Társadalombiztosítási ügyintéző + Bérügyintéző
2021. január 1. után indítandó Társadalombiztosítási ügyintéző + Bérügyintéző csoportok programkövetelménye megjelent. Ennek alapján képzési programunk kidolgozása folyamatban van.
 Csoportindítási időpontjainkat február 1-én hirdetjük meg. 

Ha ezt a képzést online-távoktatásos formában szeretnéd elvégezni, kattints ide »

Aktuális tanfolyamindítások

Helyszín

Budapest XIII. Váci út 152-156.
Az irodaház a 3-as (kék) metró Forgách utcai metrómegállójánál, az OMV benzinkúttal/Mc Donald's-szal szemben található.

Csomagok, árak - a képzés két csomagban választható

  standard
csomag
profi
csomag
176 tanítási óra
Elektronikus tananyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák (4 óra)
Vizsga előtti felkészítők (ingyen)
Éves Szakmai Támogatás Csomag (9 féle szolgáltatás)
22.000 Ft értékben
Hozzáférés a Szakmai Videótárhoz -
Tudatos karrierépítés tippek (4 óra) -
Kupon, mely más képzéseinken beváltható 3.000 Ft értékben 8.000 Ft értékben
Kismamák és munkanélküliek kedvezménye: Hogyan térjünk vissza a munka világába? (4 óra)
Csomag ára:   108.000 Ft 122.000 Ft
    helyett helyett
Kedvezményes csomagárak (tandíj):  

 99 000 Ft 

 111 000 Ft 

Regisztrációs díj: Nincs

Profi csomag esetében:

„A” lehetőség: 111.000 Ft. 55.000 Ft szerződéskötéskor, majd 4 hónapon keresztül 14.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 125.000 Ft. 5 hónapon keresztül 25.000 Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő

Standard csomag esetében:

„A” lehetőség: 99.000 Ft. 51.000 Ft szerződéskötéskor, majd 4 hónapon keresztül 12.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 105.000 Ft. 5 hónapon keresztül 21.000 Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő

Tankönyv és vizsgadíjak

Tankönyv: kb. 10e Ft (opcionális)
Elektronikus tananyagokhoz ingyenes hozzáférést biztosítunk (kidolgozott szóbeli tételek, gyakorló feladatok, vizsgasorok).

Vizsgadíj: Modulzáró vizsga (3 db): 11e Ft/modul
Komplex szakmai vizsga (2 db): Bérügyintéző 63e Ft, sikeres teljesítését követően Tb ügyintéző 45e Ft.

A vizsgadíjak a tanfolyam idejére szétosztva jelentkeznek.


Hasznos tudnivalók a Tb + Bérügyintéző tanfolyami jelentkezés előtt

Milyen modulokat kell tanulnom a képzés során?

A képzés 3 modulból áll, melyek pontos megnevezése és oktatási sorrendje:

  • 10154-16 Munkaerő-gazdálkodás
  • 10151-16 Bérügyi szakfeladatok ellátása
  • 10155-16 Társadalombiztosítási szakfeladatok

A modulok az alábbi rész-témaköröket foglalják magukba: munkajog, HR kérdések, nyugdíj, járulék, adó, bér, szociális ellátás, családtámogatás, pénzbeli ellátás. Az oktatás elméletet és gyakorlatot egyaránt tartalmaz. A gépi bérszámfejtés oktatásához az RLB 60 szoftvert használjuk, a vizsgán is ezen programmal történik majd a számonkérés. Nincs szükség előzetes tapasztalatra, szakmai ismeretekre; ha rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal, jelentkezhetsz a képzésre. A tanfolyam elvégzésével az alábbi feladatok elvégzésére leszel alkalmas.

  • közreműködni a munkavállalók munkaviszonyának létesítésével, megszüntetésével kapcsolatosan,
  • ellátni a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, járulék-nyilvántartás, stb.) feladatokat, értelmezni és kitölteni a bérügyi nyomtatványokat,
  • vezetni az egészség- és társadalombiztosítással kapcsolatos nyilvántartásokat, nyilvántartani a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küldeni az illetékes társadalombiztosítási szerveknek.

Meddig tart a képzés, mikor jutok bizonyítványhoz?

Az oktatás heti rendszerességű. Csoportjainkat heti 8 tanórával (oktatási idő: nettó 22 hét) és/vagy heti 12 órával való haladással (oktatási idő: nettó 15 hét) hirdetjük (az aktuális tanfolyamlehetőségek az oldal tetején olvashatóak). A haladást olyan tényezők mint ünnepnapok, hivatalos szombati munkanapok és munkanap-átrendezések, ill. a szaktanárok nyári szabadságai befolyásolják, ezért a tényleges képzéshosszban heti 8 órás képzésben körülbelül 7 hónapra, heti 12 órás képzésben 5 hónapra lehet számítani. Vizsgák a képzés ideje alatt, illetve annak befejezését követően vannak.

