Munkaügy

Kérdés

Tisztelt Szakértők! Munkaügyi pert inditottam elmaradt munkabérem megfizetése végett volt munkáltatom ellen. Három évre visszamenőleg kértem az elmaradt bérem. A munkaügyi bíróság ennek az összegnek a kiszámítására igazságügyi könyvszakértőt rendelt ki. A könyvszakértőnek kérdéseket lehet feltenni. A kérdésem, hogy ilyenkor milyen kérdéseket kell a szakértőnek feltenni? Szükséges-e egyáltalán kérdezni?

Válasz

A szakértőhöz intézet kérdésekkel egy lehetőséget biztosítanak a munkavállaló számára, hogy amennyiben a bérrel kapcsolatban több lehetőség merül fel a számítások elvégzésére, a szakértő miként fogja ezt figyelembe venni.

Nem ismerjük a konkrét esetet, de kérdés talán azoknál a juttatásoknál lehetnek, melyek nem minősülnek személyi alapbérnek például a meghatározott teljesítmény eléréséhez kötődő jutalékok esetében. Ebből adódhatnak vitás kérdések a számítások során.

Ha van, rá kell kérdezni, mi a helyzet a prémium jellegű juttatásokkal, ugyanis főszabály szerint a munkáltató bármikor megvonhatja a prémium kifizetését. A bírói gyakorlat, jelentős számú juttatásfajtát tekint prémiumnak.

A munkáltató a prémium jellegű juttatásokat csökkenti vagy megvonhatja és csak a személyi alapbért fizeti ki.

Ekkor jogszerűen jár el, mivel saját döntési jogával élve prémium jellegű juttatást von meg. Csak azokat a prémiumokat nem szabad megvonni, melyek kifizetését munkáltató a munkaszerződésben vagy egyéb munkaviszonyra vonatkozó szabályban kötelezően járó és vissza nem vonható kifizetésként fogadott el.

Ezeket a kérdéseket célszerű tisztázni a szakértővel.