Divatturisztikai látványosságok London utcáin

2022-11-18
Egy újabb divatváros, egy újabb stíluskörkép amikor betekintést nyerhetünk a Fashion Week alkalmával, milyen is az a London street style.

Legutóbb New York utca képéről készítettem egy átfogó divat összeállítást, ezúttal pedig Londont vesszük célba. Az őszi divatmustra megmutatja Nektek, hogy a különböző nagy városokban egy-egy divatesemény alkalmával, hogyan rakják össze outfittjeiket a divatrajongók. New York, London, Milánó, és Párizs utcáiról készítek összeállítást hétről-hétre. Folytassuk a londoni utca képpel és a divatérzékenyek legkülönfélébb összeállításaival amit nem csak divatból viselnek, hanem önkifejezésük céljából is. A stíluscsoportoknál megismerhetjük azt is, ami leginkább jellemző a britek öltözködésére.

Mint azt már korábban megírtam minden évben két alkalommal megrendezésre kerülő Fashion Week-en lehet látni igazán a divatturisztikai látványosságokat, ami a divatvilág egyik legfontosabb eseménysorozata. A nagy divatházak haute coutere és pret-á-porter bemutatói már a jövő szezon divatirányzatait vetítik előre a nagyközönség számára, és ilyenkor az oda látogató vendégek is kitesznek magukért. Az utca kép átalakul egy hatalmas stílusbemutatóvá, ahol végig pásztázhatjuk az eseménysorozatra érkező divatkövető emberek igen megosztó megjelenéseit.


Tradicionális viseletek

A mai divatnak megfelelő kockás szetteket elnézve, a skót duda mellett eszembe jutnak a skót szoknyás férfiak...szerintem nekünk nőknek jobban áll...szerintem. A mintázat klasszikusnak számít, főleg ami a briteket illeti. Azonban más országoknál csak időről-időre tér vissza, és inkább a szezonális trendeknél jelentkeznek a rácsos minták. A divathetek alkalmával gyakran vonultatják fel a nagy Tervezők kockás alapanyagból készült kreációkat. Nagyon szerethető, végtelen színkombó, forma és verziója lehet ennek a mintának is, ami általában az őszi-téli divatirányzatoknál jelenik meg.


Rácsok között


Bársonyos érintés

Az idei őszi/téli szezon egyik legdivatosabb kelméje újra a bársony. Ezekben a pihe-puha pillanatokban könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy bizony az utcán vagyunk. A bársony anyaggal nem is lenne gond, de ha párosul hozzá egy köntösszerű viselet vagy egy pizsamára emlékeztető mackónadrág, akkor pontosan nem a mai divatnak megfelelő stílusos megjelenést érjük el, hanem egy meghitt otthonkás változatot. Tetőtől talpig bársonyban lenni bátor viselet, viszont ha matt anyagokkal és kiegészítőkkel kombináljuk, akkor tompíthatjuk a túlzó szetteket.

Puha pillanatok


Oversize

Végy egy paplant vagy egy plüss plédet, tedd magadra és már indulhatsz is. A provokatív hatást fokozhatod azzal, hogy bő szabású outfittet veszel alá. Szerintem ne tedd! A nagy méretű bő fazonokban a triplájára hizlalhatod magad, ami nem feltétlen előnyös, még akkor sem ha valaki csont sovány. A magasabb hölgyeket is összenyomja, nem beszélve az alacsony termetű nőkről. Ha nagyon ragaszkodunk az over size ruhadarabokhoz, akkor egyszerre csak egyet viseljünk. Párosíthatjuk platformos cipőkkel, vagy tűsarokkal, és kombináljuk szűk fazonú egybeszabott ruhával, vagy egy szűk nadrág-felső kombinációval. Itt láthattok pro/kontra szetteket.

Nagy méreteket öltve


Pop-art

Amikor a művészet és a divat találkozik, merthogy a művészet és a divat kapcsolatban és kölcsönhatásban állnak egymással. Több nagy múltú divatházat inspiráltak festő művészek, szobrászok. Andy Warhol szellemét és munkásságát is gyakran éltetik a nagy divatházak. A Pop-art művészet ezáltal a '60-as évek óta már többször bekerült a divat fő áramába. Ezekkel a vidám outfittekkel biztosan a figyelem középpontjába kerülhetünk. Az alkotó stílusú szettek egyedi megjelenést mutatnak, és ezekben a borongós őszi hónapokban még az utca képet is megszínesítik... természetesen nem csak egy-egy divatesemény alkalmával.

Játékos megjelenésA cikket írta:
Zámbó Vörös Viktória, divatstílus szakértő


Ha érdekel a divat, és stílusosan szeretnél öltözködni, az alábbi képzéseket ajánljuk figyelmedbe:

Divat- és öltözködési stílustanácsadó online képzés >>>

Stylist, divat és stílus E-képzés >>>
Weboldalunkon (sütiket) cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.