Hétvégi munkavégzés

Kérdés

Oktatási intézményben szakácsként dolgozom közalkalmazottként, 8 órás munkaviszonyban. Szeretném megkérdezni, hogy kötelezhetnek-e hétvégi rendezvényeken való főzésre. Ha igen milyen feltételekkel. Válaszukat köszönöm.

Válasz

Tisztelt Kérdező!
Ön ugyan közalkalmazottként dolgozik, azonban a rendkívüli munkavégzésre a munkatörvénykönyv rendelkezéseit kell alkalmazni.
Az Ön által említett esetre a rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés szabályait kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy Ön a munkaidő-beosztástól eltérő, illetve munkaidőkereten felül végzi a munkáját.
A rendkívüli munkaidő elrendeléséhez alapos indok szükséges, ez a munkavégzés rendszeresen nem teljesíthető és hosszabb időre előre nem is tervezhető. A munkavállaló azonban a szabályszerűen elrendelt rendkívüli munkavégzést nem tagadhatja meg.
A rendkívüli munkaidőt – ha Ön ezt kéri – írásban kell a munkáltatójának elrendelni. Ezzel sokszor azért élnek a munkavállalók, mert ezzel egyben bizonyítani is tudják a rendkívüli munkaidőben történt munkavégzést és adott esetben annak időtartamát.
Teljes napi munkaidő esetén naptári évenként maximum 250 órában lehet rendkívüli munkát elrendelni. Ezt arányosan kell alkalmazni, ha a munkaviszony évközben kezdődött, határozott időre vagy részmunkaidőre jött létre.
Korlátozva van a rendkívüli munkavégzés az alábbi esetekben:
- Ha Ön a gyermekét egyedül neveli, a gyermeke hároméves koráig nem rendelhető el rendkívüli munkaidő. A gyermekét egyedül nevelő munkavállaló számára - gyermeke hároméves korától négyéves koráig - rendkívüli munkaidő csak hozzájárulásával rendelhető el.
Mi illeti Ön meg a rendkívüli munka elvégzéséért?
50 % bérpótlék vagy szabadidő jár. A szabadidő nem lehet kevesebb az elrendelt rendkívüli munkaidő vagy a végzett munka tartamánál és erre az alapbér arányos része jár.
Ha Önnek a heti pihenőnapján, azaz szombaton kell az elrendelt rendkívüli munkaidőben munkát végeznie, akkor 100 % bérpótlék jár. Abban az esetben azonban a bérpótlék 50 %, ha a munkáltató másik heti pihenőnapot (heti pihenőidőt) biztosít Önnek. A szabadidőt vagy a heti pihenőnapot legkésőbb az elrendelt rendkívüli munkaidőben történő munkavégzést követő hónapban kell kiadni.
Végezetül szeretnék megjegyezni, hogy a rendkívüli munkavégzés elrendelésekor is vannak olyan általános munkajogi szabályok, amit a munkáltatónak figyelembe kell venni:
-A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megfelelően kell eljárnia.
-A munkáltató a munkavállaló érdekeit a méltányos mérlegelés alapján köteles figyelembe venni, a teljesítés módjának egyoldalú meghatározása a munkavállalónak aránytalan sérelmet nem okozhat. Azaz a munkáltató joggyakorlása során a munkavállaló érdekeit figyelembe véve kell, hogy eljárjon, indokolatlan hátrányt nem okozhat.
-Tilos a rendeltetésellenes joggyakorlás. Rendeltetésellenes a jog gyakorlása akkor, ha az mások jogos érdekeinek csorbítására, érdekérvényesítési lehetőségeinek korlátozására, zaklatására, véleménynyilvánításának elfojtására irányul vagy ehhez vezet.