Milyen a jó adótanácsadó?

2021-09-22
Az adótanácsadó munkája nagyban hozzájárul a vállalkozás sikerességéhez.

Az adótanácsadás napjainkban kifejezetten keresett tevékenység, hiszen az adózás magánszemélyek és cégek számára is kiismerhetetlen, ingoványos terület. Ráadásul a vállalkozások esetében gyakran nem áll rendelkezésre a megfelelő idő, vagy lehetőség az adózási szabályok tanulmányozására, ezért előszeretettel alkalmaznak jó szakembereket.


Milyen a jó adótanácsadó?

Az adózás legtöbbünk számára igazán bonyolult, néha félelmetes terület, melynek szabályai sokszor évente változnak. Minden vállalkozás érdeke az, hogy adóügyei rendben legyenek, hiszen ennek hiányossága súlyos következményeket von maga után. Az adózási ügyek intézéséhez megfelelő szaktudás, türelem és elkötelezettség szükségeltetik, hogy megfelelő tanácsokkal láthassuk el a vállalatokat.

Egy jó adag felelősségtudatra is szükség van, hiszen az adótanácsadó javaslata mindig stabil lábakon kell, hogy álljon. Az adótanácsadó szem előtt tartja a megbízó érdekeit, ellenőrző és tanácsadó feladatokkal járul hozzá az adózás sikerességéhez. A vállalatok jól tudják, hogy akár százezrek, de akár milliók is múlhatnak azon, hogy egy jó tanácsadó segítségével a cég kikerülje a buktatókat.


Mik az adótanácsadó feladatai?

Az adótanácsadó munkája nagyban hozzájárul a vállalkozás sikerességéhez. A bonyolult szabályok és törvények ismerete teljes embert kíván, amennyiben a cég megfelelő szakembert alkalmaz, akkor a vezetőség magabiztosan koncentrálhat a vállalkozás napi ügymeneteire, fejlesztésére.

Az adótanácsadó számos felelősségteljes feladatot lát el, többek között nyomon követi az adórendszer és a jogszabályok változásait, valamint szakmai kapcsolatot épít az adóhatósággal és szakmai szervezetekkel. Az adóhatósági ügyekben képviseli az adózót, biztosítja azt, hogy a megbízó jogaival teljes mértékben élhessen.

A jó adótanácsadó tudja, milyen lehetőségeket tudna ügyfele kihasználni a megfelelő profit érdekében, ezeket pedig figyelemmel kíséri és megvizsgálja, milyen kedvezmények illetik meg a megbízót és hol tudna a legtöbb pénzt megtakarítani. Emellett adóvisszatérítési ügyekben is segédkezik és az ügyfeleinek javaslatokat, ajánlásokat készít pénzügyi területen, különös tekintettel az adózási kötelezettségre, az adóoptimalizálásra és a könyvelési, adózási jogszabályok betartásával.

Minden esetben figyelembe veszi a kockázatvállalási szempontokat és ajánlásokat tesz az adókockázat csökkentése érdekében. Az adótanácsadó szükség esetén elkészíti az adóbevallásokat, valamint ellenőrzi és hitelesíti azokat. Képes belső elemzésekre és adózási tervek készítésére is.


Egy jó szakma

A fent felsorolt feladatok elvégzése magabiztos tudást igényel, melyet képzésünkön a lehető legmagasabb szinten szolgáltatunk neked. Az adótanácsadó képzés tananyagegységei az összes olyan témakört felölelik, melyekkel egy adótanácsadó találkozhat a való életben.

A képzés a jogi feladatok elvégzésével kezdődik, gyakorlati szempontból megközelítve. A tananyag nagy hangsúlyt fektet a számviteli ismeretekre, az adóigazgatás általános és speciális szabályaira, a forgalmi adókra, a jövedéki adózásra és a vámismeretekre is. A jövedelemadózás és járulékfizetés, az egyéb adók és illetékek is napirenden vannak, emellett az oktatók természetesen nagy hangsúlyt fektetnek az adótanács és adókommunikáció témájára is.


A legjobb helyen tanulhatsz

Képzésünk online, virtuális tanteremben folyik, mely lehetővé teszi, hogy akár a világ bármely pontjáról is képes legyél elvégezni a kurzust. Az adótanácsadó képzésre képzési hitel is igényelhető.

Oktatóink figyelemreméltó szakmai előélettel és tudással rendelkeznek, biztos lehetsz abban, hogy segítségükkel képes leszel elsajátítani az ismereteket. Adótanácsadóként életedben megnyílnak előtted a lehetőségek, folyamatosan fejlődhetsz és tanulhatsz, mindemellett egy elismert szakemberré is válhatsz. Reméljük, felkeltettük az érdeklődésed, jelentkezz a képzésre itt!