élelmiszer adó és szociális hozzájárulálból visszaigénylés

Kérdés

Tisztetl Szakértő! Élelmiszer adóról RLB honlapján olvastam kérdésem : Kis élelmiszer bolt egy személyes, kocska mindenkinek kell fizetni ezt a min 20 e ft ill. árbevétel függvényében az adót, májusig kell állitólag bevallani de milyen nyomtatványon ? Másik kérdésem: munkabér nettó értékenek megőrzése céljából aki tavaly alkalmazott volt mindenki után vissza lehet igényelni még akkor is ,ha 01 hóban a bére nem lett ugy meg emelve ,de 02 hó korrigálva lett és 08-as is korrigálva lett a magasabb bérre akkor már 01 hóban is visszaigényalhető a kompenzáció önellenőrzéssel ? Köszönettel :Piroska

Válasz

A jogszabály szerint az élelmiszert kizárólag a végső fogyasztó számára értékesítők átalánydíjat fizethetnek.
A felügyeleti díj mértéke élelmiszert kizárólag a végső fogyasztó számára értékesítő felügyeleti díj fizetésére kötelezett mikrovállalkozás és kistermelő esetén évi húszezer forint, a kisvállalkozás esetén évi hétszázezer forint.
A fizetésre kötelezett az éves felügyeleti díjat két részletben, egyenlő összegben köteles megfizetni július 31. napjáig, illetve január 31. napjáig.
Tudjuk, hogy  2012. márciust írunk, de sajnos a végrehajtási rendelet még nem jelent meg, konkrét válaszokat annak megjelenését követően tudunk adni.
Figyelmébe ajánljuk alábbi írásunkat is: Új élelmiszeripari adó