.

 

Milyen témák lesznek ebben a képzésben?

 

Már a kurzus leírásán is látszik, hogy igazán komplex és gyakorlatias lesz. Csupa kérdés minden egyes fejezet, amire számtalan szakértői válasz érkezik majd. Emellett a tutor, Sinka Júlia a közgazdasági területen belül elismert szakember, aki szintén válaszol a felmerülő egyéni kérdésekre is. Te tudod, hogy mennyit ér a céged? Feltetted már magadnak a kérdést, hogy kapnál-e hitelt, ha szükséged lenne rá, és ha már hitel, vajon megéri ez, vagy jobb lenne önerőből fejleszteni?

 

A versenytársaim vajon hogyan gondolkodnak? Néha nem érted, hova lett a pénz a bankszámláról? És egyébként melyik számlán van a te pénzed? Meddig a tiéd, és mi az, amihez jobb, ha nem nyúlnál? Hogy állsz a tartalékképzéssel a válság idején? Izgalmas ugye? Ilyen és ehhez hasonló okfejtések és megoldás központú levezetések várnak rád, ha te is csatlakozol az e-képzéshez, aminek nagy előnye, hogy bárhol bármikor, vezetői teendőid mellett is elérhető.

 

Mit profitálhatsz?

 

Azzal, hogy egy új nézőpontot, vagy akár több új aspektust is megismersz a saját területeddel kapcsolatban, konkrét fogásokat, jogi ismereteket és persze nem utolsó sorban számviteli ismereteket szerzel, biztosan új szemmel nézel majd a vállalat, a vállalkozás működésére. Nem csak jobban megérted, de ha egyetlen súlyos hibát kiszúrsz emiatt, máris sokszorosa térül meg a befizetett kurzusdíjnak… évente, de inkább havonta… vagy akár naponta, attól függ mennyi bakit tudsz így majd kiküszöbölni.