Evások, egyéni vállalkozók: bevallási határidő február 27.

Az egyéni vállalkozók és az általános forgalmi adó fizetésére köteles magánszemélyek február 27-ig, hétfőig nyújthatják be a 2011-re vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásukat. Az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető adózóknak is hétfőig kell beadniuk a 1153 számú bevallást.
A határidő idén azért csúszik február 27-ére, mert február 25. szombatra esik.

Szintén február 27-éig kell a 1143 számú nyomtatványon bevallást benyújtaniuk az eva-alanyok többségének: az egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető betéti és közkereseti társaságoknak. 
Fontos, hogy az esetleges adókötelezettséget  – figyelembe véve a megfizetett vagy levont előleget, illetve az év végi feltöltést – ugyancsak február 27-ig kell megfizetni.
Azon adózok részére, akik papír alapú bevallást nyújtanak be, az adóhatóság központi ügyfélszolgálatain február 27-én ügyelet működik.
A fenti határidő nem vonatkozik arra az egyéni vállalkozóra, aki 2011-ben a tevékenységét megszüntette vagy egyéni céggé alakult át. Ilyen esetben május 21-ig kell a bevallást benyújtani.