Pályázat családbarát munkahelyre

A családbarát közgondolkodás népszerűsítése, valamint családbarát munkahelyek megteremtése érdekében írt ki összességében mintegy 83 millió forint keretösszegű pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi).

A Családbarát munkahely pályázattal azt szeretnék elérni, hogy a cégek - például a munkakörök, a munkarend kialakításakor - figyeljenek oda arra, hogy a munka világába visszatérő anyák össze tudják hangolni az otthoni és a munkahelyi teendőiket.
A csaknem 23 millió forintos pályázatot - munkahelytípusoknak megfelelően - négy kategóriában írták ki, és az egyes cégek másfél millió forintot nyerhetnek el. A munkaadók számára a pénzbeli támogatás mellett a családbarát emblémát egy évig használhatják.
A pályázatok benyújtási határideje augusztus 4.
A másik, a családbarát közgondolkodás népszerűsítésére - 60 millió forint keretösszegben - kiírt pályázatra azok a civil szervezetek, egyházak, egyházi fenntartású szervezetek, médiatartalom-szolgáltatók jelentkezhetnek, amelyek vállalják, hogy olyan közösségi, kommunikációs vagy képzési programokat, előadássorozatokat indítanak, amelyek "a munka és a családi élet összehangolásáról" szólnak.
Az egyes szervezetek fejenként 800 ezer forintot kaphatnak, a pályázat benyújtási határideje július 20.
A kiírások elérhetőek a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnek, a pályázatok bonyolítójának a honlapján: www.ncsszi.hu. A pályázatok eredményhirdetése egy időben, szeptember 15-én lesz.

részletek:
http://www.ncsszi.hu/palyazatok-1_2/aktualis-palyazatok-2_3/csaladbarat-munkahelyek-kialakitasanak-es-fejlesztesenek-tamogatasa-%28csp-csbm-13%29-4_429

http://www.ncsszi.hu/palyazatok-1_2/aktualis-palyazatok-2_3/csaladbarat-kozgondolkodas-nepszerusitese-es-a-nok-es-ferfiak-kozotti-harmonikusabb-egyuttmukodes-elosegitese-%28csp-kozg-13%29-4_428