Kft tagjai jogviszonya részmunkaidőben

Kérdés

Kft tagjai 50-50% részesedéssel tagok. A társasági szerződés szerint az egyik tag az önálló cégjegyzésre jogosult, ő az ügyvezető is. A másik személy csak tag. A társasági szerződés a jogviszonyokra vonatkozó bejegyzéseket nem tartalmaz. 1. Az önálló cégjegyzésre jogosult tag,ügyvezető elláthatja munkaviszony keretében részmunkaidőben az ügyvezetést, ha máshol nincs munkaviszonya? 2. Ha az önálló cégjegyzésre jogosult tag,ügyvezető más munkát is végez érdemben tetőt készít,akkor azt hogyan kell kezelnem a jogviszonyok tekintetében, hogyan jelentem le a NAV felé? Vagy az ügyvezetésbe belefér, hogy az ügyvezető az embereket irányítja az építési helyszínen? 3.A másik tagot aki érdemben nem jogosult cégjegyzésre, lehet könyvelői munkakörben alkalmazni a kft-ben részmunkaidőben, ha nincs máshol jogviszonya? A választ előre is köszönöm.

Válasz

Tisztelt Kérdező!
Az ügyvezetői tevékenység, társadalombiztosítási szempontból munkaviszonyban, vagy társas vállalkozói jogviszonyban, választott tisztségviselői jogviszonyban látható el.
1.)    Munkaviszonyban ellátott ügyvezetői tevékenység.
Ez esetben nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja, valamint a társas vállalkozás által fizetendő szociális hozzájárulási adó alapja a munkaviszonyból származó jövedelem, amelynek napi 8 órás foglalkoztatás el kell érnie legalább a minimálbért. (Minimálbér: havi 98.000. forint, legalább középfokú végzettséget igénylő tevékenység esetén pedig a garantált bérminimum, azaz havi 114.000.forint - középfokú végzettségnek minősül a szakmunkás-iskola is-.)
Amennyiben az ügyvezetői feladatokat el lehet látni napi nyolc óránál kevesebb időben, akkor járulékfizetés valamint a szociális hozzájárulási adó alapjául vett jövedelem lehet kevesebb a fentiekben meghatározott minimálbérnél. A részmunkaidős foglalkoztatás esetén a nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék és a szociális hozzájárulási adófizetés minimális alapja, a részmunkaidővel arányosítottan csökken.  Fontos, hogy a részmunkaidős foglalkoztatás ne csak a járulék- és adófizetést csökkentése érdekében jöjjön létre, hanem az ténylegesen, részmunkaidőben ellátható legyen. Természetesen részmunkaidőben dolgozhat akkor is az ügyvezető, ha máshol nincs 8 órás munkaviszonya, illetve egyéb jogviszonya.
2. Ha az önálló cégjegyzésre jogosult tag,ügyvezető más munkát is végez érdemben tetőt készít,akkor azt hogyan kell kezelnem a jogviszonyok tekintetében, hogyan jelentem le a NAV felé? Vagy az ügyvezetésbe belefér, hogy az ügyvezető az embereket irányítja az építési helyszínen?

2.)    Javasolnám az egyéb munkáit is a munkaviszony keretében lássa el. Természetesen ez esetben a munkaköri leírást ezzel ki kell egészíteni. A NAV felé a jogviszonya munkaviszonyként van bejelentve, ezen nem kell változtatni. Ez esetben azonban kérem gondolja át, hogy ezeket a tevékenységeket el lehet-e látni részmunkaidőben vagy sem. azaz mennyi időt vesz igénybe a feladatellátás.

3.A másik tagot aki érdemben nem jogosult cégjegyzésre, lehet könyvelői munkakörben alkalmazni a kft-ben részmunkaidőben, ha nincs máshol jogviszonya?

3.)    Természetesen a másik tag, aki nem lát el ügyvezetői feladatokat, dolgozhat könyvelőként részmunkaidőben. Részmunkaidős foglalkoztatás akkor is alkalmazható, ha a tagnak máshol nincs 8 órás munkaviszonya, illetve egyéb jogviszonya.