osztalék kifizetés

Kérdés

2007-be jóváhagyott osztalék nincs még kifizetve. 3 éve olyan hat. született, hogy később lesz kifizetve a cég pü.-i helyzete miatt. Az igazság az, hogy a cég pénzügyi helyzete stabil nem befolyásolná az osztalék kifizetése. Az ügyvezető aki többségi tulajdonos arra játszik, hogy közben az általa felvásárolt üzletrészekre esőt majd később nem az akkori tulajdonosnak, hanem saját magának akarja . Hogy lehetne elérni, hogy kifizetésre kerüljön a 7éve jóváhagyott osztalék !

Válasz

Tisztelt Kérdező,

A társaság nyereségének osztalékként való kifizetéséről a tagok, ill. részvényesek (az egyszerűség kedvéért: tulajdonosok) jogosultak határozni.

Természetesen osztalékfizetésre csak akkor kerülhet sor, ha a társaság nyereséget ért el. Osztalékfizetés céljára a társaság éves beszámolójában meghatározott adózás utáni eredmény, valamint a korábbi években esetlegesen felhalmozott eredmény-tartartalék szolgálhat. Hiába van azonban eredmény, Kft-k esetében osztalék kifizetésére nem kerülhet sor abban az esetben, ha a társaság saját tőkéje (akár kifizetés következtében, akár anélkül) nem éri el a jegyzett tőke szintjét.

A társasági törvény alapján, Kft-k esetében osztalékfizetésről kizárólag az ügyvezetés (ügyvezető) javaslata alapján  dönthetnek a tulajdonosok, az éves beszámoló jóváhagyásával egyidejűleg.

A fenti szabály tehát több korlátot is állít a tulajdonosok osztalékjogosultságának gyakorlása elé. Nem kerülhet ugyanis az osztalékfizetésről szóló döntés a tulajdonosok napirendjére, amennyiben az ügyvezetés erre nem tesz javaslatot

Az ügyvezetés a javaslat megtételekor, vagy annak mellőzésekor nem csak a  pénzügyi feltételek teljesítését köteles vizsgálni, hanem figyelembe veszi társaság (vagyis az ügyvezetés) jövőbeni üzleti terveit is.

Elképzelhető tehát, hogy a társaságban pénzügyileg lenne lehetőség osztalékfizetésre, azonban az ügyvezetés erre, egyéb megfontolások alapján nem tesz javaslatot.

Amennyiben a tulajdonosok az ügyvezetés ilyen üzleti koncepciójával nem értenek egyet, az egyetlen lehetőségük az marad, hogy lecserélik a társaság ügyvezetését.

üdvözlettel,