Járulékfizetés

Kérdés

Tisztelt Szakértő! 27 éves vagyok, és 2005.májusában lettem a családi vállalkozásunk ügyvezető igazgatója (Kft), mert apukám az én nevemre íratta.Én most szeretnék dolgozni egy ruhaüzletben, és érdeklődnék hogy az én esetemben hogy alakul a járulékok fizetése, a munkáltatónak kell-e utánam járulékot fizetni? Lehet-e más cégnél dolgozni alkalmazottként? A munkáltatónak megérné engem foglalkoztatni? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Lehet más cégnél dolgozni. A különböző terhek attól függnek, hogy kap-e díjazást a Kft-ben. Amennyiben a Kft. ügyvezetőjeként bért kap, és fizetik maga után a járulékokat, az új munkahelyén a járulékterhek egy részét nem kell fizetni maga után.
Amennyiben a Kft-ben 0 forintot kap az ügyvezetésért, az új munkáltatónak kell maga után adót és járulékot is fizetnie. Nincs kedvezőbb helyzetben, mint más munkára jelentkező, a munkaadójának ugyanolyan kötelezettségei lesznek magával szemben, mint a többi dolgozójával szemben. Ugyanakkor a Kft-ben a maga után eddig fizetett terhek nullára csökkennek, ha ott 0 Ft kap az ügyvezetésért.