Mérlegképes könyvelő tanfolyam
2021. január 1. után indítandó Mérlegképes könyvelő csoportok programkövetelménye megjelent. Ennek alapján képzési programunk kidolgozása folyamatban van.
 Csoportindítási időpontjainkat február 1-én hirdetjük meg. 

Ha ezt a képzést online-távoktatásos formában szeretnéd elvégezni, kattints ide »

Aktuális tanfolyamindítások

Helyszín

Budapest XIII. Váci út 152-156.
Az irodaház a 3-as (kék) metró Forgách utcai metrómegállójánál, az OMV benzinkúttal/Mc Donald's-szal szemben található.

Csomagok, árak - a képzés két csomagban választható

  standard
csomag
profi
csomag
258 tanítási óra
Oktatási segédanyagok
Tanulási és vizsgázási praktikák (4 óra)
16 óra számítógépes könyvelés gyakorlat
Éves Szakmai Támogatás Csomag (9 féle szolgáltatás)
22.000 Ft értékben
Hozzáférés a Szakmai Videótárhoz -
Vizsgakonzultációk: 2 alkalom ingyen - 8.000 Ft értékben
Tudatos karrierépítés tippek (4 óra) -
Kupon, mely más képzéseinken beváltható 3.000 Ft értékben 8.000 Ft értékben
Kismamák és munkanélküliek kedvezménye: Hogyan térjünk vissza a munka világába? (4 óra)
Adótanácsadó végzettséggel 5% kedvezmény!
Csomag ára:   149.000 Ft 169.000 Ft
    helyett helyett
Kedvezményes csomagárak (tandíj):  

 137 000 Ft 

 155 000 Ft 

Regisztrációs díj: Nincs

Profi csomag esetében:

„A” lehetőség: 155.000 Ft. 80.000 Ft szerződéskötéskor, majd 5 hónapon keresztül 15.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 180.000 Ft. 6 hónapon keresztül 30.000 Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő

Standard csomag esetében:

„A” lehetőség: 137.000 Ft. 77.000 Ft szerződéskötéskor, majd 5 hónapon keresztül 12.000 Ft/hó

„B” lehetőség: 156.000 Ft. 6 hónapon keresztül 26.000 Ft/hó, első részlet szerződéskötéskor fizetendő

Tankönyv és vizsgadíjak

Tankönyv: kb. 30e Ft (opcionális)
Elektronikus tananyagokhoz ingyenes hozzáférést biztosítunk (kidolgozott szóbeli tételek, gyakorló feladatok, vizsgasorok).

Vizsgadíj: Modulzáró vizsga (4 db): 12.000 Ft/modul, Komplex szakmai vizsga: 63e Ft

A vizsgadíjak a tanfolyam idejére szétosztva jelentkeznek.
Milyen modulokat kell tanulnom a képzés során?

A Szakmai és Vizsgakövetelmények 7.2-es pontja szerinti közgazdász végzettségek esetén a 7 modulból álló Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés alábbi 3 modulját illetően felmentés jár:

  • 10773-12 Jogi feladatok a gyakorlatban
  • 10809-12 Gazdasági és vezetési feladatok a gyakorlatban
  • 10774-16 Pénzügyi feladatok ellátása

A mentesség adminisztrálásához csak egy formanyomtatvány kitöltése és az oklevél vagy záróvizsga-igazolás eredetiben történő bemutatása szükséges a beiratkozáskor. A mentesség vizsgamentességet és egyúttal óralátogatási mentességet is jelent. Felmentési díj, illetve vizsgadíj ezen modulokra vonatkozóan természetesen nem fizetendő.

Ha közgazdászként - amellett, hogy vizsgázni ezen modulokból nem kell, - szükségesnek érzi ismeretfrissítésként a teljes képzés végighallgatását, választhatja 7 modulos Mérlegképes könyvelő képzésünket is, de ilyen esetben alapvetően 4 modulos tanfolyami csoportjainkat javasoljuk, ahol a felmentéssel járó modulok nem kerülnek oktatásra, így hamarabban megszerezhető az OKJ-s bizonyítvány.

Közgazdászként teljesítendő modulok és azok óraszámai:

  • 10775-16 Adózási feladatok ellátása (48 tanóra)
  • 10808-16 Számviteli feladatok a gyakorlatban (152 tanóra)
  • 11886-16 Számviteli szervezési feladatok gyakorlat (2 tanóra + videós tananyag)
  • 10789-12 Elemzési - ellenőrzési feladatok ellátása (56 tanóra)

Annak megítélésre, hogy végzettsége megfelel-e a fentieknek, nyitvatartási időben bármikor állunk rendelkezésre, illetve lehetséges és célszerű az oklevelet/záróvizsgaigazolást a jelentkezést megelőzően e-mailben is megküldeni vagy megírni, hogy mely intézményben, mettől-eddig tartó képzésben, milyen szakon/szakirányon szerezte a végzettséget és mi a pontos megnevezése. Így tudjuk azt a szabályozással pontosan összevetni és megfelelően tájékoztatni Önt.

