Végelszámolás

Kérdés

Tisztelt Pallas Kft! Egy Kft. elhatározta végelszámolással történő megszűnését. Ügyvéddel megtörtént a társasági szerződés módosítás, ügyvezető a végelszámoló, megtörtént a cégbírósági közzététel ( legalábbis át lett utalva az közzétételi díj és illeték ). A végelszámolást megelőző nappal készül egy záró mérleg, majd a végelszámolás napjával egy nyitómérleg. 2011-töl a cégjegyzésre kötelezetteknek nem kell bejelenteni a NAV felé a végelszámolás kezdetét, kérdésem az lenne, hogy a NAV felé milyen bevallást, adatszolgáltatás kell ezzel kapcsolatba teljesíteni? Köszönettel: Daczi Judit

Válasz

A végelszámolás előtti időszak zárásaként V1-es kóddal be kell adni a 08, 71, 65, 01, 29 –es bevallásokat. A mérleget 3000 Ft közzétételi díj mellett elektronikusan kell megküldeni.
A végelszámolási zárómérleget, a végelszámolás lezárultának napjához képest 45 napon belül kell beküldeni a Cégbíróság részére.
Fontos tudni, hogy adott naptári éven belül a végelszámolás megindítása előtti, és a közbeni időszak külön adóévnek, bevallási, beszámolási időszaknak számít, ezért is készül a folyamat alapján két beszámoló.
A havi, negyedéves rendszerességű bevallások (áfa, járulék) ugyanolyan gyakorisággal beadandók a végelszámolás alatt, mint annak előtte.
A záró bevallást a végelszámolás kezdetétől számított 45 napon belül V3-as kóddal kell benyújtani. Benyújtandó bevalások továbbá a 08, 65, 01, 71, 29.