KATA NYILVÁNTARTÁS

Kérdés

T szakértő ! A segitségét szeretném kérni , hogy a " KATA " alanyok bevételi milyen nyomtatványon kell vezetni , papirboltban nyomtatvány számot kérnek tőlem , mondjam meg és akkor tudnak rendelni, EVa nyilvántartás esetleg meg felel-e erre a célra, vagy pénztárkönyv esetleg van saját bevételi nyilvántartás KATA adóknak . Köszönettel

Válasz

Nem kell külön nyomtatvány, a könyvelés nagyon egyszerű:  olyan bevételi nyilvántartás kell vezetni , amelyben időrendben, folyamatosan, ellenőrizhető módon nyilvántart és rögzít minden olyan adatot, amely adókötelezettsége teljesítéséhez és a teljesítés ellenőrzéséhez szükséges.
A bevételi nyilvántartás legalább a következő adatokat tartalmazza:
a) sorszám;
b) a bizonylat sorszáma;
c) a bevétel összege;
d) a bevétel megszerzésének időpontja.
A nyilvántartásban adatot rögzíteni, módosítani és törölni csak bizonylat alapján lehet. A nyilvántartásban rögzített adatot módosítani vagy törölni csak úgy lehet, hogy az eredeti adat a módosítást, illetve a törlést követően is megállapítható legyen.
A bizonylatot, a nyilvántartást a kiállítás adóévét követő 5. naptári év végéig kell megőrizni. E kötelezettség a bizonylat rontott példányára is vonatkozik.