Az írásnak nem kell nyűgnek lennie: bemutatjuk “Írásbeli kommunikáció az online világban” E-képzésünket

2022-03-01
A tartalomkészítés könnyű feladatnak hangzik, mégsem az. De aggodalomra semmi ok, mivel az írás készsége tanulható.

Mindenkivel megesik, hogy a szövegek nem hozzák azokat a számokat, amiket elvártunk volna tőlük. Vannak olyan tartalomkészítők is, akiknél ez rendszeresen előfordul, és már nem is tudják, mit tegyenek a sikerért.

Ennek az az oka, hogy talán a tartalomkészítés könnyű feladatnak hangzik, mégsem az. Ez különösen igaz annak írásbeli formájára: hiszen a szövegírás egy külön szakma. De aggodalomra semmi ok, mivel az írás készsége tanulható. A Pallas70 “Írásbeli kommunikáció az online világban” E-képzése pontosan ezeket az ismereteket adja át diákjainak.


Mikor olvastál utoljára kifejezetten jó cikket?

Olyan szövegre gondolunk, amit izgatottan osztanál meg az ismerőseiddel. Ami gondolkodásra késztetett. Amit akkor se tudtál volna letenni, ha akartad volna. Amit nemcsak azért olvastál végig, mert már túl sokat foglalkoztál vele ahhoz, hogy a felénél abbahagyd. 

Nem lennénk meglepve, ha mostanában nem olvastál volna ilyen írást. Félreértés ne essék, ezzel a kijelentéssel nem mások képességeit szeretnénk minősíteni. Hiszen nagyon sok esetben nem a tudás hiánya vezet az rossz szövegalkotáshoz. Sokkal inkább az, hogy a legtöbben nincsenek tisztában az izgalmas cikkek írásának modern szabályaival. 

A 21. században jelentősen megváltoztak az emberek tartalomfogyasztási szokásai. Az ingerküszöbünk jelentősen megnőtt, hiszen rengeteg információt kell befogadnunk egyszerre. Ezért sokkal jobban megválogatjuk azt, hogy mire szenteljük az figyelmünket. 

Ez indokolja azt, hogy sajnos már nem elég az, ha van egy érdekes témád. Az írásmódnak is érdekesnek és figyelemfelkeltőnek kell lennie ahhoz, hogy egyáltalán elolvassák a szöveget. Az “Írásbeli kommunikáció az online világban” E-képzés keretein belül pontosan erre tanítunk meg téged.


Neked is hasznos lehet a kurzus, ha… 

Közszereplő vagy

Ha az üzeneted sok emberhez szól, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon kommunikálod azt. Hiszen nagyon könnyen félre érthetik a mondanivalódat, ami hosszútávon negatívan hathat a megítélésedre.

Természetesen megteheted azt, hogy valakit megbízol az online kommunikációd kezelésével, viszont ez valószínűleg sok költséggel fog járni számodra, és könnyen előfordulhat, hogy végsősoron nem is lesz teljesen hű a személyiségedhez a szakember munkája.


Vállalkozó vagy

A minőség önmagában nem generál bevételeket. Ugyanis ma már minden iparágban rengeteg versenytársa van a vállalkozóknak, így az nyer, aki a lehető legeredményesebben meg tudja szólítani a célközönségét. Ahhoz, hogy a szolgáltatásod eljuthasson az ideális vevőidhez, marketingre van szükséged, aminek az egyik alapvető pillére a megfelelő kommunikáció elsajátítása. 


Szövegírónak tanulsz 

Kurzusunk remek ugródeszka lehet tanulmányaidnak: az órák alatt megtanulhatod a minőségi szövegek elkészítésének alapvető szabályait.E-képzésünk főbb témái:


  • Kommunikációs alapismeretek
  • Általános újságírói ismeretek
  • Hogyan írjunk jól? A jó cikk készítésének alapjai, szabályai
  • Gondolatok közzététele, írás az online térben

  • Az írás jogi szabályozása, etikai ismeretek
  • Gyakorlati segédlet a magyar nyelv helyes használatáhozTe is elsajátítanád az írásbeli kommunikáció fortélyait? Ez esetben jelentkezz E-képzésünkre. Amennyiben más területek is érdekelnének téged, a Pallas70 oldalán több olyan kurzust találsz, amik online platformon folynak. Válogathatsz az időpontokhoz kötött online képzéseink, és az ilyen szempontból kötetlenE-képzéseink között is.

Az online képzés keretein belül valós időben folyik az oktatás, így élőben is felteheted a kérdéseidet a tanároknak. Az E-képzés pedig több szabadságot nyújt, hiszen a saját tempódban haladhatsz az anyaggal. Nézz körül képzéseink között, és válts karriert a Pallas70 segítségével!