Telefonköltség

Kérdés

Tisztelt Cím! 08 bevallásban, milyen módon kell feltüntetni a telefonköltség elszámolást, ha az alábbi helyzetek állnak fent. - a munkavállaló részére o ki van számlázva, a bérből le van vonva a limiten felüli rész, vagy o ha nincs kiszámlázva, csak le van vonva a bérből o és egyik esetben sincs tételes kimutatás csak egy meghatározott limitet átlépték a munkavállalók, továbbá a - a számlán szereplő tényleges telefonköltség összege sokkal több, mint a kiszámlázott összeg (vezető beosztású alkalmazottak részére nincs limit) és - a tényleges telefonköltség számlán, más pl: internet, parkolás is szerepel. Segítségüket előre is köszönöm.


Válasz

Tisztelt Kérdező,

Abban az esetben kell a 08-as bevallásban szerepeltetni, amennyiben a dolgozó nem téríti meg a magánhasználatot. A telefonszámlán megfizetett egyéb díjakat célszerű mindenképpen megtérítettni.

Ammennyiben nem térítteti meg a dolgozóval, akkor a ..08A-01-01-es lapon kell feltüntetni a 2. sorban az egyes meghatározott juttatások után a kifizetőt terhelő adót.

Ide tartozik a  kifizető tevékenységének ellátása érdekében biztosított helyi és távolsági távbeszélő szolgáltatás, mobiltelefon szolgáltatás, továbbá az Internet-protokollt alkalmazó beszédcélú adatátvitel-szolgáltatás (együtt:telefonszolgáltatás) magáncélú használata címén meghatározott adóköteles jövedelem.