Szakmai gyakorlat

Kérdés

Tisztelt szakértő! Szakmai gyakorlat díjazásával és jáulékaival szeretnék segítséget kéni.Egy Kft-nél szeretné letölteni 3 hónapos kötelezõ szakmai gyakorlatát egy nappali tagozatos fõiskolai hallgató. Kicsit utánanéztem már, de mégis van ami nem világos. A fõiskola együttmûködési megállapodást köt a céggel, ebben nyilatkozniuk kell, hogy mennyit fognak neki kifizetni. A 6 hetet egybefüggő szakmai gyakorlatnál ,a min.bér 15%-át kell kifizetni legalább. Ezzel a 6 héttel lenne gondom,hogy nem e lenne valamilyen megoldás ,hogy csak a 6 hét letelte után fizetne neki és fizetnék a járulékokat utánna. Erre nem tudna nekem valaki valami jó ötletet adni ?! Köszönöm szépen előre is a segítséget.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Az együttműködési megállapodás csak a nyári, összefüggő szakmai gyakorlatra köthető. Ez a megállapodás tartalmazza a tanulói juttatást is. 
Az együttműködés megállapodást törvényi szinten szabályozza  a szakképzésről szóló  2011. évi CLXXXVII. törvény és a Polgári Törvénykönyv.
Mivel ez a szerződés nem tartozik a Munka Törvénykönyve  hatálya alá, továbbá a szakképzési törvény sem ír elő a juttatás kifizetésére határidőt, így a Polgári Törvénykönyv megállapodásra vonatkozó szabályai szerint a szerződőkötő felek szabadon állapodnak meg a kifizetés gyakoriságáról illetve időpontjáról. Ezt az eljárást alkalmazva lehet megoldani az Ön által felvetett problémát.