Mérlegképes könyvelő online képzés 2021.

2021-02-17
2021. január 1. óta már érettségivel is elkezdheted a mérlegképes könyvelő képzést!

2021. január 1. óta már érettségivel is elkezdheted a mérlegképes könyvelő képzést!

Mivel egy kivételesen népszerű és praktikus szakról beszélünk, ha a könyvelői képzéseinkről van szó, ezért most több részletes bejegyzésben is kifejtjük mind a jelentkezéssel, mind továbbképzési-és elhelyezkedési lehetőségekkel és persze a tananyaggal kapcsolatos információkat.

Ha érdekel, miért keresik ilyen sokan ezt a szakot, és az is érdekel, hogyan lehetséges egy biztos munkahelyen, vállalkozásban elhelyezkedni ezzel a tudással, akkor jó helyen jársz! Hiszen felmerül a kérdés: Ha ilyen sokan akarnak könyvelők lenni, biztos, hogy nekem is jutna hely? Fontos ezzel kapcsolatban azt is tisztázni, hogy nem mindenki önálló könyvelői irodát indít a tudás, vagy a papír megszerzését követően.

Mihez kezdhetsz a mérlegképes könyvelői képesítéseddel?

Sokan vannak azok is, akiknek ez egy nagyon jó alap a karrier elindításához. Olyanok is nagy számban választják a mérlegképes könyvelői képzést, akiknek a már meglévő munkahelyükön elvárássá, vagy épp egy előléptetés feltételévé válik a végzettség megszerzése. Na és mi a helyzet akkor, ha valaki egyéni vállalkozást, céget szeretne építeni a területen? Mennyire túltelített a szakma? Nézzük is meg!

Vonzó lehet a érettségivel rendelkezőknek is!

Hatalmas előnye az idei képzéseknek, hogy már egy egyszerű érettségivel a zsebedben is belevághatsz a képzésbe, és nem kell külön felvételi folyamaton átrágnod magad. Ugyan költsége van a képzésnek, de ha jobban belegondolsz, az államilag támogatott főiskolai, egyetemi szakok száma is egyre csökken.

Ráadásul a felvételi pontszámok is befolyásolják, hogyan juthatsz be egy adott intézménybe. Ezt követően pedig akár az utazási, albérleti és egyéb kiadások bőven elérhetik, vagy akár meg is haladhatják a fizetős, de közeli, vagy épp online is végezhető képzés tandíját.

Milyen előfeltételek, felmentések jöhetnek szóba?

Teljesen kezdőként mindössze érettségi bizonyítványra van szükség a jelentkezéshez. A képzés leírására kattintva a felmentések fül alatt megtalálod, hogy bizonyos előképzettségek esetén mely vizsgákat tekintjük teljesítettnek. Ezt mindenképpen érdemes átfutni, hiszen ilyen esetben még egyszerűbben juthatsz hozzá egy naprakész, gyakorlatias tananyaghoz, egy új államilag engedélyezett képesítéshez!

Ilyen lehet például, ha pénzügy és számvitel alapszak vagy számvitel mesterszakon, gazdaságtudományok területen, vagy adótanácsadóként végeztél. Vagy megszerezted ezek elvégzéséhez szükséges záróvizsgát. Ha pénzügyi és számviteli ügyintéző szakképesítéssel, vagy állam-és jogtudományi doktori fokozattal rendelkezel, akkor szintén számos tárgyadat elfogadtathatod nálunk is. Ezekről is érdemes utánakérdezned az elérhetőségeinken, ha bármi kérdésed merülne fel.

Márciusi tanfolyam indítások előképzettség szerint

Illetve azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a tanfolyamok a különböző előképzettséggel rendelkezőknek különböző időpontokban indulnak, mindenképp a megfelelőt kell választani, mikor bejelentkezel. Márciusban ennek megfelelően 4 különböző indulás várható. Ha „csak” érettségi bizonyítvánnyal rendelkezel, akkor március 25-én indul a neked szánt tanfolyam, ne maradj le róla!