Néhány szó a vizsgákról:

A képzés összevont képzés, sikeres elvégzésével két, államilag elismert, keménykötésű OKJ-s bizonyítványt kapsz. Ehhez 3 db modulzáró vizsgát (a fent felsorolt modulok mindegyikéből egyet) és 2 OKJ-s záróvizsgát (Bérügyintéző, ill. Tb ügyintéző) kell teljesítened.

A modulzárókat tanórai keretek között írják a hallgatók, ezek hasonlítanak az iskolai témazárókhoz. Ezen vizsgákon egyenként 50%-os szint elérésével teljesültnek minősül a modul. A képzéshez kapcsolódó modulzáró vizsgák sikeres teljesítése szükséges a záróvizsgára történő jelentkezéshez. Amint megvan a ’Munkaerő-gazdálkodás’ és a ’Bérügyi szakfeladatok’ modulzáród, máris jelentkezhetsz a Bérügyintéző záróvizsgára, hisz a Bérügyintéző képzés ebből a két modulból áll. Amint a teljes képzés a végére ért és a ’Tb szakfeladatok’ modulzárón is túlvagy már, jelentkezhetsz a Tb ügyintéző záróvizsgára.

A záróvizsgákra hétköznap délelőtti időpontban kerül sor, központi időpontok alapján. A Bérügyintéző, illetve a Tb ügyintéző záróvizsgákra nem egyszerre, hanem két külön vizsgaidőszakban kerül sor. Záróvizsgákat évente több alkalommal is szervezünk, a hallgatók felkészültségüktől függően a számukra megfelelő időpontra jelentkezhetnek (lehetőségek: január, február, március, május, június, október és novemberi vizsgaidőszakok).

A Bérügyintéző záróvizsgán - két napos vizsga, az egyes napok között bő két hét telik el - az alábbi vizsgatevékenységeket kell teljesíteni: ’Bérügyi szakfeladatok ellátása’ (írásbeli, 60 perc) és ’Bérszámfejtési feladat’ (gyakorlati, 60 perc), ’A munkaerő-gazdálkodás kapcsolódó szakmai feladatok’ (szóbeli). Sikeres vizsga esetén a szóbeli napon átvehető a bizonyítvány és a Tb ügyintéző záróvizsga ezt követően már csak egy írásbeli vizsgatevékenységből fog állni: Társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása.

Bár a két képzés végezhető külön-külön tanfolyam keretein belül is, a modul- és vizsgatevékenységek átfedései miatt érdemes az összevont Tb+Bérügyintéző tanfolyamot választani és így egy lendülettel megszerezni a két képesítést. A jelentkezők túlnyomó többsége él is ezzel az összevont képzési lehetőéggel, vagyis ha már tanulásra adja a fejét, a Tb+Bér összevont képzést választja.

Milyen segítséget kapok a tanuláshoz?

Szaktanáraink sok-sok éve dolgoznak a szakmában, oktatnak és vizsgáztatnak is. Hallgatóink így minden oldalról nézve kellő felkészítést kapnak: a tekintetben, hogy mi kell a vizsgához és abban is, hogy mi várható az életben, a valós munkakörülmények között. Kérdezni mindig szabad, akkor is, ha valami nem világos és akkor is, ha saját élethelyzetből hozol példát.

A tanulás során online segédanyagok rendelkezdésedre állnak majd, hisz beiratkozott hallgatóink hozzáférést kapnak a Pallas fiókon keresztül vizsgafeladatokhoz, szóbeli tételsorhoz, az ún. Nagy Tb kézikönyvhöz, szakmai hírekhez, Kérdezz-felelek szolgáltatásunkhoz.

A komplex szakmai záróvizsga előtt többalkalmas (tanórán kívüli) csoportos vizsgafelkészítőn is részt vehetnek ingyenesen a vizsgára készülő hallgatóink, itt a kritikus elméleti és gyakorlati tudnivalók célzottan újra átismétlésre kerülnek.

Évente több alkalommal is szervezünk ún. "Tanulási és vizsgázási praktikák. Miért nehéz tanulni? Avagy hogyan segítsünk magunkon okosan?" foglakozást, ami szintén díjmentes, és bármelyik, Számodra megfelelő időponton részt vehetsz.

Tudnivalók a képzésről


Oktatók

Összes oktatónk

Partnerek