kertész szombati munkavégzése

Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérdésem az lenne, hogy lett egy kertész alkalmazottunk, akinek van főállása máshol, ezért a cégünk által elvállalt kertészeti munkákat csak szombatonként tudja (munkaviszony keretében) ellátni. A szombati munkavégzés miatt kell e valamilyen pótlékot elszámolnom? Tisztelettel: Farkas Judit

Válasz

Főállástól elkülönült, főállás mellett létesített, önállé munkaviszony, a másodállás és a mellékfoglalkozás.
A másodállású munkavállaló munkaideje az egyes munkaviszonyokban azonos vagy részben azonos időtartamra esik. Másodállás csak olyan munkakörben és munkakörre létesíthető, amelyben a munkafeladatok elvégzése nem kívánja meg, hogy a munkavállaló munkaideje alatt állandóan a munkahelyén tartózkodjon.
A mellékfoglalkozású munkavállaló munkaideje az egyes munkaviszonyokban nem esik azonos időtartamra, azaz mellékfoglalkozásában csak főállású munkaidején kívül láthatja el munkafeladatait. A vezető állású munkavállaló további munkaviszonyt nem létesíthet.
A hatályos jogszabályi rendelkezések nem zárják ki, hogy a munkavállaló a munkaviszony fennállásával egyidejűleg további munkát is vállaljon. Abban az esetben azonban, ha a munkavállalónak fennálló munkaviszonya van, a Munka Törvénykönyve (a továbbiakban: Mt.) a további munkavállalásra vonatkozóan - a munkaviszonyból folyó kötelezettségek teljesítésének biztosítása érdekében - bizonyos megszorító rendelkezések alkalmazását írja elő. Az Mt. a "munkaviszony" fogalma mellett a "további munkaviszony" ("másodállás", "mellékfoglalkozás") és a "munkavégzésre irányuló jogviszony" (elsősorban: megbízás, vállalkozás, illetve gazdasági társaságban személyes közreműködés) kifejezéseket használja a további munkavállalás kapcsán.