Meddig tart a képzés, mikor jutok bizonyítványhoz?

A 4 modulos képzés óraszáma 258. Heti óraszámunk 8 óra. Így a képzés összességében 34 hét oktatást jelent(ene). Valójában egy kicsit többel, 38-40 héttel lehet kalkulálni, mert az alapvetően heti rendszerességű oktatásra olyan tényezők mint pl. hivatalos munkanap-átrendezések, ünnepek, szaktanári szabadságolások hatással vannak. Ez a max. 40 hét az oktatás időtartama tehát, a záróvizsgára (vagyis a bizonyítványszerzésre) valamivel később kerül sor. Államilag elismert, OKJ-s szakmai képesítő bizonyítványt az kaphat, aki a modulzáró vizsgákat és a komplex záróvizsgát sikeresen teljesíti.

Néhány szó ezen vizsgákról:

Modulzáró vizsgák: 1-1 db a fent említett 4 modul mindegyikéből; írásbeli vizsgákról van szó, egyenkénti min 60%-os teljesítésük szükséges. Három vizsgára órai keretek között, a csoportnak szervezett időpontban kerül sor, egy azonban (Adózási feladatok) ún. központi modulzáró, ennek időpontját a vizsgákat felügyelő Pénzügyminisztérium határozza meg, a vizsgára hétköznap délelőtt kerül sor. Modulzáró vizsganaptárunk ide kattintva megtekinthető.

A modulzárók sikeres teljesítését követően jelentkezhet komplex szakmai záróvizsgára, ahol a számonkért modulok: Számviteli feladatok a gyakorlatban, Elemzési-ellenőrzési feladatok ellátása. A vizsga 3 (nem egymást követő) napot vesz igénybe: első nap kerül sor a 180 perces Számviteli feladatok megírására (ezt hivatalosan gyakorlati vizsgarésznek nevezik), a második napon a 120 perces Elemzési feladatok, illetve a szintén 120 perces Ellenőrzési feladatok megírására (írásbeli vizsgarész), a harmadik napon pedig két tételsorból húzva kell szóbeli vizsgát tenni mindkét témában (szóbeli vizsgarész).

Az írásbeli vizsgákat csak az kezdheti meg, aki a gyakorlatin min. 60%-ot elért, a két írásbeli vizsgán szintén min. 60%-ot szükséges elérni külön-külön, hogy a szóbelizhessen. Aki sikeresen veszi az akadályokat, a szóbeli vizsga napján megkapja keménykötésű OKJ-s Mérlegképes könyvelő bizonyítványát. Esetleges sikertelen vizsgázás esetén egy újabb vizsgaidőszakban ismét lehet próbálkozni, a fizetendő vizsgadíj ezesetben a teljesítendő vizsgatevékenységek számától függ.

Nem titok, hogy nem könnyű vizsgáról van szó, ezért javasoljuk, hogy akkor jelentkezzen a vizsgára, amikor a tananyagot a tanórák alapján megfelelően elsajátította és számos gyakorló vizsgafeladatot megoldott. Évente 6 vizsgaidőszak biztosított. A vizsgák helyszíne megegyezik a képzés helyszínével: Budapest, 13. kerület, Váci út 154.

Milyen segítséget kapok a tanuláshoz?

Szaktanáraink a szakmában dolgozó, sokéve oktató és vizsgáztató szakemberek is egyúttal, így mindhárom irányból a lehető legszélesebb rálátásuk van a témára. Valós munkakörülmények közül, a gazdasági életből merített példákkal is illusztrálják a „száraz” tananyagtartalmat, a hallgatók gyakorlati kérdéseit szívesen veszik.

A tanórákon elmélet és gyakorlat egyaránt helyet kap.

Minden beiratkozott hallgatónk rendelkezik ún. Pallas fiókkal, ahol vizsgafeladatokat találnak gyakorlásra, illetve számos vizsgafelkészítő videó is elérhető. Adózás modulból, illetve a szakmai záróvizsga tárgyaiból minden vizsgaidőszakot megelőzően extra, tantermi felkészítőket is tartunk péntek esti, illetve szombat délutáni időpontban.

Tudnivalók a képzésről


Oktatók

Összes oktatónk

Partnerek