Főállás melletti munkavállalás

Kérdés

Lehetséges olyan felállás ahol egy személy heti 40 órás általános munkaviszonya mellé még plusz napi 2 órát bevállal naponta úgy hogy a munkáltató más és más? Köteles a másik munkáltatónál bejelenteni a napi 2 órás munkaviszonyt? 

Válasz

A Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény úgy rendelkezik, hogy a napi munka befejezése és a következő munkanapi munkakezdés között legalább tizenegy óra egybefüggő pihenőidőt kell biztosítani.

Ha a munkavállaló több munkaviszonyban is dolgozik, akkor mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak figyelemmel kell lennie a fenti szabály betartására. Ha a munkavállaló napi 8 órában dolgozik az egyik munkahelyén például 8-16 óráig, majd 17 órától kezdi a másik munkahelyen a munkáját, amely 19 óráig tart, és ezt követően megvalósul a fenti 11 óra egybefüggő pihenőidő, akkor semmi akadálya annak, hogy mindkét munkaviszonyban dolgozzon.

A gyakorlatban a második munkáltatónak kell arra figyelnie, hogy a már fennálló 8 órás munkaviszony alapján további munkaviszonyban hány órát dolgozhat a munkavállaló.
Továbbá a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény arról is rendelkezik, hogy vezető további munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet.

Mindezek alapján, ha a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény fenti szabályai betartásra kerülnek, akkor az eredeti munkaviszonyban akkor kell bejelenteni a napi 2 órás másik munkaviszonyt, ha jogszabály, vagy a munkáltató szabályzata alapján további munkavégzés bejelentéshez, vagy engedélyhez kötött.