Divatturisztikai látványosságok Milánó utcáin

2022-12-02
Egy újabb divatváros stílusjegyeit tárom fel, hogy megismerhessétek milyen is az a ,,dolce vita,, életérzés a divatrajongók megjelenésén keresztül...

Az előző részekben a new york-i, illetve londoni utcaképről számoltam be Nektek, most pedig következzen az olasz divatváros Miláno. Az őszi divatmustra megmutatja Nektek, hogy a különböző nagy városokban egy-egy divatesemény alkalmával, hogyan rakják össze outfittjeiket a divatrajongók. New York, London, Milánó, és Párizs utcáiról készítek összeállítást hétről-hétre. Folytassuk az olasz divatváros utcaképével és a divatérzékenyek legkülönfélébb összeállításaival, amit nem csak divatból viselnek, hanem önkifejezésük céljából is. A stíluscsoportoknál megismerhetjük azt is, ami leginkább jellemző a különböző országok megjelenésére. Egy újabb helyzetjelentést kaphattok, milyen is az olasz utcakép egy-egy rangos divatesemény alkalmával, amikor a divatrajongók ellátogatnak a nagy múltú divatházak és a kortárs Tervezők bemutatóira. Nézzük milyen jellemző öltözködési szokások jellemzik az olaszok divatját, és milyen az amikor az utcakép a ,,dolce vita,, életérzést tükrözik.


Állati szettek

Az olasz divat egyik fő jellegzetessége, hogy imádják a dögös feltűnő ruhadarabokat, kiegészítőket. Olaszország ünnepelt tervezője, Roberto Cavalli hozta divatba az állatmintás alapanyagokból készült öltözeteket. A különböző állatok szőrének és hüllők bőrének mintázatát használta fel kollekciói kialakításánál. Azonban vigyázzunk a túl sok mintával, mert tetőtől-talpig vadállatnak öltözni, nem igazán stílusos. A feltűnést tompíthatjuk mély és semleges színvilággal, vagy egyszínű öltözetünket feldobhatjuk állati kiegészítőkkel, és így elkerülhetjük a közönséges hatást.Nagyon vadonBőrbe bújva

A vagány megjelenés egy újabb formája, a bőr. Szintén közkedvelt alapanyagnak számít az olasz nők ruhatárában. Általában az őszi szezon egyik alap ruhadarabja a bőr dzseki, bőr szoknya vagy bármilyen más kiegészítő, de az olaszok még a nyári szezonban is szívesen viselik. A dögös szetteket elegánssá tehetjük a megfelelő fazonnal, vagy a hétköznapokban sportos ruhadarabokkal párosítva... a várt hatás biztosan nem marad el. Fontos viszont megjegyezni, hogy itt is nagyot hibázhatunk, ha full bőr szerkóban jelenünk meg...hacsak nem motorral érkezünk. Ilyenkor pamut ruhadarabokkal tudjuk finomítani az összhatást, vagy kötött kelmékkel tehetjük harmónikussá nőies megjelenésünket.


Dögös divatLaza elegancia

Termeszetesen van az a réteg- kortól, nemtől függetlenül, akik a visszafogott és lezser eleganciára esküsznek...divatesemények ide, vagy oda. Giorgio Armani klasszikus stílusa az időtlenséget tükrözi, ami soha nem megy ki a divatból. Ezek a hölgyek minden bizonnyal nem is a trendeket követik, hanem csak megfigyelik, mert a megjelenésükkel egy örök stílust képviselnek. A zakó-farmer kombó vagány viselet, viszont a nadrágkosztümös megjelenés kissé hivatalos lehet egy ilyen jellegű rendezvényre. Egy élénk színű kiegészítővel, nagy napszemüveggel meg lehet törni a visszafogott outfitteket.


StíluskövetőkPrint mix

És végül ismét a bátraké a terep. Sok mintával elég intenzív hatást érhetünk el...és amikor a sok minta további össze nem illő sok-sok motívummal párosul, akkor már a szemünknek sem tesz jót a látvány. A különböző printek kombinálása könnyen rátelepedhet viselőjére, és a ruha kapja a főszerepet...de ne felejtsük el, nem az ember van a ruháért, hanem a ruha szolgálja ki a mi igényeinket...mondjuk van az az Haute Couture kreáció ahol hagynám, hogy felcserélődjenek a szerepek. A nagy minták agyonnyomnak, a kicsik pedig inkább kisebb termetű embereknek ajánlott, de ha nem szeretnénk túlzásba esni, itt is javaslom a semleges minta nélküli alapanyagokat vagy kiegészítőket, amivel finomíthatunk a teljes szettünkön…vagy egyszerűen csak a kiegészítőknél használjunk mintás anyagokat.


Minták kombinálása


A cikket írta:
Zámbó Vörös Viktória, divatstílus szakértő


Ha érdekel a divat, és stílusosan szeretnél öltözködni, az alábbi képzéseket ajánljuk figyelmedbe:

Divat- és öltözködési stílustanácsadó online képzés >>>

Stylist, divat és stílus E-képzés >>>
Weboldalunkon (sütiket) cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.