Adóváltozások 2012.: a szociális hozzájárulási adó (II.rész)

A szociális hozzájárulási adóról szóló írásunk első részében bemutattuk az új adó legfontosabb szabályait. A folytatásban a kedvezményeket, azok korlátozását, és az eljárási szabályokat tekintjük át.

2012-ben csökkenthető jogcímek:

A MUNKABÉR NETTÓ ÉRTÉKÉNEK MEGŐRZÉSE
A közszférához tartozó és az egyházi kifizető kivételével a kifizető adókedvezmény vehet igénybe abban az esetben, ha minden folyamatosan foglalkoztatott munkavállalónál végrehajtotta a munkabér elvárt emelését.
Nem vehető figyelembe  béremelésként a béren kívüli juttatások növelése.
Azokra a hónapokra lehet érvényesíteni, amikor az elvárt béremelés minden, folyamatosan foglalkoztatott munkavállaló esetében megvalósul.   
Ha a kifizető 2011. november 1-je és december 31.-e között senkit sem foglalkoztatott munkaviszonyban, akkor az adókedvezmény a béremelés feltételeire tekintet nélkül érvényesíthető.
A kedvezmény alapja a bruttó munkabér.
A kedvezmény mértéke 2012-ben:
Ha a bruttó bér nem haladja meg a 75.000 forintot
a kedvezményalap 21,5 százaléka,
de legfeljebb 16.125 forint
Ha meghaladja a 75.000 forintot,
akkor a 16.125 forintot csökkenteni kell
A 75.000 forintot meghaladó rész  százalékával
A kedvezmény 2012-ben havi 190.180 forintos bruttó munkabérig érvényesíthető.
KARRIER HÍD PROGRAM
Ha költségvetési szervnek nem minősülő kifizető a Karrier Híd Programban részt vevő, korábban a közszférában foglalkoztatott személyt munkaviszonyban foglalkoztat, adókedvezményt vehet igénybe.
A kedvezmény mértéke a programban részt vevő munkavállalót megillető bruttó munkabér – de legfeljebb a minimálbér kétszeresének – 13,5 százaléka.
A programban résztvevőnek az állami foglalkoztatási szerv által kiállított igazolással kell rendelkeznie, ami a kiállítás hónapját követő 12 hónap utolsó napjáig érvényes. 
SZAKKÉPZETTSÉGET NEM IGÉNYLŐ MUNKAKÖRÖK
2013. Január 1-jétől!
A 2012. január 1-jén érvényes FEOR 08.9 főcsoportjába tartozó szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak után foglalkoztatók kedvezményt vehetnek igénybe.
Ennek összege az  ilyen munkakörben foglalkoztatottat megillető munkabér – de legfeljebb a minimálbér – 9 százaléka. 
ADÓKEDVEZMÉNYEK KORLÁTOZÁSA
Főszabály szerint ugyanazon jogviszony alapján csak egy adókedvezmény vehető igénybe.
Kivétel:
Start Plusz, Start Extra, Start Bónusz kedvezmények.
Ebben az esetben legfeljebb két jogcímen érvényesíthető együttes kedvezmény meghaladhatja az az adott foglalkoztatott után fizetendő adó összegét, és a meghaladó kedvezménnyel a kifizető csökkentheti a más munkavállalók után számított adóját. 
ADÓKEDVEZMÉNYEK KORLÁTOZÁSA
A karrier Híd Program megvalósítását célzó és a munkabérek nettó megőrzését célzó adókedvezmény egyazon munkavállaló után együttesen is igénybe vehető, de ebben az esetben a kedvezmények összege nem haladhatja meg az adott munkavállaló számított adóját.

ELJÁRÁSI SZABÁLYOK
Az adót az adóalany főszabály szerint havonta köteles megállapítani, bevallani, és megfizetni a tárgyhót követő hó 12.-éig.
A nem főállású evás egyéni vállalkozónak és a mezőgazdasági őstermelőnek negyedévente kell az adót bevallania és megfizetnie. 

Előzmény: Adóváltozások 2012.: a szociális hozzájárulási adó (I.rész)